I.Serapinienė pristatė elegantišką rankinių kolekciją „Gervė“

Kauno svetingumo centre „Monte Pacis“ antradienio vakarą mados namų „Sirena“ įkūrėja dizainerė Irena Serapinienė pristatė naujausią rankų darbo odinių rankinių kolekciją „Gervė“. Šie darbai birželio 4–6 dienomis bus parodyti pasaulinėje mados parodoje Japonijoje. Pernai pirmąkart šioje šalyje savo kūrybą pristačiusi kaunietė sulaukė daug dėmesio ir pagyrų.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

2014-05-14 08:02, atnaujinta 2018-02-13 23:43

Šįkart į Tokiją I.Serapinienė žada vežti parodyti šešias dešimtis naujos kolekcijos rankinių. Kaune jų buvo pademonstruota perpus mažiau – beveik trys dešimtys.

Sukurti naująją kolekciją I.Serapinienę įkvėpė išskirtinio paukščio – gervės grožis, elegancija, grakštumas, subtilumas.

„Gervė – taip pat ir ilgesio paukštis. Šį jausmą yra patyrusi kiekviena moteris, todėl naujos kolekcijos kūriniai artimi mums visoms“, – tikino dizainerė.

Paklausta, kodėl ją vėl vilioja tolimoji Japonija, dizainerė sakė, jog jai artima japoniška gyvenimo ir mąstymo doktrina.

„Japonams mes patikome. Man buvo didelis komplimentas, pripažinimas ir nelengvas iššūkis, kai iš tolimo krašto sulaukiau kvietimo dalyvauti pasaulinėje parodoje“, – neslėpė rankinių autorė.

I.Serapinienė įsitikinusi, jog japonėms, kurių būdą spėjo pažinti ne tik viešėdama Japonijoje, bet ir su šios šalies moterimis daug bendraudama socialiniuose tinkluose, kaip ir lietuvėms, gervės patiks . Japonijoje gervė yra šventas paukštis. Ji labai populiari kimono raštuose, tai – ilgaamžiškumo ir sveikatos simbolis.

1994 metais savo veiklą pradėjusi dizainerė šį rudenį minės 20 metų kūrybos sukaktį. Jau dešimtmetį ji kasmet pristato po vieną ar dvi rankų darbo rankinių kolekcijas. „Sirenos“ gaminiais puošiasi žinomos Lietuvos moterys, politikės, verslininkės, menininkės.

Mados namų orginalumą ir kruopštaus rankų darbo kokybę prieš kelis metus įvertino ir garsi Didžiosios Britanijos kompanija „Karen Millen“. Jos dizaineriai papuošė savo sukneles „Sirenos“ mados namų kurtais odiniais aksesuarais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?