Pas regos sutrikimą turinčią kirpėją plūsta minios klientų

Didžiojoje Britanijoje, panašu, iš tiesų yra drąsuolių – šios savo vilnijančias garbanas patiki regos sutrikimą turinčiai kirpėjai. 56-erių Dianah Kendall gerą regėjimą prarado po netikėtai ją užklupusio insulto. Moteriai buvo uždrausta sėsti prie vairo, o šioji ilgainiui ėmė nerimauti ir dėl to, kad netrukus taps bedarbė. Laimei, ištikimi klientai nepabūgo Dianah užklupusios nelaimės, anaiptol – nusprendė ir toliau lankytis pas jau ilgus metus žirklėmis besidarbuojančią moterį.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 21, 2013, 9:50 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 6:07 AM

Dianah meistriškumo neatėmė net ir siaubingas incidentas, jos regą sumenkinęs visais 50 procentų. Neįtikėtina, tačiau klientai tikina esą tokie patys patenkinti moters darbu, kaip ir prieš nelaimingą atsitikimą.

„Mano vyras priekaištauja man, kad lankausi pas kone aklą kirpėją, tačiau Dianah – pati geriausia. Niekuomet neiškeisčiau jos į kitą meistrą, nes ji puikiai žino, kas man tinka ir patinka. Nesu nusivylusi nė vienu jos kirpimu – šiaip ar taip, savo darbą ji puikiai atliktų net ir užmerktomis akimis“, – teigia viena iš Dianah klienčių, 34-erių Sara Allan.

Po insulto Dianah liko su sutrikusiu periferiniu matymu, t.y., ji nemato to, kas vyksta šonuose, kad apsižvalgytų, jai būtinai reikia pasukti galvą.

„Mano klientai dažnai pajuokauja, retoriškai paklausia: „Kas gi norėtų kirptis pas pusiau aklą kirpėją?“ Bet aš neprieštarauju. Laimei, praradau tik pusę regėjimo, juk tai geriau, nei nieko. Taip, kartais sunku susivokti aplinkoje ir nežinau, kas vyksta mano pašonėje, bet tai, kad aš matau priešais save esančius plaukus, leidžia man daryti tai, ką moku geriausiai – gražinti žmones“, – teigia Dianah.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.