Eksperimentas: eliksyras iš mirusiųjų kulnų padeda sustabdyti senėjimą?

Apie garsų Rusijos akių chirurgą Ernstą Muldaševą ir jo išradimus prabilta iš naujo po skandalo Kazanėje. Šį kartą teisėsaugos pareigūnai sustabdė automobilį, kuriame turėjo būti vežamas donorų kraujas į Ufą, o iš tikrųjų tai buvo nupjauti mirusių žmonių kulnai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 11, 2013, 9:29 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 10:53 AM

Po šio įvykio iškelta baudžiamoji byla Tatarstano respublikos teismo medicinos ekspertizės darbuotojai. Tačiau ji nėra žmogėdra ar maniakė. Netrukus paaiškėjo, kad ir pažeidimai ne tokie baisūs: neteisingai užpildytas važtaraštis ir neteisingai laikoma bei saugoma biologinė medžiaga.

Mirusių žmonių audiniai buvo vežami į garsaus oftalmologo ir ezoterikos gerbėjo E.Muldaševo vadovaujamą akių ir plastinės chirurgijos centrą. Jis jau 30 metų gamina aloplantus iš biologinių medžiagų. Tiesa, jų savybės iki galo dar neištyrinėtos, o pats išradėjas neslepia, kad ir jis ne visai supranta, kaip jis dirba.

Tačiau rusų medicinos specialistų tvirtinimu, aloplantas stebėtinai greitai prigyja žmogaus kūne ir puikiai tinka plastinėje chirurgijoje.

Korespondentė nusprendė savo kailiu išmėginti jauninantį eliksyrą

Dabar E.Muldaševo vadovaujamoje klinikoje gaminama daugiau kaip 90 aloplanto tipų. Jais bandoma gydyti visas ligas iš eilės: pradedant vėžiu ir baigiant veido raukšlėmis.

Klinikos portale rašoma, kad ši biologinė medžiaga naudojama 600 Rusijos ir NSV šalių klinikose. Žadama, kad mirusiųjų audinių panaudojimas gali sustabdyti senėjimo procesą. Norėdama tuo įsitikinti „KP“ korespondentė Jelena nusprendė savo kailiu išmėginti šį jauninantį eliksyrą.

Sklando gandai, kad aloplantų injekcijos daromos visoms Rusijos įžymybėms, todėl jų nuotraukų nė nereikia redaguoti. Dar tikinama, kad prie aloplantų priprantama taip pat kaip ir prie narkotikų. Taip pat kalbama, kad E.Muldaševas – paties velnio atsiųstas. Ne veltui jis taip teatrališkai visuose savo interviu pabrėžia: „Mirusieji padeda gyviesiems...“

„Tik nesugalvok! – įspėjo Jelenos draugė ortodontė, kai pasakė eisianti į E.Muldaševo kliniką. – Bet kokios injekcijos, implantai – svetimkūniai. Ir kaip kūnas į tai reaguos – vienas Dievas žino.“

„Gal be reikalo sutikau? Juk reikės iškęsti kelių dešimčių adatų skausmingus dūrius. Daugiausiai jų – į veidą. Kita vertus, tai - numirėlių audiniai, atsidursiantys mano organizme...“ - mąstė žurnalistė.

Vis dėlto jai norėjosi išmėginti tą paslaptingą preparatą. Juk ir pagamino jį ne koks nors šaltkalvis, o medicinos specialistas, profesorius. Galų gale juk šis preparatas jau buvo panaudotas tūkstančiams žmonių ir neteko girdėti nė vieno atvejo, kad dėl aloplanto kas nors taptų neįgaliu ar net mirtų.

Nepaisant to, žurnalistė neskubėjo. Norėdama daugiau sužinoti apie aloplantus nuėjo pas savo šeimos gydytoja.

„Negi aloplantai ne akių ligoms gydyti naudojami?“ – rimtu veidu paklausė gydytoja.

