Kinės trokšta Eiffelio bokštą primenančios nosies

Kad turėtų didesnes darbo perspektyvas, kinų studentai pasiduoda naujausioms plastinės chirurgijos tendencijoms. Daugelis mokslus kremtančių jaunuolių ryžtasi nosies rekonstrukcijai, skambiai pavadintai „Eifelio bokštu“. Naujovė plastinės chirurgijos srityje žada padovanoti klientams kone tobulos formos nosį, primenančią Paryžiaus simbolį.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 9, 2014, 7:49 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 1:00 PM

Plastikos chirurgas Wang Xuming'as teigia: „Mes ne šiaip pakoreguojame nosį, mes padarome visą jos rekonstrukciją! Esame įkvėpti Eiffelio bokšto grožio, tobulos jo formos.“ Tik štai operacija gerokai paplonins studentų kišenes – dėl gražios nosies ir tariamai didesnių perspektyvų teks paaukoti net 10 tūkst. JAV dolerių (apie 25 tūkst. litų).

Reklaminiai plakatai tiesiog nusėjo Čongčingo miestą, kuriame dirba Wang Xuming'as. Plakatuose vaizduojama vakarietiškos išvaizdos moteris kone tobulos formos nosimi, o šalia – jau minėtas Eiffelio bokštas. Tai leidžia  akivaizdžiai įsitikinti formų panašumu. Ne paslaptis, kad Kinijoje daugelis moterų sielą velniui parduotų, kad tik galėtų mėgautis vakarietiška išvaizda. Tikima, kad tai suteikia didesnių galimybių darbo rinkoje.

„Kai kurie jaunuoliai, baigę studijas, susiduria su įsidarbinimo problemomis. Vakarietiška išvaizda iš tiesų gelbėja ieškant darbo. Tarp mūsų klientų – ir studentai, kuriems nosis suteikė pranašumą prieš kitus darbo ieškančius žmones. Tai išties veikia“, – apie atliekamą procedūrą nekukliai teigė chirurgas.

Panašu, kad darbdaviams Kinijoje išvaizda – vienas prioritetų. Pavyzdžiui, darbo skelbimuose neretai galima rasti darbdavio nustatytus ūgio ir svorio reikalavimus.

2013 metai buvo pavadinti vienais sunkiausių, nes Kinijos darbo rinką papildė daugiau nei 7 milijonai studijas baigusių jaunuolių. Dėl darbo vietų trūkumo bedarbiai liko šimtai tūkstančių absolventų. Tačiau dabar sumanieji tėveliai pasiryžo plačiai atverti pinigines, kad tik suteiktų savo vaikams pranašumą prieš kitus.

Nestebina ir tai, kad, anot Wang Xuming'o, dauguma jo klientų – merginos, kurių sąskaitas apmoka dosnūs tėvai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.