Kaip pasirūpinti oda žiemą?

Oda – kūno apsauginis šydas. Nors apie odą mes negalvojame kaip apie organą - žmogaus kūno oda yra didžiausiais organas, sveriantis apie 3,6kg ir dengiantis apie 2kv.m. ploto. Mūsų oda sudaryta iš įvairių sudėtingų sistemų, tai ląstelių sluoksniai, nervai ir liaukos, kurie ne tik mus saugo, bet ir kartu jungia su išoriniu pasauliu.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 17, 2013, 1:15 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 7:08 PM

Tai nepaprastai svarbus organas, kuris apsaugo nuo temperatūrų svyravimų, saulės spindulių ir cheminių junginių. Oda taip pat išskiria antibakterinius junginius, kurie gina mus nuo infekcijų bei gamina vitaminą D.

Didžioji dalis visuomenės jau įprato tinkamai rūpintis veido odos higiena, reguliariai lankytis pas grožio specialistus. Tačiau kūno oda dažnai nepelnytai yra pamirštama. Kartais reikia labai nedidelių pastangų norint palaikyti puikų odos tonusą ir drėgmę. Nepamirškime, mūsų oda – vertingiausias rūbas, kurio nepakeisi atėjus naujam sezonui.

Sostinės senamiestyje įsikūrusios grožio studijos „R & R beauty" kosmetologė Roberta Latvienė dalinasi paprastais, bet ne prastais patarimais, kurie turėtų tapti kiekvieno žmogaus rutina, norint išsaugoti ir puoselėti sveiką odą.

1. Prausiame ir šveičiame. Prausimasis muilu bene vienas populiariausių kasdieninės odos priežiūros ritualų. Deja, daugelis muilų savo sudėtyje turi SLS (sodium lauryl sulfatų), kurie suardo natūralų odos barjerą. Taigi oda praranda gebėjimą gintis ir sulaikyti vandenį. Laimei šiandien jūs galite rinktis kokybiškus prausiklius, kurie savo sudėtyje turės pvz.: hialurono rūgšties arba keramidų. Kūno šveitimas yra itin veiksmingas norint pašalinti suragėjusias ląsteles bei suaktyvinti kraujotaką. Tačiau dažnai šveitimas būna reta švente mūsų kūno odai. Kartą per savaite nušveista oda bus elastingesnė ir švelnesnė. Šveitimui puikiai tinka tiek mechaniniai (su grūdeliais) tiek cheminiai (su AHA) šveitikliai. Derėtu nepamiršti, kad negyvas ląsteles puikiai pašalina natūralių šerių šepečiai arba natūralios kempinės. Beje, pastarosiomis masažuojame sausa oda ir tik po to lendame po dušu.

2. Drėkiname ir maitiname. Tiek vyrų, tiek moterų odai būtina drėgmė. Dėl išorės poveikio (šildymas, kietas vanduo) ir vidinių veiksnių (nepakankamas vandens ir polinesočiųjų riebalų naudojimas) odos barjeras praranda vientisumą. Kaip atpažinti pažeistą barjerą? Atsiranda nemalonus tempimo, perštėjimo pojūtis, vizualiai matomas šerpetojimas, padidėjęs jautrumas lietimui. Ypatingai šaltuoju metu laiku drėkinančiais losjonais ar kremais odą reiktu palepinti vakarais, kai yra pakankamai laiko kruopščiai paskirstyti priemonę ir pamasažuoti.

3. Kas nemėgsta ilgai „žaisti“ su kremais, patarčiau rinktis greitai besirezorbuojančius produktus, kurių sudėtyje mažai riebalų ar aliejų. Tokių produktų tekstūra būna lengva, tirpstanti. O ypatingai sausą oda turintiems ar mėgstantiems masažą, puikiai tiks kūno sviestas ar kremas praturtintas pvz.: taukmedžio sviestu, argano ar kokoso aliejais, vitaminu F. Siekiant palaikyti sveiką odos barjerą pakanka vos kelių minučių vakare po maudynių. Patikėkite, jūsų oda tikrai jums atsidėkos švelnumu ir minkštumu.

4. Prižiūrėta oda - sveika oda. Tai mūsų neįkainojamas drabužis, kurį dėvime kasdien. Nepamirškime juo pasirūpinti. Svarbiausia yra tai ką darome kiekviena diena, kad ir po nedaug. Juk kartais mažiau yra daugiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.