Bananų mergaite pasivadinusios australės dieta – 5 kartus per savaitę po 30 bananų

Kadaise ji sirgo anoreksija ir nervine bulimija, tačiau galiausiai nusprendė susiimti. Pakeitusi gyvenimo būdą mergina šiandien save vadina sveikuole. Mityba jos gyvenime visuomet užėmė svarbią vietą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-11-19 22:56, atnaujinta 2018-02-20 06:47

Australė Freelee O Frugivore internete turi savo puslapį, kuriame aprašo savo gyvenimo istoriją ir pasakoją apie ypač veiksmingą bananų dietą. Pati save ji taip pat pristato kaip Bananų mergaitę, galinčią per dieną sukirsti daugiau nei... 50 bananų.

Drauge su kolega ji sugalvojo „30 bananų per dieną“ dietą apie kurią skelbia šūkis - „Go fruit yourself“. Tiesa, lietuviškai išversti jį gana keblu, atitikmuo turėtų skambėti kažkaip panašiai kaip „apsivaisink“ (su kirčiu ant antrosios „i“).

, kurią šiandien praktikuoja daugiau nei 10 tūkst. pasekėjų. Visi jie įtemptai laikosi nurodytų reikalavimų, publikuoja nuotraukas, kuriose matomi rezultatai prieš pradedant laikytis dietos ir po jos.

Visai neseniai Bananų mergaitė internete išplatino vaizdo įrašą, kuriame įrodo, kad per dieną įmanoma suvalgyti 50 bananų: 20 jų pusryčiams, 10 – pietums ir dar 20 vakarienei. Sudėjusi bananus į maišytuvą ji įpila šiek tiek vandens ir kokosų pieno, viską sumaišo ir geria kaip kokteilį. Vienas bananas vidutiniškai turi apie 100 kalorijų, todėl vien pusryčiams ji suvartoja daugiau nei 2 tūkst. jų, o tai yra beveik visos dienos kalorijų norma.

Nepaisant to, mergina tikina, kad taip maitinantis kelis kartus per savaitę galima sėkmingai išsivalyti organizmą. Pradžioje skeptiškai vertinusi naują mitybos būdą ji galiausiai patikėjo tuomet, kai išbandė dietą savo kailiu. Rezultatas – akivaizdus: susitvarkė virškinimas, pradėjo tirpti bereikalingi kilogramai, oda tapo skaistesnė, atsirado daugiau vidinės jėgos. Tiesa, pradžioje ji siūlo mažesnį kiekį – 30 bananų per dieną.

Dar vaikystėje mama ją pratino prie ekologiškų vaisių ir daržovių, tėtis visuomet ragino būti aktyvia. Nepaisant to, ji valgė daug jautienos ir pieno produktų tikėdama, kad taip organizmas gauna daug maistingų medžiagų.

Vėliau Bananų mergaitė įstojo į koledžą studijuoti mitybos, tačiau galiausiai metė – buvo nuobodu. Tuomet ji ėmėsi įvairiausių darbų – išbandė padavėjos, administratorės, kambarinės, net striptizo šokėjos duoną. Tuomet, kaip pati sako, blaškėsi ir nežinojo, ko nori iš gyvenimo, tačiau jautė tik viena – ji silpna ir skundžiasi prasta sveikata.

Bananų mergaitė ėmė sportuoti, iš naujo pradėjo domėtis sveika mityba. Tuomet jos treneris užsiminė apie veganišką dietą. Dėl augalinės kilmės produktų gausos Bananų mergaitė turėjo pasijusti gerokai žvalesnė ir energingesnė.

Susidomėjimas žaliavalgiška mityba tik didėjo, Bananų mergaitė į savo valgiaraštį pradėjo įtraukti vis daugiau gyvo maisto.

Bananuose gausu antioksidantų ir mineralų, jie vertinami dėl vitaminų B, E, PP, kalio, magnio, fosforo, geležies. Juose itin daug sacharozės, fruktozės, gliukozės, todėl nenuostabu, kad suvalgęs žmogus tampa energingesnis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.