Milane – septintojo dešimtmečio įkvėpta „Gucci” kolekcija

Neretai teigiama, kad Milano mados savaitės aukso amžius buvo devintojo dešimtmečio antroji pusė, bet „Gucci“ mados namų gerbėjai su švelnia nostalgija žvelgia į septintajame dešimtmetyje darytas nuotraukas. Jose – madingiausi to meto visuomenės veikėjai, kitaip vadinti „jet-set“, avintys „Gucci“ mokasinus, rankose laikantys „Gucci“ rankines. Tarp jų – ir Jacqueline Kennedy, Elizabeth Taylor, Monako kunigaikštienė Grace Kelly.

Daugiau nuotraukų (1)

Deimantė Bulbenkaitė

Feb 20, 2014, 6:21 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 2:15 AM

Prieš pusę amžiaus „Gucci“ mados namai garsėjo ne jaunatviško stiliaus drabužiais, bet puikiais odiniais aksesuarais, tobulai atitikusiais dažnai keliaujančio elito poreikius. Vis dėlto būtent septintasis dešimtmetis įkvėpė naujausią dizainerės Fridos Giannini kurtą rudens kolekciją, kurioje netrūko ne tik praktiškų rankinių ar „Chelsea“ stiliaus ilgaaulių, bet ir puikių A linijos paltų, ilgaplaukiu kailiu dekoruotų švarkų ir stilingų odinių suknelių.

Kaip teigė pati mados namų dizainerė F. Giannini, šio laikotarpio siluetus ir svinguojančio Londono idėją ji pasirinko dėl to, kad tai puikiai tinka ir XXI-ojo amžiaus didmiesčio gyventojai, kurios garderobe turi būti gerokai sukirptas paltas, stilingas kelnių kostiumas bei kokteilinė suknelė. Tai – nebe ta „Gucci“ moteris, kurios gyvenimas vyksta tik vakarėliuose, o spintoje netrūksta blizgių, gausiai siuvinėtų suknelių.

Vienas jaunatviškesnių kolekcijos akcentų – didžiuliai paltai bei švarkai, pasiūti iš ilgo plauko kailio, nudažyto pastelinėmis spalvomis. Jie derinti prie gyvatės odos batų, didelių akinių nuo saulės, plonų kašmyro megztinių aukštu kaklu. Žaismingai atrodė ir finaliniai kolekcijos apdarai – trumpos nuo liemens platėjančios odinės suknelės trumpomis rankovėmis, šįkart pakeitusios ilgus dramatiškus vakarinius apdarus.

Galbūt gaivūs pasteliniai atspalviai bei jaunatviška septintojo dešimtmečio nuotaika nėra tai, apie ką italės galvos kitą žiemą, tačiau mados namų noras nusisukti nuo vakarėlių ir aprengti „Gucci“ karjeristę neabejotinai sveikintinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.