Paaiškėjo, kad terapeutė net nežino apie tokį stebuklą. Jei iš tikrųjų galima būtų atitolinti senatvę tokiu paprastu būdu, seniai šis metodas būtų naudojamas konvejeriniu būdu. Rytais išgeri stiklinę jaunystės eliksyro ir sudie, vystanti oda ir žilstantys plaukai!

Klinika - lyg iš fantastinio filmo

E.Muldaševo vadovaujamas akių ir plastinės chirurgijos centras padaro viską, kad pacientai patikėtų, jog stebuklas čia – įprastas reikalas. Ką reiškia vien akių formos konferencijų salė. Jos vyzdys, profesoriaus sumanymu ir genialių inžinierių dėka, susitraukia ir išsiplečia tarsi būtų gyvas.

Prieš pakylant į „akį“, reikia išsilaisvinti iš nuodėmių. Centro kieme stovi Atpirkimo ožio statula, prie kurios prisilietęs tampi skaidrus kaip krištolas.

Gydymo centro viduje taip pat yra į ką akis paganyti. Aplinka – kaip sovietiniuose fantastikos filmuose: pritemdyta šviesa, plieninių sienų koridoriai, kur iškabinėti paties E.Muldaševo piešti paveikslėliai. Daugiausiai - vaivorykštės spalvų ilgaplaukių moterų veidai.

Žurnalistę medikai nuvedė į medicinos skyrių „Aura“.

Jauninantis aloplantas įvedamas į vadinamuosius biologiškai aktyvius taškus. Tai akupunktūroje naudojamas principas.

Lieso sudėjimo gydytoja su nepasitikėjimu apžiūrėjo žurnalistę. Jai aiškiai nepatiko klausimas apie aloplantus.

„Pfff…  nervingai išpūtė medikė. – Paprastai žmonės žino, ko jie čia ateina. Tradicinė akupunktūra veikia organizmą trumpam, o aloplantas įsigeria ir stimuliuoja biologiškai aktyvius taškus mėnesį ir tuo pačiu užveda regeneracijos mechanizmus. Jaunėjama padedant neišnaudotoms žmogaus organizmo energijoms. Dar vienas aloplanto pranašumas tas, kad jis tinka visiems, nes jame nėra baltymų. Todėl dėl jo nebūna alergijos.“

Gydytoja pažadėjo, kad aloplantas sustabdys senėjimo procesą, įsijungus vadinamajam „stop-efektui“. Kitaip sakant, po aloplanto injekcijų organizmas „užšaldomas“ pusmečiui. Po pusmečio vėl teks susitarti dėl injekcijų, kitaip senatvė ims lipti ant kulnų.

„O aš atrodysiu jauniau?“ – dėl viso pikto pasitikslino Jelena.

„Jūs jausitės jaunesnė! Pajusite jėgų antplūdį, atsiras energijos. Tiesa, dabar nėra kosmetinio aloplanto. Jam reikia jaunesnių ląstelių“, - pratarė gydytoja.

„Aha, vadinasi, gerokai jaunesnių kulnų“, - pagalvojo Jelena.

Pamatė, kaip atrodo paslaptingasis aloplantas

Netrukus „KP“ korespondentė išsiaiškino, kad jauninimu Ufoje užsiima mokslinio tyrimo bei gydomojo sveikatingumo centras, kurį organizavo E.Muldaševo pasekėjai. Jų tvirtinimu, odos biologinio jauninimo procedūrų, įvedus aloplantą, patentas priklauso būtent jiems, o ne profesoriui.

„Nebeliks raukšlelių?“ – Jelena pirmiausiai paklausė gydytojo telefonu.

„Jums 35 metai? Smulkios raukšlelės? Tikrai nebeliks“, - patikino kitame laido gale.

Jelena nubėgo į sveikatingumo centro priimamąjį. Šis centras daug kuklesnis už pirmąjį: paprastas biuras daugiaaukščio namo pirmame aukšte. Nebuvo ir sekretorės priėmimo skyriuje. Gydytojas – mielas žmogus, lygia kaip stiklas oda. Tokią odą itin retai pamatysi tarp vyrų.

„Tai dėl aloplanto?“ - pasiteiravo Jelena.

