K.Rimdžius ir A.Gilytė pataria, kuo atnaujinti spintą

Ko nors gražaus, kaip nors išsiskirti! Toks troškimas pavasarį apima daugelį moterų. Vyrai bent išoriškai santūresni, tačiau juk grožiui mažai yra abejingų. Peržvelgus mados tendencijas ant svarbiausių podiumų, gali apsisukti galva – madinga viskas. Šį galvosūkį lengvai sprendžia garsūs stilistai Agnė Gilytė ir Kęstas Rimdžius.

Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Kaikarytė

Mar 31, 2014, 7:34 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 12:09 AM

Profesionalai atkreipė dėmesį, kad ant podiumų ir parduotuvėse – tikra mados kakofonija, kai išties atrodo, kad madinga viskas: ir ryškios spalvos, ir pastelinės, ir juoda, ir balta, ir siauri sijonai, ir platėjantys, ir mini, ir maksi.

„Tačiau pažvelgus ramiai, galima sakyti, kad mada šiandien itin demokratiška: galite rinktis savo kūno formoms ir asmeniniam stiliui labiausiai tinkančius aprangos variantus ir atrodyti madingai“, – nuramino A.Gilytė.

„Svarbiausia – išsirinkti vieną kryptį: norite rengtis etnostiliumi, blizgiu ar rinktis itin moterišką šeštojo dešimtmečio kryptį“, – patarė Kęstas.

Nuo ko pradėti atsinaujinimą?

Agnė pirmiausia patartų peržiūrėti jau turimą spintos turinį, atsikratyti to, ko nebedėvėsite, – tuomet bus aiškesnis vaizdas, ko reikia, o naujus drabužius pirkti tik tokius, kurie tinka ir patinka.

Gaivos įvaizdžiui, pasak Kęsto, suteiktų spalvos – tiek moterims, tiek vyrams. Pastariesiems, jei nenori nešioti spalvoto šalio, teks pirkti apdarus ar avalynę ne juodos, o indigo, pilkos, šokoladinės spalvos. Įvaizdį praskaidrintų ir languoti, taškeliais marginti kostiumai ar spalvotos atskiros jo dalys.

Kęstas patarė atkreipti dėmesį į liemenę – labai gražu ją vilkėti po švarku.

Supermadingą įvaizdį vyrui padės sukurti dvieiliai smarkiai įliemenuoti švarkai išryškintais pečiais.

Neketinančioms išlaidauti moterims Kęstas patarė įsigyti ryškių – net fluorescencinių – spalvų apyrankių ar koljė. Tikrai ant bangos – metalizuoto efekto megztukai.

Kokios mums reikėtų rankinės?

K.Rimdžiaus atsakymas vienareikšmiškas – voko formos, tiek dienai, tiek vakarui.

A.Gilytė, puikiai suprantanti moters praktiškumo poreikį, siūlo rinktis vidutinio dydžio rankinę – tai gali būti A4 popieriaus formato dydžio delninė arba tvirtos odos, aiškios formos nedidelis portfeliukas. Stilingas akcentas: metalinė rankena kaip grandinėlė.

Kuo gaubtis nuo pavasarinės vėsos – paltu ar puspalčiu?

„Pavasariui pravarčiausia turėti du viršutinius drabužius: gerai pasiūtą lietpaltį ir odinį švarkelį. Dabar labai madingos plonos pūkinės striukytės (vadinamieji „bomber jackets“). Jos gali būti dėvimos ne tik kaip viršutinis drabužis, bet ir kaip švarkelis po dideliu paltu ar puspalčiu“, – sakė Agnė.

Kelnės ar sijonai?

„Ir kelnės, ir sijonai. Svarbu, kad tiktų jų siluetas. Nesu už aklą tendencijų vaikymąsi. Esu už protingą pirkimą įvertinant savo kūno proporcijas, gyvenimo būdą ir, žinoma, drabužio kokybę. Kelnės gali būti siauros, su kantu, besibaigiančios ties kauliuku, bet ne trumpesnės. Sijonai – įvairaus ilgio ir silueto. Vėl madingos smulkios klostelės, plisė“, – atkreipė dėmesį Agnė.

