Verslininkės I.Marozienės grožio recepte - kraujas

Lietuvos garsenybės neatsilieka nuo pasaulinių tendencijų ir savo grožiui puoselėti naudoja pažangiausius metodus. Jų netrikdo net tai, kad norint pasiekti pageidaujamų rezultatų, gydytojas turi iš paciento venos paimti kraujo, kuris vėliau ir tampa grožio terapijos priemone.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 30, 2014, 12:05 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 10:12 PM

Žinoma verslininkė Rasa Martens sako, kad PRP arba, kitaip tariant, plazmoliftingas jai tapo malonia staigmena, nors iš pradžių procedūra šiek tiek gąsdino.

„Atvirai sakant, aš nemėgstu adatų, todėl pirmą kartą nerimavau. Bet po procedūros supratau, kad buvo kur kas geriau, nei tikėjausi. Skausmo nejutau, o po kurio laiko išryškėjusiu rezultatu galėjau džiaugtis ne vieną mėnesį. Tikrai buvo verta“, – džiaugėsi moteris.

Laikui paklusti taip pat nenorinti kita garsi moteris – Irena Marozienė – sako, jog PRP procedūra yra puiki galimybė atjaunėti ir išgražėti be skalpelio.

„Esu nusiteikusi prieš dideles intervencijas, todėl visada renkuosi kuo natūralesnius būdus, padedančius jaustis gerai. Žinau, kad geriausiai savimi pasirūpinti gali pats kūnas, tad sprendimas mano organizmo išteklius panaudoti išvaizdos korekcijoms pasirodė išties sumanus ir daug žadantis“, – įspūdžius po pirmos procedūros prisiminė verslininkė ir pridūrė, kad tai jai dabar yra kasmetinis ritualas.

Pasak gydytojos Gitanos Šabūnienės, dirbančios Grožio terapijos ir chirurgijos klinikoje „Sugihara“, iš pradžių PRP technologija buvo taikoma gydant sportininkų traumas. Tačiau vėliau pastebėta, kad naudojant nuosavus kraujo kūnelius – trombocitus – galima atlikti ir odos atjauninimo terapiją.

„Traumas, pasitelkę PRP, gydėsi ir Tigeris Woodsas, ir Kobe Bryantas, ir daugelis kitų sportininkų. Dėl visiško procedūros natūralumo ir išryškėjusio teigiamo poveikio odai bei plaukams ji greitai išpopuliarėjo tarp pasaulinių garsenybių kaip alternatyva botokso injekcijoms. PRP procedūras darosi Angelina Jolie, Courtney Love, Kim Kardashian ir kitos gerai žinomos ir dažnai TV ekranuose matomos moterys“, – vardijo gydytoja G.Šabūnienė.

Atlikus procedūrą pirmieji teigiami pokyčiai pastebimi jau po kelių savaičių, o viskas galutinai išryškėja po maždaug 2 mėnesių. Laikui bėgant PRP koncentrato poveikis tik stiprėja, atvirkščiai nei po botulino injekcijos, kuomet greitas poveikis ima nykti, o išvaizda prastėja.

Skaičiuojama, kad PRP procedūros poveikis išlieka apie 10 mėn. Tai, pasak gydytojos, priklauso nuo naudojamos plazmos koncentracijos ir odos, kurią ruošiamasi atjauninti, būklės.

„Trombocitų kiekis mūsų naudojamame koncentrate gali viršyti įprastą lygį iki 8 kartų. Tiesa, ne visada tiek reikia. Galutinis sprendimas priimamas po paciento apžiūros ir konsultacijos su juo“, – aiškino gydytoja.

Jos teigimu, PRP didžiausią naudą teikia tiems pacientams, kurių odoje išryškėja pirmieji senėjimo požymiai. Ją atlikus vyresnio amžiaus žmonėms poveikis nebus toks ryškus.

Paklausus, kokie yra galimi šalutiniai PRP procedūros poveikiai, gydytoja atsakė, jog blogiausia, kas gali nutikti – nedidelės mėlynės, kurios neilgai bus matomos nanoadatų dūrių vietose.

„Jos netrukdo net ir labai veiklioms verslininkėms, todėl, manau, daugeliui žmonių taip pat nesukeltų sunkumų“, – tikino gydytoja G.Šabūnienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.