Šventinio apsipirkimo vadovas: juvelyrikos tendencijos 2013 metų šventėms

Sostinės parduotuvės jau puošiasi dekoracijomis – tai reiškia, jog šventinis apsipirkimas jau oficialiai prasidėjo. Norėdami padėti įsigyti geriausią juvelyrinį dirbinį, „Premiere" juvelyrikos namai sudarė šventinio apsipirkimo vadovą, kuris suteiks naudingos informacijos kokybiškų papuošalų mylėtojams. Pirmiausiai šis vadovas pirkėjus supažindins su 2013 – 2014 rudens ir žiemos sezono pastebėjimais, kurie vyrauja ant podiumo, raudonojo kilimo, parduotuvių vitrinose bei mados žurnaluose.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 3, 2013, 11:10 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 12:13 AM

Karaliauja drąsūs papuošalai

Specialiai šventiniam sezonui bene visi žinomi mados prekių ženklai, tokie kaip „Chanel“, „Gucci“, „Louis Vuitton“ ir kiti, pristatė drąsius juvelyrinius dirbinius: plačias apyrankes, masyvius auskarus bei vėrinius. Deja, didingumo poreikis kartais gali būti sunkiai įgyvendinamas, ypač ieškant dovanų – dideli bei kokybiški briliantai yra reti, ir, žinoma, aukštos kainos. Tokiu atveju didingumo poreikį galite patenkinti ir kitais būdais:

Atrasdami specialaus juvelyrinių dirbinių dizainą, kurio dėka visa eilė „pave“ metodu inkrustuotų mažų briliantų, dar kitaip vadinamųjų „melee“, akinančiai žaižaruoja. Taip pat šiuo metodu inkrustuoja ir kitus brangakmenius, tokius kaip safyrai, smaragdai ar rubinai. Tokių dirbinių ieškokite bene kiekvienuose juvelyrikos namuose.

Įsigydami vis labiau populiarėjančio bizantiško stiliaus papuošalų su kitais juvelyriniais akmenimis bei juodo sidabro papuošalų su brangakmeniais. Atsižvelgdami į šią tendenciją, juvelyrikos namai specialiai šventėms atgabeno žinomo ispaniškojo prekės ženklo „Bohemme“ papuošalų, kurie yra ne tik charizmatiški, bet ir didingi savo formomis bei masyviomis konstrukcijomis. Ispanai sugebėjo suderinti gerą kainą su kokybiškais juvelyriniais akmenimis ir tokiais tauriaisiais metalais, kaip sidabras, auksas. O dengimas juodu rodžiu ilgą laiką saugo papuošalus ne tik nuo braižymosi, bet ir nuo spalvos bei blizgesio kitimo.

Būtina papuošti riešą

Beveik visi juvelyrikos namai per rudens ir žiemos sezono pristatymus pristatė masyvius dirbinius, skirtus nešioti ant riešo. Tai buvo ir viena plati apyrankė, dekoruota dideliais akmenimis ar kitomis juvelyrinėmis medžiagomis, ir daugiau nei vieno tipo apyrankių rinkinys, nešiojamas visas iš karto. Taigi net ir moteris, kuri, atrodytų, turi jau viską, šventiniu laikotarpiu turėtų papildyti savo juvelyrinių dirbinių kolekciją bent viena stambia apyranke. O gal ir keliomis smulkiomis, derančiomis jau prie turimų, ir taip pasipuošti artėjančių progų metu.

Senųjų epochų dirbiniai išlieka aktualūs

Jausmingi Edvardo eros ir Art Deco stilistikos juvelyriniai dirbiniai išlieka paklausūs. Taip pat XIX a. – XX a. pradžios „fancy-cut“ briliantai yra geidžiami labiau nei kada nors, įskaitant „old mine cut“ briliantus (kurie kartais vadinami „antique cushion cut“ briliantais). Šios senovinės formos yra retos, tačiau, jei niekaip nepavyktų rasti autentiškos senovinės formos, yra daug šiuolaikinių „senovės įkvėptų“ formų, kurios Jums gali patikti. Senovės epochoms atstovauja ir juvelyriniai dirbiniai, dekoruoti aukso emaliu, su kuriuo dirba ir garsieji „Faberge“ juvelyrikos namai. Aukštosios kokybės prancūziškas emalis savo spindesiu bei efektingumu nenusileidžia net tokiems brangakmeniams kaip briliantas, safyras ar rubinas. Juolab, kad emalio dirbiniai gali būti ne tik preciziški, bet ir reikšmingi – juvelyrikos namai juose sukuria meninius aukso piešinius arba pačiu emaliu dengia išskirtines formas, tokias kaip senovinės epochos dizaino gulbės pakabutis.

Sužadėtuvių žiedų tendencijos

Šventinis laikotarpis išlieka kaip populiariausias piršlybų metas, taigi nė vienas juvelyrinių dovanų apsipirkimo vadovas nebūtų baigtas be sužadėtuvių žiedų tendencijų paminėjimo. Pastebėta, jog „Halo“ stiliaus žiedai tampa labai populiarūs – tai tokie žiedai, kurių vidurinysis akmuo būna apgaubtas mažųjų briliantų ratu. Nenuostabu, kad tokie žiedai populiarėja, šis stilius yra sietinas su modernia antikine juvelyrika, kuri šiuo metu pirmauja. Taip pat vis dažniau išrinktųjų pirštus puošia žiedai su spalvotais briliantais ar kitais brangakmeniais, neretai irgi apsuptais mažaisiais briliantais. Spalvų maišymo tendencija pasireiškia ir tada, kai žiedas būna pagaminamas iš keletos aukso spalvų, arba jį dekoruoja prancūzišku aukso emaliu. Daugiau apie sužadėtuvių tendencijas – jau kitame straipsnyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.