Suknelės visada madingos, kinta tik jų siluetai. Šiandien populiariausi itin moteriški siluetai, kokius kuria mados namai „Dior“, arba tiesaus kirpimo trumputės suknios. Spalvos – pastelinės, lyg atskiestos su balta ir, žinoma, baltos. Tiesa, galimi ir raštai: grafiški, konkretūs arba, priešingai, lyg su dailininko potėpiais.

Beje, šį sezoną labai madinga oranžinė spalva, tai vadinamoji „naujoji juoda“. Jei oranžinė per drąsi ir žavitės juoda, pavasarį keiskite ją tamsiai mėlyna ar pilka.

Kokių reikia batų?

„Turbūt dažna moteris atsakytų, kad reikia įvairių ir daug. O iš tiesų vertėtų rinktis žemakulnius, derančius prie kelnių ar suknelės, taip pat sportinio tipo įsispiriamus batelius („slip-ons“).

Aukštakulniai – lengvi smailianosiai plonu kulniuku ir plonu padu. Džiaugiuosi, kad jau nyksta iš akiračio storapadžiai aukštakulniai“, – dėstė Agnė.

Platformų saulėlydžiu labai džiaugiasi K.Rimdžius: „Vyrams niekada nepatiko, kai moterys avi platformas.“ Tai kur jas dėti – ilgą laiką buvusios madingos platformos užtvindė ne vienos spintą?

„Galite nemesti lauk – juk jomis labai patogu vinį į sieną kalti“, – juokėsi stilistas.

„Chanel“ mados namų pademonstruoti sportbačiai prie bet kokios aprangos – dar tik ateities, kad ir netolimos, tendencija, bet dauguma nori juos rinktis jau dabar. Puiku, tik Kęstas perspėja, kad jų nereikia prie nieko derinti ir sportiniai bateliai turi būti kuo storesniu padu bei ryškių spalvų.

Kaip ilgai nešioti ilgaaulius?

„Ilgaaulius, jei jie nėra žieminiai, galima nešioti ir ant basų kojų prie suknelės. Visada jie turėtų būti tamsesni nei drabužis“, – sakė Agnė.

Koks madingas bendrasis įvaizdis?

Jis susideda iš drabužių su permatomomis detalėmis, madingos trumpos palaidinės („cropped tops“), aiškūs siluetai. Tai modernus įvaizdis, tačiau drauge ir romantiškas.

Viena madingų tendencijų – tvarkingos, saldokos šeštojo dešimtmečio moters įvaizdis, susidedantis iš vaiskių spalvų batelių, gana pūsto sijono ar suknelės, nedidelės rankinės. Bet taip būti apsirengusiai reikia jėgų! Be to, tokius apdarus sunku derinti prie turimų.

Popiečio arbatėlės mėgėjai nebus sunku įlieti tokį įvaizdį į savo kasdienybę, o visur lekiančiai moteriai galbūt būtų pravartu rinktis kiek sportiškesnį, modernesnį aprangos variantą“, – svarstė Agnė.

Ką daryti, jei biudžetas ribotas, kaip būtų galima išsisukti?

Agnė įsitikinusi, kad nėra netinkamo biudžeto, kaip ir netinkamų orų. Nebent trūksta fantazijos ar tingite užeiti į parduotuvę.

Su tinguliu teks susidoroti pačioms, o kai stokojate fantazijos, K.Rimdžius pataria kopijuoti – tai tikrai nėra blogai.

„Jei bijote, kad nesuderinsite drabužių raštų, – žaiskite spalvomis. Iš viso kuo mažiau derinkite tarpusavyje daiktus bei spalvas. Visada žavingai atrodo audinių eklektika, pavyzdžiui, odinis drabužis, suderintas su lengvučiu šilkiniu, permatomu“, – sakė Kęstas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.