Batai – esminė įvaizdžio dalis. Kaip sužibėti šį pavasarį?

Smailianosiai bateliai – amžina klasika, atsiminkite, kad jie niekada neišeina iš mados. Šį sezoną šie bateliai yra ypač “ant bangos”, nes jie yra derinami prie netikėtų aprangos detalių.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 14, 2014, 12:52 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 11:22 PM

Pavyzdžiui, “boyfriend” tipo džinsų ar vyriško tipo marškinių. Svarbu akcentuoti, kad į madą įnešama truputį nesuderinamų dalykų. Tos, kurios tikrai nori išsiskirti iš minios turėtų nebijoti rinktis intensyvių neoninių spalvų batus, kurie gali tapti pagrindiniu aprangos akcentu.

Moterims, kurios norėtų prailginti kojas, tačiau nemėgsta nešioti aukštakulnių batų smailiais kulniukais, vertėtų rinktis smailianosius batelius su storu kulnu, kuris gali būti kvadratinis ar ovalus. Ir svarbiausia nepamiršti, kad šį sezoną ypatingai madingos smaragdinė, mėlyna, avietinė, citrinų, samanų spalvos. Šį sezoną taip pat populiarios basutės ir bateliai šiltų pastelinių atspalvių.

Patogumas

Platformos po truputį traukiasi iš mados olimpo ir nuo parduotuvių vitrinų. Tačiau mėgstančios jas dėvėti, parduotuvėse ras didžiulę pasiūlą. Nors platformos šį sezoną nėra pati madingiausia aprangos dalis, bet jokiu būdu nereikėtų jų visai atsisakyti.

Sportinio stiliaus platforminiai batai šį sezoną yra labiau „ant bangos“. Juos galima derinti prie šilkinių, trumpų, hipiško stiliaus suknelių - tokia apranga atrodys tikrai labai moderniai. Ir dar vienas svarbus akcentas – jeigu renkatės platformas, nešiokite jas su vyriško tipo puskojinėmis, tai yra viena iš pagrindinių mados tendencijų.

„Unisex“ mada šį sezoną išlieka vis dar aktuali, androginiškumas toliau karaliauja ant podiumų. Šį pavasarį moterims siūloma nemažai vyriško stiliaus detalių taipogi visa tai atsispindi ir avalynės madose. Tos, kurios mėgsta patogumą drąsiai gali rinktis vyriško tipo žemakulnius batelius, užrišamus raišteliais, dekoruotus įdomesniais lazeriu pjaustytais elementais.

O tos moterys, kurios nori išskirtinio dėmėsio turėtų įsigyti auksu tviskančius batus ar taip pat kaip ir rūbuose dominuojančių gėlių, ir geometrinių raštų ornamentika puoštus batus. Pavyzdžiui, drobinius batelius, kurie puikiai atrodo prie ilgų sijonų arba siaurų, pieštuko tipo kelnių.

Tačiau, vėlgi, svarbiausia atkreipkite dėmesį į savo figūros proporcijas, nes jeigu renkatės tokio tipo avalynę nepamirškite, kad tokia avalynė vizualiai trumpina kojas. Kadangi jau prakalbome apie patogumą tai nepamirškite, kad viena aktualiausių tendencijų – sportinio tipo batelius galime derinti prie visko!

Ne tik vyrai, bet ir moterys klasikinį kostiumą gali pagyvinti sportinio tipo batais. Ir pabrėžiame, kad kuo daugiau spalvų, tuo įvaizdis atrodys geriau. Mados diktatoriai būtent čia atiduoda duoklę patogumui.

Vyriška avalynė

Vyrams K. Rimdžius pataria kuriam laikui pamiršti pamėgtus juodus batus. „Šį pavasarį geriau rinktis rudos ar šviesaus smėlio spalvos batus, drąsiai juos derinkite prie kostiumų ar bet kokios kitos aprangos“. Žinoma, prie jų atitinkamai derinamos ir kojinės.

Vyrai – nepamirškite, kad kojinės yra matomos ir jos gali būti viena iš pagrindinių Jūsų aprangos ansamblio akcentų. Rinkites ryškias, gėlėtas, raštuotas ir taip pabaikite kurti savo norimą įvaizdį. Šiltąjam metų laikotarpiui nepamirškite ir mokasino tipo batų, tik jų jokiu būdu nereikėtų avėti su kojinėmis,“ – pataria stilistas.

Vyrų avalynės madose jau ne vieną sezoną madingos ir graikiško tipo basutės. Vyrai jas drąsiai gali derinti prie klasikinių aprangos derinių. Mėgstantiems išskirtinumą vertėtų įsigyti ryškių spalvų arba aukso detalėmis dekoruotus batus.

Po „Panoramos” batų parduotuves pasidairęs stilistas Kęstas Rimdžius sako, kad rinktis tikrai yra iš ko. Svarbu pasitelkti fantaziją ir pavasarį pasitikti drąsiai atnaujintu ir išryškintu įvaizdžiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.