A.Jasaitytė: „Nebūna dienos, kad nepasikalbėčiau su mama“

Psichologė ir edukologė Aistė Jasaitytė džiaugėsi galimybe profesionaliai nusifotografuoti su savo mama Regina. Jos dalyvavo fotoprojekte „Moteris. Mama. Dukra“, iš kurio nuotraukų netrukus bus rengiama paroda. Dvi dukreles – ketverių Elzę ir keturių mėnesių Sofiją su vyru auginančią Aistę itin nudžiugino tai, kad ją su mama fotografavo gerai pažįstamas fotografas Gediminas Žilinskas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 24, 2014, 3:39 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 11:47 PM

A.Jasaitytė pasakojo, kas su mama profesionalių nuotraukų ji neturi – jų albumuose galima rasti tik buitinių fotografijų. Tad profesionalią nuotrauką su mama ji ketina įsirėminti, padovanos vieną ir močiutei.

„Labai džiaugiuosi, kad turėsime nuotrauką su didžiule išliekamąja verte. Aš turėjau daugybę fotosesijų, o mamai tai buvo naujiena. Drąsinau mamą, džiaugėmės profesionaliu makiažu. Vėliau mama sulaukė daugybės komplimentų“, – kalbėjo Aistė.

Šio fotografavimosi Aistė nevadina darbu – jos su mama apsikabino, pasijuokė ir greitai turėjo vienintelį visiems patikusį kadrą. Dėl to Aistė giria ir puikiai moteris pajaučiantį fotografą G.Žilinską.

A.Jasaitytė su mama – artimos visą gyvenimą. Nuo mamos ji neturi jokių paslapčių, ji būtų pirmas žmogus, kuriam skambintų.

„Mūsų šeimoje moteriškoji linija – bobutė Teresė, mama ir aš – labai artimai bendraujame, esame glaudžiai susijusios. Nėra dienos, kad nepaskambintume viena kitai. Tariamės, kalbamės, dalijame patarimus. Mama – be galo atsidavusi mums, vaikams, rūpestinga“, – kalbėjo Aistė.

Mama Regina Aistei padeda auginti ir dvi dukreles, išleidžia jauną moterį pasižmonėti. A.Jasaitytė tikisi, kad ir užaugusios jos dukterys puikiai sutars su močiute.

Kartais susikerta Aistės ir jos mamos požiūris į vaikų auklėjimą, tačiau A.Jasaitytė dėl to su ja nesipyksta. Mat jos mama – labai rūpestinga, jai svarbu žemiški dalykai: kad mergaitės būtų pavalgiusios, nesušaltų, jaustųsi užimtos. O psichologiją išmanančiai Aistei kur kas svarbesni atrodo dvasiniai dalykai,

„Nesistebiu, kad kartais mūsų su mama požiūris nesutampa. Juk esame kitų kartų atstovės! Dalijamės patirtimi, juokiamės iš atgyvenusių auklėjimo metodų, bet tikrai nesipykstame. Bendraujame šiltai“, – šypsojosi buvusi manekenė.

A.Jasaitytė juokiasi, kad užaugo mezgėjų apsupta – jos močiutė, gyvenusi kartu, nuostabiai nėrė vąšeliu, mama puikiai mezga virbalais. Puikiai mezga ir Aistės vyro Romano mama, tad mezginių jos dukrelėms netrūksta. Mama Aistę išmokė ir virtuvės meno paslapčių – vaikystėje ji kartu su mama ir močiute kepdavo sausainius, gamindavo maistą.

Pagrindiniu nuotraukų projekto „Moteris. Mama. Dukra“ akcentu taps kovo 20 d. Vilniuje duris atversianti paroda. Jos lankytojai galės išvysti menines nuotraukas, kuriose bus užfiksuotos tiek garsios Lietuvos mamos ir dukros, tiek ir nedaugeliui žinomos, bet taip pat žavingos moterys.

Dabar kviečiame balsuoti už labiausiai patikusias dalyves. Dalyvių nuotraukas galite rasti straipsnio apačioje. Konkurso taisyklės

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.