7 produktai, kad jūsų oda būtų skaistesnė

Kiekviena moteris trokšta, kad jos oda būtų graži, elastinga ir skaisti. Maistas yra vienas iš gražios odos kūrėjų, tad jei kimšite greitojo maisto restoranuose, matyt, nesitikėsite, kad oda jums padėkos. Tačiau padaryti odą kur kas skaistesnę padės keli paprasti produktai. O jei juos valgydamos kartosite maldelę tobulai odai, pačios įsitikinsite, kad tai veikia.

Jogurtas puikiai tinka odai, mat jame yra baltymo, kuris išlaiko odos tvirtumą ir padeda kovoti su raukšlėmis.<br>123rf nuotr.
Jogurtas puikiai tinka odai, mat jame yra baltymo, kuris išlaiko odos tvirtumą ir padeda kovoti su raukšlėmis.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 5, 2014, 7:52 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 8:42 PM

1. Linų sėklos

Linų sėklose gausu omega-3 riebalų rūgščių, kurios kontroliuoja amžiaus dėmių atsiradimą ir raukšlių susidarymą. Tyrimais nustatyta, kad kasdien valgant linų sėklas kur kas lengviau išvensite odos sudirgimo, paraudimo, ji taps gaivesnė. Linų sėklų berkite į vaisių kokteilius, pridėkite jų į avižinių dribsnių košę ar blynus.

2. Violetiniai ir mėlyni vaisiai

Violetiniai ir mėlyni vaisiai, uogos – puikūs odos gelbėtojai. Mėlynėse, gervuogėse, slyvose gausi antioksidantų, kovojančių su laisvaisiais radikalais. Šių spalvų vaisiai odą ilgiau išsaugos jauną.

3. Saulėgrąžų sėklos

Saulėgrąžose gausu vitamino E, kuris – puiki maistinė medžiaga, apsauganti odą ir nuo kasdienio žalingo saulės poveikio. Be to, saulėgrąžos (juk jų galite įsigyti ir lukštentų!) - puikus sveikas užkandis. Jų galite dėti į salotas ar košes.

4. Šokoladas

Puiki naujiena šokolado mėgėjams – nepaisykite mitų, kad nuo jo atsiranda spuogai. Šokoladą, ypač juodąjį, galite valgyti kasdien. Žinoma, jauskite saiką – nepamirškite, kad šokoladas turi kalorijų.

5. Saldžiosios bulvės

Ši Lietuvoje vangiai atrandama daržovė yra ne tik skani, bet ir gausi vitaminų A ir C, kurie gerina odos būklę, daro ją skaistesnę. Vitaminas C skatina kalogeno gamybą, o jis daro odą minkštesnę ir elastingesnę. Be to, saldžiosiose bulvėse esantys vitaminai kovoja su laisvaisiais radikalais ir saugo nuo odos vėžio. Tai – dar viena puiki priežastis jas valgyti.

6. Pomidorai

Ne kartą esame girdėję, kad pomidorai skatina spuogų atsiradimą. Tai netiesa. Pomidorai – puiki daržovė odai, puikus antioksidantų šaltinis. Pomidoruose gausu likopeno – tai vaisius ir daržoves raudonai nudažanti medžiaga. Penki šaukštai pomidorų padažo patiekale padeda apsaugoti odą nuo kenksmingų UV spindulių. Likopenas neutralizuoja žalingą aplinkos poveikį odai, kuris neretai sukelia priešlaikinį senėjimą ar net melanomą – odos vėžį.

7. Jogurtas

Vienas iš geriausių užkandžių, kurį mėgsta daugelis – jogurtas. Jis puikiai tinka odai, mat jame yra baltymo, kuris išlaiko odos tvirtumą ir padeda kovoti su raukšlėmis. Nesirinkite jogurto su vaisiais, mat tokiuose yra cukraus. Tačiau natūralus jogurtas, kurį patys galite pagardinti uogomis ar pasipjaustyti kitokių vaisių, nesuerzins net dietologo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.