Putlios moterų formos – privalumas?

Apkūnūs žmonės dažnai dūsauja, kad jiems rasti madingą ir tinkantį drabužį – tikras iššūkis. Stiliaus žinovai sako, jog gražiai atrodyti gali visi.

Chorvedė D.Beinarytė parduotuvėse ne visada randa sau tinkamų drabužių.<br>M.Patašiaus nuotr.
Chorvedė D.Beinarytė parduotuvėse ne visada randa sau tinkamų drabužių.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Feb 24, 2014, 8:15 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 11:33 PM

Lieknumą garbinančioje visuomenėje didžioji dalis aprangos gamintojų orientuojasi į šiuo metu podiumus užkariavusias pieštuko figūros merginas, pagal europietiškus standartus vilkinčias 36 dydžio drabužius. Parduotuvėse galima rasti ne didesnių nei 42 dydžio madingų drabužių.

Apvalesnių formų moterims aprangos tenka ieškoti turguose ar didelių dydžių drabužių parduotuvėse. Tačiau čia apranga ne visada būna geros kokybės.

Spindi ryškiais atspalviais

Žavi nestandartinės figūros moteris – Kauno technologijos universiteto choro „Jaunystė“ vadovė ir vargonininkė Danguolė Beinarytė įsitikinusi, jog žmogus puošia drabužį, o ne šis jį. Ji pabrėžia, jog svarbiausia apkūniam žmogui – gera nuotaika. Tuomet ir drabužiai atrodo nepriekaištingai.

Laisvus ir patogius apdarus vilkinti moteris parduotuvėse sunkiai randa sau drabužių, todėl juos siūdinasi. Kasdienai ji renkasi tamsesnes spalvas, o scenoje spindi ryškiais atspalviais.

Ragina atrasti savitą stilių

„Kiekviena moteris turi kažką savito ir gražaus: kaklą, krūtinę, plaukus, net riešus ar čiurnas. Svarbu tai pabrėžti. Be to, būtina atrasti savitą stilių, kuris moterį paverstų išskirtine ir patrauklia. Man patinka ryškios, meniškos sielos asmenybės, kurios net būdamos putlios spinduliuoja stilingumu“, – sakė kaunietė įvaizdžio dizainerė Olesė Kekienė.

Apkūnioms ponioms nereikėtų rinktis vien juodos spalvos drabužių. Jie niūrūs ir neįdomūs. Verta pamėginti žaisti tarpusavyje derančiomis spalvomis.

Atrodyti stulbinamai gali padėti ir įvairūs priedai. Tačiau stambioms moterims nederėtų rinktis itin smulkių papuošalų. Maži auskarai, pakabukai ar žiedai, kaip ir siauri dirželiai, pabrėžia pilnumą.

„Reikėtų vengti basučių su siaurais dirželiais ir batų labai plonais aukštais kulniukais. Geriausia įsigyti batus su kiek stambesne ir svarbiausia stabilia pakulne“, – aiškino stiliaus žinovė.

Svarbu – tinkamas dydis

Kaunietė dizainerė Algita Gudeliauskienė tikino, jog dažnai apvalesnės moterys stengiasi savo nereikalingus kilogramus paslėpti po plačiais drabužiais. Tuomet jos atrodo dar stambesnės. Kita klaida – pernelyg aptempta, per mažo dydžio apranga ar labai trumpi drabužiai. Tokie išryškina trūkumus.

„Kad stambios moterys atrodytų estetiškai ir gundomai, svarbiausia parinkti tinkamo modelio drabužius. Pageidaujama, kad jie būtų pasiūti iš kuo tvirtesnio audinio“, – sakė dizainerė.

Avalioms ponioms ir merginoms A.Gudeliauskienė siūlė nepamiršti ir figūrą formuojančių apatinių drabužių.

Jie šiek tiek paslepia pilvą ir neleidžia išryškėti riebalų klostėms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.