Nauja mada: sužadėtuvių žiedai vyrams

Kai kurios moterys svajoja, kad kada nors mylimasis priklaups priešais ją ir įteiks sužadėtuvių žiedą, kurį ji vėliau galės parodyti savo draugams. Tačiau vyrai tokio žiedo negauna. Kokį svarbaus įsipareigojimo simbolį draugams ir pasauliui jie gali parodyti?

Nauja mada: sužadėtuvių žiedai vyrams.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Nauja mada: sužadėtuvių žiedai vyrams.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 10, 2014, 10:16 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 1:45 PM

Neseniai atliktos apklausos duomenimis, maždaug 5 proc. vyrų jau nešioja naujovę – vyriškus sužadėtuvių žiedus. „Vis dėlto tai nėra nauja sąvoka. Tiesiog toks daiktas nebuvo žinomas daugeliui žmonių įvairiose kultūrose, nes jis vis dar nėra plačiai paplitęs tarp vyrų“, – „Huffington Post“ teigė Juvelyrikos informacijos centro atstovė Amanda Gizzi.

Tačiau, anot A.Gizzi, laikai keičiasi ir šiuo metu lyčių lygybės santykiuose yra kaip niekad daug. Dėl to abi poros pusės siekia parodyti savo įsipareigojimą viešai.

„Kodėl gi ne?" – paklaustas, kodėl nusprendė nešioti tokį simbolį, atsakė vienas tokio sužadėtuvių žiedo turėtojas. „Sužadėtinės žiedas yra sena šeimos relikvija, ir mes nusprendėme, kad tai kartu bus ir jos vestuvinis žiedas. Tuomet nusprendėme, kad ir man reikėtų nešioti sužadėtuvių žiedą, kuris būtų ir mūsų ilgalaikių santykių simbolis“, – teigė jaunas vyras.

Kita pašnekovė teigė, kad juodu su draugu planavo sužadėtuves net kelis mėnesius į priekį. „Juk sužadėtuvės šiais laikais yra tokios... Mudu su vyru išsirinkome savo žiedus iš anksto ir suplanuotą datą pranešėme šeimai ir draugams, kartu pradėdami nešioti savo žiedus“, – teigė ji. Jos vyras teigė pats išrinkęs jų vestuvinius žiedus ir dabar nešiojantis abu simbolius ant abiejų rankų bevardžių pirštų.

Kaip tokią naujovę vertinate jūs?

Parengė Liucija Lenkauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.