Naujausia „Prados“ kolekcija – tarp prabangos ir vulgarumo

Ką Milano mados intelektualė savo publikai bando apsakyti šįkart? Toks klausimas kyla po kiekvieno „Prada“ mados namų pristatymo, nes juose gausu ne tik sudėtingų kultūrinių idėjų, bet ir pačios dizainerės Miuccios Prados užmintų mįslių apie XXI-ojo amžiaus moters norus, padėtį visuomenėje bei požiūrį į save. Milane parodžiusi naujausią ateinančio rudens kolekciją, dizainerė tarsi paskelbė, kad šiandien madai reikia… priešnuodžio nuo savęs pačios.

„Prada“ kolekcija.<br>AP nuotr.
„Prada“ kolekcija.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 21, 2014, 7:00 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 1:24 AM

Tai reiškia, kad moterims derėtų baigti vaikytis naujausių mados tendencijų ir pasipuošus madingu drabužiu prarasti savo identitetą. Todėl „Prada“ mados namai, kiekvieną sezoną diktuojantys pusmečio nuotaikas, šįkart siūlo minimalistinį ir išgrynintą stilių, natūralių audinių (šilkas, vilna, kailis) derinius, tamsią spalvų paletę. Daugiau energijos drabužiams suteikė nebent aštuntojo dešimtmečio stiliaus raštai, „art deco“ srovės detalės, pokario mados kūrėjų darbus primenantys siluetai.

Kaip teigė pati dizainerė, šį sezoną ją sužavėjo balansavimo tarp subtilios prabangos ir vulgarumo idėja, todėl ji nevengė derinti kontrastingų sumanymų, paslėpti vienos kitos netikėtos detalės. Pavyzdžiui, konservatyvus vilnos megztinis tapo trumpute mini suknele, perregimas sijonas buvo dekoruotas kailiu, o po juodu švarku buvo galima matyti ryškų raudoną pamušalą. Susidomėjimą pakurstė ir kai kurių kritikų pastebėjimai, kad vietoje šaliko „Prada“ moteris rudenį rinksis ploną šilkinį savo mylimojo kaklaraištį, o jos avalynė suspindės metalu.

Kontrastų kupinam bei pastarojo sezono idėjas paneigiančiam pristatymui dramatiškumo suteikė gyvai atlikta muzika – vokiškos meilės dainos, maišytos su trankia elektronine bei gitarų muzika.

Parengė Deimantė Bulbenkaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.