Rudens garderobą pagyvinkite rožine spalva

Rudens ir žiemos podiumai pakvipo pavasariu, nes į tradicinę šaltojo sezono paletę mados kūrėjai šįkart žvelgia pro rožinius akinius. Sunkios vilnos paltai, kostiumėliai, net avalynė – viskas yra rožinės spalvos, kolekcijų pristatymai atrodo tarsi pasivaikščiojimas po rožių sodą. Tik nebūtinai romantiškas.

Rudens garderobą pagyvinkite rožine spalva.<br>AP nuotr.
Rudens garderobą pagyvinkite rožine spalva.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Deimantė Bulbenkaitė

Nov 6, 2013, 2:19 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 1:46 PM

Mados ekspertai teigia, kad rožinė spalva moters garderobe simbolizuoja norą jaustis trapia, silpna ir romantiška būtybe. Tačiau garsūs dizaineriai tam paprieštarautų ir paskatintų netikėti stereotipais.

Šį rudenį ir žiemą rožinius atspalvius kūrėjai pritaikė tvirtai ir šiuolaikiškai moteriai, kuriai šviesios spalvos šaltąjį sezoną suteikia dar daugiau drąsos.

Ar karjeristei verta atkreipti dėmesį į saugią juodą ar tamsiai mėlyną spalvą, kai didesnį įspūdį palieka netradicinis rožinis vyriško kirpimo paltas ar net fuksijų spalvos kelnių kostiumas?

Nors nemažai kūrėjų savo kolekcijose nevengė ryškių, net neoninių rožinių atspalvių, didžioji dalis dizainerių rudeniui ir žiemai pritaikė gerokai subtilesnę, prigesintą pilkai rausvą spalvą.

Mados namų atstovų teigimu, pastaruoju metu populiari sniego balta ar ryški geltona jau tapo klasika, tad rožinė – įdomi alternatyva, galinti atrodyti tiek be galo moteriškai, tiek griežtai.

Pavyzdžiui, „Mulberry” ar „Missoni” kolekcijose demonstruoti pilkai rožiniai puspalčiai atrodė formaliai, o minkšti „Celine” ir „Miu Miu” siluetai sukūrė jaukų, net šiek tiek mergaitišką įvaizdį.

Didele staigmena cukraus vatą primenanti rožinė spalva tapo „Saint Laurent Paris” kolekcijoje. Nors šių mados namų dizaineris Hedi Slimane’as stengėsi sukurti kuo autentiškesnę dešimtojo dešimtmečio pradžios nuotaiką ir paisyti tamsios grandžo stilistikos, dideli rožiniai megztiniai sukūrė įdomų kontrastą ir tik paryškino rokeriškas odines sukneles, juodus aksesuarus.

Ne mažesnis netikėtumas laukė ir „Louis Vuitton” mados namų gerbėjų. „Film noir” tematikai dedikuota kolekcija išsiskyrė dramatiškumu, niūrumu, lauko aprangos ir buduaro suliejimu, tad keletą kartų pasirodę ryškūs rožiniai paltai prikaustė kritikų ir klienčių žvilgsnius.

Praėjusio amžiaus vidurio Paryžiaus įkvėptoje „Christian Dior” kolekcijoje rožinė spalva atliko išskirtinį vaidmenį. Beveik visi drabužiai stebino ir sudėtingais grafiniais sprendimais, tad pasirodę keli švelniai rožiniai modeliai bendrą įspūdį sušvelnino, suteikė daugiau moteriškumo.

Itin elegantiškai atrodė ir „Lanvin” mados namų šviesiai rožinės suknelės. Jų architektūriški siluetai bylojo apie valdingą moters būdą, tačiau spalva atskleidė romantiškąją „Lanvin” mūzos pusę.

Kai kurie mados namai rožinę spalvą taikė išskirtinai lauko aprangai. Pavyzdžiui, italų bendrovės „Fendi” kolekcijoje rožiniais tonais buvo marginti prabangūs kailiai.

Kailiniam paltui pilkai rožinę spalvą naudojo ir prancūzų mados namai „Chloe”.

Amerikietis Marcas Jacobsas rožine spalva dažytą odą nusprendė metalizuoti ir iš jos pasiūti stilingą puspaltį, o italė Miuccia Prada iš jaukaus šviesiai rožinio audinio sukūrė švelniai platėjantį ir per liemenį sujuosiamą kelius siekiantį šiltą drabužį.

Tiesa, tarsi nutekėjęs modelio makiažas ir šlapi plaukai parodė, kad „Prada” moteris – ne beviltiška romantikė, o dramatiška būtybė, kuriai rožinė spalva reiškia norą kurti geresnio gyvenimo iliuziją. Jokio švelnumo – tiesiog tragiškas likimas, įsuptas į šviesų kašmyrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.