„Aš jo nenaudoju kosmetikoje, - kiek sutrikęs pasakė gydytojas. – O apskritai – taip...“

Jis atidarė dėžutę, kurioje gulėjo šeši stikliniai mėgintuvėliai. Tai ir buvo tas paslaptingasis aloplantas: žalsvai balti milteliai. Kol „pacientė“ stengėsi negalvoti iš ko jis pagamintas, gydytojas paaiškino: „Jauninantis aloplanto efektas buvo pastebėtas gydant akis. Po injekcijų paciento veido oda tapdavo elastingesnė, jaunesnė. Mat pagal savo struktūrą žmogaus kulno kaulas yra lyg korys - jame yra sluoksnis riebalų, idealiai užpildančių visas duobutes ir nelygumus. Kitaip tariant, jei į pažeistą plotelį persodintume iš rankos paimtos odos, ten ir liktų duobutė, o štai iš kulno riebalų galima padaryti labai lygią odą. Kulnas reikalingas visas, todėl jo paimti iš gyvo žmogaus neįmanoma. Be to, šis efektas būdingas tik mirusių žmonių audiniams.“ „Kuo skiriasi jūsų gydymo metodai nuo E.Muldaševo?“ - paklausė žurnalistė.

„Jis - genialus chirurgas, tačiau tas jo susidomėjimas ezoterika... nesinorėjo dalyvauti tame cirke“, - atsakė medikas.

Konsultacija kainavo tris šimtus rublių. Tačiau Jelena taip ir nesuprato jos esmės: tai buvo paskaita apie aloplantą? Gydytojas net neapžiūrėjo jos veido.

„Pagalvokite, nuspręsite ir ateikite“, - pasakė jis atsisveikindamas. 

Teko atremti 20 adatų ataką į rankas, veidą, kaklą

O pagalvoti buvo dėl ko: trijų procedūrų jauninimo kursas kainuoja 21 tūkst. rublių. Tačiau, kol žurnalistė svarstė, jos pasirinktas gydytojas išvyko į Maskvą, tad teko pakeisti gydytoją pusiaukelėje.

Iš pradžių jis atliko nekeliantį pasitikėjimo tyrimą. Įteikė cilindro formos metalinį daiktą, už kurio reikėjo laikytis viena ranka, o kitą ištiesti gydytojui. Jis ėmė ieškoti tam tikrų kūno taškų ir baksnoti į juos keistu prietaisu, panašiu į geležinę rankenėlę. Paskui taip pat jis ištyrė pėdas.

„Žinia, kiekvienas mūsų organas susijęs su atitinkamais kūno taškais, todėl net mažas bakstelėjimas į juos sukelia reakciją: pasikeičia magnetinis laukas, temperatūra, energinis pasipriešinimas“, - paaiškino medikas. Pirmą kovos su jaunyste dieną žurnalistei teko atremti maždaug 20 adatų ataką į rankas, kojas, kaklą. Tiesa, skausmas buvo pakenčiamas. Labai nemalonios injekcijos buvo į vokus, kiek aukščiau antakių ir į kaktą, jaučiant, kaip tirpalas burbuliuodamas įsiskverbia po oda.

Po 20 minučių trukusios procedūros Jelena pasirašė sutartį.

Biure buvo tylu kaip kapinėse. Vis dėlto, panašu, kad klinikai nestinga populiarumo: akies krašteliu žurnalistė pamatė kompiuterio ekrane žmonių, pasirašiusių sutartis, ilgą sąrašą.

Sutartyje nebuvo nė žodžio apie biologinį atjaunėjimą. Paslauga buvo įvardinta refleksoterapija. Tad žadėta jaunystė - vien žodžiai. Tačiau juridiškai nėra prie ko prisikabinti.

Įgijo imunitetą augliams?

