Išskirtiniai kvapai – abiem lytims

Prancūzas Franckas Boclet, buvęs pagrindinis tokių garsių mados namų kaip „Emanuel Ungaro“ ir „Francesco Smalto“ vyriškų drabužių dizaineris, nuo 2010 metų įsteigė savo bendrovę ir pradėjo kurti vardines vyriškų ir moteriškų drabužių kolekcijas.

Dizaineris Franckas Boclet sukūrė abiems lytims tinkančių kvepalų kolekciją.
Dizaineris Franckas Boclet sukūrė abiems lytims tinkančių kvepalų kolekciją.
Daugiau nuotraukų (1)

Edita Jonė

2014-07-19 13:08, atnaujinta 2018-02-11 21:07

Prancūzo kolekcijos išsiskiria savitu, tradicinę prabangą su maištininko ir rokerio elementais gebančiu suderinti stiliumi.

Panašiai turbūt galima apibūdinti ir 2012 metų spalį atsiradusią, profesionalų sukurtą „Franck Boclet“ išskirtinių abiem lytims tinkančių kvepalų kolekciją.

Kaip ir šio dizainerio drabužiai, jo vardu pavadinti kvepalai išsiskiria stipriu identitetu. Jis atsispindi tiek pačiuose kvepaluose, tiek jų pakuotėje. Iki menkiausios detalės apgalvotos pakuotės dizainą sukūrė pats F.Boclet, mėgstantis derinti vyriško ir moteriško stiliaus elementus. Apvalus masyvus stiklinis buteliukas aptrauktas ore tarsi ištirpstančia organza, kuri jam suteikia lengvumo ir moteriškumo. F.Boclet braižą atitinka ant buteliuko besipuikuojanti etiketė, primenanti šio dizainerio drabužių linijos metalines aksesuarų detales.

„Kurti kvepalus man labai patinka dėl visiškai paprastos priežasties. Nuo kvepalų aš pailsiu! Kai kuri drabužių kolekcijas, kas pusmetį jas turi pradėti iš naujo, vėl laužyti galvą, ieškoti kokių nors genialių idėjų. Tai labai vargina. O sukūrus kvepalus po šešių mėnesių jų nereikia mesti į šiukšlių dėžę. Labai malonu kurti ką nors, kas taip greitai nesensta, nemetama po pusmečio lauk kaip nereikalingas daiktas. Man patinka originalūs, kiek marginalūs kvapai, tokie, su kuriais kasdien gatvėje nesusiduri“, – „Stiliui“ sakė Paryžiuje šiuo metu 2015 metų pavasario ir vasaros drabužių kolekciją profesionalams pristatantis dizaineris.

F.Boclet kvepalų kolekciją dabar sudaro aštuoni aromatai: „Oud“, „Leather“, „Incense“, „Patchouli“, „Chypre“, „Heliotrope“, „Amber“ ir „Tobacco“. Visi jie pagaminti pagal aukštosios parfumerijos taisykles, naudojant pačias geriausias žaliavas.

Iki metų pabaigos daugiau nei 20 šalių jau parduodamą kolekciją papildys keturi nauji aromatai. „Kol kas dar anksti konkrečiau apie juos kalbėti. Jeigu atvirai, šiuo metu turime 6 naujus aromatus ir dar galutinai neapsisprendėme, kuriuos keturis iš jų pasirinksime“, – prasitarė F.Boclet.

Lietuvoje F.Boclet kvepalais prekiaujama salonuose „Kristiana“. Pirkėjams siūloma dvejopa tų pačių kvepalų koncentracija: 14 proc. kvapiojo vandens arba išskirtinai aukštos 24 proc. koncentracijos eliksyras (elixir de parfum). Kolekcinis eliksyras parduodamas kolekcinėje medinėje rankų darbo dėžutėje 250 ml buteliukuose su kelioniniu purkštuvu. Natūralu, kad tokia koncentracija ir didelis kiekis pigiai neatsieis. Eliksyro linija kainuos 1399 litus, o 100 ml kvapusis vanduo – 369 litus.

Pasiteiravus, kokius savo kolekcijos kvepalus pats labiausiai mėgsta, F.Boclet nusikvatojo ir atšovė: „Visus iškart. Mėgstu išskirtinius! Ne, žinoma, taip nedarau. Kasdien kvepinuosi „Oud“. Mane taip pat traukia „Heliotrope“, nes jie turi šį tą labai savita, bet jais kasdien negalėčiau kvepintis.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.