Mados infekcija (III): liaupsės dizaineriui E.Sidarui

„Mados infekcija“ savo gerbėjų Šiuolaikinio meno centre Vilniuje šį pavasarį laukė tris dienas. Per visas tris šešioliktojo festivalio dienas iš viso bus parodyta dvidešimt kolekcijų. Savo kūrybą lietuviams parodė ne tik šalies dizaineriai, bet ir kūrėjai iš Rusijos, Vokietijos, Danijos ir Prancūzijos. Bene daugiausia plojimų sulaukė dizaineris Egidijus Sidaras.

Egidijaus Sidaro (mados namai "Cantas") kolekcija.<br>T.Bauro nuotr.
Egidijaus Sidaro (mados namai "Cantas") kolekcija.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 23, 2014, 6:52 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 4:40 AM

Diana Paukštytė

Dizainerė Diana Paukštytė ant „Mados infekcijos“ podiumo atkeliavo 2008 metais. Šį pavasarį „Mados infekcijoje“ dizainerė dalyvauja jau šeštą kartą. Kolekcija „Pando“ laužo taisykles ir stereotipus bei neturi ribų. Dizainerė sako, kad naujoji jos kolekcija, sukurta kartu su prekės ženklu „Pando“, skirta sielos pankams, kurie pasaulį mato kitu kampu, vengia banalumo, ieško naujų idėjų ir laisvės pojūčių. „Pando“ drabužiai padeda išlaisvinti sielą, pajausti originalų drabužio dizainą ir stilių.

Laura Dailidėnienė

Dizainerė L.Dailidėnienė nuo 2003 metų savo darbus žymi prekės ženklu „Daili“. Kiekvieną sezoną dizainerė pristato drabužių kolekcijas, rankines ir aksesuarus. Naujoji 2014-2015 metų rudens ir žiemos moteriškų drabužių kolekcija yra dizainerės naujausių patyrimų įspūdis tarp Tokijo ir Niujorko. Kolekciją įkvėpė kelionės ir aplankytų šalių kultūriniai skirtumai. Sakurų sodai bei fuksijų žiedų spalva, kuri puikiai atspindi naujausias mados tendencijas. Visi šie jausmai atsispindi L.Dailidėnienės naujausios kolekcijos drabužiuose, specialiai kurtuose audinio raštuose bei aksesuaruose. Drabužiuose dominuoja aštrios kirpimo linijos, skulptūriškos formos ir minkšti paviršiai.

Lina Gudanavičiūtė

Dizainerė L.Gudanavičiūtė „Mados infekcijoje“ šiemet dalyvauja jau penktą kartą. Dizainerė savo kūrybą kelis kartus rodė ir Vilniaus mados savaitėje. Pagrindinė naujosios kolekcijos „Twinset“ idėja – palto ir liemenės komplektas. Ir paltas, ir liemenė yra iš to paties paltinio audinio. Liemenė tarsi tampa papildoma palto dalimi (arba atvirkščiai) ir paįvairina palto dėvėjimo būdus.

Eva Baliul

Dizainerės E.Baliul darbai kupini natūralaus seksualumo bei pasitikėjimo savimi. Evos, kaip kostiumų dailininkės, darbus galima pamatyti filme „Kutenimai“. Prisidėjo prie kostiumų kūrimo filmui „Tyli naktis“. Begalinis dizainerės žavėjimasis rankų darbo detalėmis bei tekstūra matomas jos kurtose papuošalų kolekcijose. Naujausia kolekcija #TBT inspiruota baimės jausmo – to momento, kai šaltas prakaitas užlieja kūną adrenalinui pradėjus tekėti venomis. Tai ne siaubo filmų inspiruota kolekcija, o veikiau gyvenimiško veiksmo trilerio.

Marc Le Bihan - Prancūzija

Naujausia Paryžiuje gyvenančio ir kuriančio dizainerio Marc Le Bihan šiltojo sezono kolekcija skirta vyrams ir moterims. Dizaineris pristatė minimalistinio stiliaus sijonus, sukneles, kelnes ir palaidines. Spalvinė gama - balta, juoda, pilka.

Egidijus Sidaras – mados namai „Cantas“

Iš Kauno kilęs kūrėjas jau pristatė daugiau kaip 16 kolekcijų, taip pat – ir vienetinių modelių. E.Sidaras dalyvavo įvairiuose meno projektuose, per 50-yje mados renginių ir konkursų Lietuvoje bei užsienyje. Festivalyje „Mados infekcija“ dizaineris dalyvauja jau aštuntą kartą. Šių metų festivalyje svečiai išvydo jau ketvirtąją dizainerio kolekciją, sukurtą kartu su mados namais „Cantas“. Rudens ir žiemos kolekcija „Švarios rankos 2“ sudaro dešimt moterims ir dešimt vyrams skirtų modelių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.