Vėliau Jelena kiekvieną rytą puldavo prie veidrodžio. Baimę pakeisdavo viltis: „O gal?“ Juo labiau, kad išspausdinus pirmąją rašinių apie aloplantą jai paskambino tos pačios klinikos direktorius ir ėmė raminti: „Jūs paprasčiausiai nesuprantate, kiek laimėjote atlikusi tą procedūrą. Jei dar bent truputėlį palauktumėte, o paskui atliktumėte kraujo tyrimus, pamatytumėte, kad pajaunėjote mažiausiai trimis metais. O gal ir penkiais! Be to, jūs įgijote imunitetą augliams.“

„Vadinasi, mano kamieninės ląstelės taip suaktyvėjo ir su didžiule jėga sunaikinusios visus virusus, auglius ir kitus „nešvarumus“, atsistatys ir aš tapsiu skaidri kaip krištolas!“ - svarstė žurnalistė.

Po dar vienos injekcijų procedūros „pacientė“ stropiai įsiklausė į savo kūną, tačiau jokių pokyčių nepajuto. Viskas kaip ir anksčiau. Gal net kiek pablogėjo. Ryte sunkiai atplėšdavo galvą nuo pagalvės, o per pietus galva tiesiog skildavo pusiau, lyg būtų kas suveržęs ją plieniniu lanku. Tiesa, neaišku, ar dėl to, kad biure trūko gaivaus oro, ar nuo aloplanto po oda.

Į kitą procedūrą žurnalistė atėjo pikta: „Jėgos apleido. Ir veidrodyje nematau jokių pokyčių. O paskui, jei kas, galima bus susigrąžinti pinigus?“

Gydytojas sutiko grąžinti tik 2000 rublių.

Tą dieną „pacientei“ buvo atlikta apie 10 injekcijų į veidą. Jau tada Jelena suprato, kad stebuklas neįvyks.

Ketvirtoji procedūra truko apie 10 minučių. Bet ir po jos nieko neįprasto neįvyko. Praėjus kelioms dienoms tai patvirtino ir kosmetologė: „Nematau jokių pokyčių. Raukšlelės taip ir liko. Tas pats ir su odos tekstūra.“

Praėjus porai mėnesių Jelena atliko kraujo tyrimą: mоnocitų atsirado du kartus daugiau. Bet kur pažadai, kad oda bus kaip kūdikio? Veidrodis užsispyrusiai demonstravo patamsėjimus po akimis ir suapvalėjusius skruostus.

„Juk aš to neprašiau“, - pyko Jelena. Maža to, atsistojusi ant svarstyklių suprato, kad priaugo penkis kilogramus. Žurnalistė susimąstė: gal labai giliai jos organizme ir vyksta stebuklas, kurio ji nepastebi?

„O jei taip būtų! – sakė nusipelnęs Rusijos gydytojas, chirurgas onkologas Andrejus Koržikovas. – Įvedus aloplantą apie jokį imunitetą augliams negali būti ir kalbos.“

„Tačiau man padaugėjo monocitų“, - pusbalsiu pratarė Lena.

„Tai natūrali organizmo, kovojančio su nepriimtinu svetimkūniu, reakcija. Tai yra su pačiu aloplantu“, - paaiškino onkologas.

Gerontologijos ir geriatrijos katedros profesorius, medicinos mokslų dr. Jurijaus Konevo komentaras:

„Galiu patikinti, kad kol kas dar niekam nepavyko sukurti veiksmingo jaunėjimo metodo. Bemaž kas pusmetį atsiranda preparatas, neva vis naujas „jaunystės eliksyras“, tačiau praėjus keliems mėnesiams kūrėjai paneigia jo veiksmingumą.

Kalbant apie atjaunėjimą naudojant aloplantus, šis metodas nėra patvirtintas mokslininkų tyrimais.

Profesorius E.Muldaševas vengia dialogo, o kiekvienas jo mėginimas įrodyti šio metodo efektyvumą, baigiasi jo išsakytomis bendromis frazėmis. Neva kol kas neverta apie tai kalbėti.

Kaip E.Muldaševui pavyko išpopuliarėti? O kas neleidžia būti populiariems aiškiaregiams, ekstrasensams, žiniuoniams? Užtenka vien sugebėjimo įtikinti aplinkinius. O žmonės visada bus pasiruošę mokėti didelius pinigus vien už pažadus padėti sustabdyti senėjimo procesus“.

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.