Vasaros šukuosenų tendencijos - tarp maišto ir elegancijos

Subtili klasika su žiupsniu šiuolaikiško maišto ir kaprizingas subtilumas. Jungtinės grožio salono „Jos kaprizai“ meistrų pajėgos pademonstravo pavasario-vasaros tendencijas septyniais moteriškais ir vyriškais modeliais – nuo ekspresyvaus maksimalizmo iki klasikinės elegancijos. Visi modeliai skirtingi, bet visus juos jungia universalumas: kiekvieną šukuoseną galima lengvai transformuoti į kasdieninę ar vakarinę.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 15, 2014, 3:59 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 10:01 PM

Manote, kad ryškios spalvos tinka tik jaunimui? Nieko panašaus: ryški, spalvinga asmenybė „išveža“ net pačias ryškiausias spalvas, ir amžiaus ribos tam nėra. Pirmajam modeliui parinkta charakterį atspindinti skaidri, gryna varinė spalva, vientisa ir prabangi. Dar viena sulaužyta norma: įprastai vyresnio amžiaus modelius verta kirpti trumpai, nes atvertas kaklas ir veidas atrodo jaunatviškiau, tačiau natūraliai garbanoti plaukai suteikia valiūkiškumo, žaismingumo. Tam, kad garbanos suspindėtų visu savo grožiu, joms būtinas iškarpymas – tik tada garbanotas plaukas natūraliai kris į taisyklingą, spyruokliuojančią, žvilgančią garbaną.

Kadangi pokyčiams pasiryžusi moteris plaukų mase ir stygiumi tikrai nesiskundžia, buvo priimtas sprendimas išskusti galvos šonus (atlikti vadinamąjį pokirpį, arba „undercut“): tuomet sumažinama plaukų masė netrukdo nešioti juos palaidus kasdien. Susiruošti vakarėliui galima akimirksniu, tiesiog susegus garbanas ir atidengus išskustąjį galvos šoną.

Tuo tarpu vyriškajam modeliukui parinkta klasikinė forma, žaismingumo suteikia ilgesni plaukai viršugalvyje ir šonuose. Beje, šonai stipriai iškarpyti ir išploninti: to nepadarius, vyriška šukuosena taptų pernelyg „apvali“ ties smilkiniais ir prarastų charakteringą glotnią formą. Pakanka pirštus suvilgyti formavimo priemone ir plaukus subraukti ant šono – šukuosena akimirksniu virsta griežtesne, tinkama formaliam susitikimui ar ilgai darbo dienai biure.

Absoliuti šio sezono vinis – vyriškas kirpimas maksimaliai išdidintu priekiu. Šonai kruopščiai patrumpinti, o viršugalvyje bei kaktos link palikta kuo daugiau tekstūros ir masės. Beje, tai ir puikus sprendimas vyrukams, norintiems vizualiai atrodyti aukštesniems: su tokia šukuosena nesunkiai sau pridėsite bent kelis centimetrus ūgio. Prireikus šio to kasdieniškesnio, pakanka plaukus patiesinti ir subraukti atgal – ekstravagancija dingsta, bet modernumas išlieka.

Kito modelio formą ir ilgį lėmė plaukų struktūra: kai jų mažai, kai jie ploni ir silpnoki, ilgesnė šukuosena labai greitai suglebtų ir sukristų. Jau kitą dieną išsiplovusi galvą klientė patirtų nusivylimą, nes pačiai būtų gan sudėtinga suteikti plaukams apimties ir sugrąžinti formą. Dėl tos pačios priežasties pasirinkta ir lygi, solidi kirpimo linija, atidengianti grakštų kaklą ir dailius skruostikaulius: taip nukirpti plaukai atrodo gausesni ir vešlesni, kasdienė jų priežiūra nereikalauja didelių pastangų.

Kadangi modelis gan griežtų bruožų, jiems „suminkštinti“ buvo palikti ilgesni, į šoną nušukuoti plaukai priekyje. Prabangos suteikia šalta, šviesi plaukų spalva. Beje, jei žavitės šaltais blondinės atspalviais, turite nepamiršti, kad tai lepi ir priežiūros reikalinga spalva: jai palaikyti būtini specialūs kondicionieriai, patartina plaukus saugoti nuo negailestingos, šaltus pigmentus „suvalgančios“ vasaros saulės.

Dar daugiau klasikos? Prašom! Taisyklingas, tikslus ir preciziškai išpildytas vyriškas kirpimas, ne tik pabrėžiantis tokius pat taisyklingus modelio bruožus, bet ir suteikiantis elegancijos, galantiškumo ir solidumo. Kiek ilgesnius plaukus priekyje galima tiek sukelti į nedidelę bangą, tiek glotniai suglostyti atgal.

Visiškai klasikinė karė kirpimo bazė, ant kurios lengvai išsluoksniuotomis sruogomis, iškarpytomis linijomis ir nevienodai nukirptais kirpčiukais sukuriama šiuolaikiška permaininga šukuosena. Kupina vėjo lengvumo ir judesio – o tai ir yra šio sezono tendencijos. Raudona plaukų spalva, paskaninta vario sruogomis, pabrėžia išraiškingas migdolines modelio akis.

Raudonojo kilimo verta šukuosena, kurioje įspūdžio efektą kuria viskas: pradedant pereinančių spalvų dažymu ir baigiant nepriekaištingai suformuotomis garbanų bangomis. „Ombre“ dažymo technikos pavadinimas kilo iš prancūziško žodžio, reiškiančio „šešėlis, atspalvis“, jos esmė – nuo šaknų iki galiukų šviesėjantys arba, atvirkščiai, tamsėjantys plaukai. Efektingiausiai šis dažymas atrodo ant prakarpytų, banguotų, tekstūriškai išraiškingų plaukų. Be to, taip dažytus plaukus paprasčiau prižiūrėti – dažymas nereikalauja tokio dažno palaikomojo perdažymo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.