2014 metų vestuvinės suknelės žavi perregimais nėriniais

Šiuo metu itin madinga vestuvinių suknelių detalė — nėriniai išlieka ir vienu svarbiausių 2014—ųjų metų nuotakų drabužių akcentu.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Nov 8, 2013, 8:32 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 12:15 PM

Tuo galima įsitikinti stebint kitų metų vestuvinių suknelių kolekcijas, pristatytas Kaune vykstančioje grožio, mados ir stiliaus parodoje „Moters pasaulis 2013“. Scenoje modeliai demonstravo Kauno proginių salonų vestuvines sukneles, kurias išskirtinei progai sukūrė prancūzų, ispanų, italų, amerikiečių ir lietuvių vestuvinės mados dizaineriai.

Prie drabužių buvo priderinti aksesuarai, šukuosenos, makiažas ir nuotakų puokštės.

„Vestuvinės suknelės kitąmet bus mažiau atviros nei ligi šiol, tačiau dar labiau pabrėš seksualumą ir suteiks moteriško paslaptingumo.

Iš natūralaus šilko, organzos ar šifono pasiūtų suknelių nugaras ir net rankoves dengia nėriniais puošti perregimi audiniai — gipiūras, tiulis, smulkus tinklas. Daug subtilių nėrinių galima pamatyti ir ant nuometų“, — tvirtino A&R drabužių salono įkūrėja Rita Sinkevičienė.

Nors vestuvinių suknelių dizaineriai dar visiškai neatsisakė pūstų princesių stiliaus suknelių, tačiau jų kolekcijose pademonstruota labai nedaug.

Proginių drabužių salono „Žeiga“ atstovai tikino, jog madingomis tampa retro stiliaus, tiesaus kirpimo ar kiek platėjančios lengvai krentančios suknelės.

„Nemaža dalis kitąmet tekėsiančių nepriekaištingą figūrą turinčių merginų vestuvių dienai jau dairosi aptemptų suknelių su „žuvies uodega“. Jos turėjo paklausą šįmet ir išliks madingos kitąmet“, — kalbėjo „Žeigos“ darbuotojai.

2014—ųjų metų nuotakų suknelės — ne tik ilgos. Būsimosios nuotakos galės vilktis ir įvairaus silueto trumpas vestuvines sukneles, prie kurių madinga avėti ne tik baltus, bet ir kitos spalvos batelius. Prie tokių suknelių lengvai galima priderinti spalvotus diržus, rankines, kitus ekstravagantiškus papuošalus.

Kitąmet madingi bus ne vien akinančio baltumo nuotakų drabužiai. Dizaineriai nuotakoms siūlo vilkėti šampano, perlo, balintos kavos ir įvairių atspalvių vestuvines sukneles.

„Itin drąsios nuotakos gali rinktis juodą ar raudoną vestuvinę suknelę, prie kurios priderintas tokios pat spalvos nuometas. Garsūs mados namai, pristatydami 2014—ųjų metų vestuvines sukneles, pasiūlė ne vieną tokį drabužį. Juodos spalvos suknelės tinka ir pamergėms bei kitoms vestuvių viešnioms“, — kalbėjo R.Sinkevičienė.

Į kitų metų nuotakų drabužius sugrįžo maždaug prieš devynerius metus buvę madingi juodos ir baltos spalvos deriniai. Prie baltos suknelės puikiai tiks juodas kaspinas, dirželis, bateliai, gėlės į plaukus, pirštinaitės. Galimas derinys — balta puošni berankovė palaidinė ir juodas sijonas arba atvirkščiai.

Proginių salonų šeimininkų teigimu, išsinuomoti naujos kolekcijos vestuvinę suknelę, priklausomai nuo jos modelio ir audinio bei ją kūrusio dizainerio kainuoja maždaug 1,5 — 5 tūkst. litų. Nenaujų kolekcijų drabužį galima išsinuomoti nuo 250 litų.

Jei nuotaka suknelę nori įsigyti, mokėti tenka apie 3,5 — 10 tūkst. litų. Vyriški kostiumai ar smokingai nuomojami už 250 — 800 litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste