10 naudingiausių produktų senatvei atitolinti

Ar žinote, kad vartojant tinkamą maistą galima net keliais dešimtmečiais pailginti savo gyvenimą, likti aktyviam ir jaunatviškam. Štai kokie produktai geriausiai gali padėti siekiant šių tikslų, skelbia „gazeta.pl“.

Šios uogos ne tik stiprina regėjimą, bet ir atkuria daugelį organizmo funkcijų ir lėtina senėjmą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Šios uogos ne tik stiprina regėjimą, bet ir atkuria daugelį organizmo funkcijų ir lėtina senėjmą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 16, 2014, 3:30 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 9:48 PM

10 vieta. Avižų košė

Ji sumažina cukraus kiekį kraujyje, naudinga esant sumažėjusiam skrandžio rūgštingumui, pablogėjus virškinimui. Ji normalizuoja virškinamojo trakto darbą, todėl naudinga, jei kamuoja vidurių užkietėjimas ar paleidimas.

9 vieta. Česnakai

Česnakai mažina kenksmingų medžiagų poveikį organizmui, plečia kraujagysles, mažina kraujospūdį, gerina širdies raumens ir galvos smegenų ląstelių darbą. Mažina vėžinių susirgimų riziką.

8 vieta. Žalioji arbata

Dėl antioksidacinių savybių puodelis žaliosios arbatos prilygsta daržovių porcijai. Joje yra daug medžiagų, neleidžiančių išsivystyti vėžiniams, širdies ir kraujagyslių susirgimams. Ši arbata sumažina cukraus ir cholesterino (cholesterolio) kiekį kraujyje.

7 vieta. Jūrinės žuvys

Kaip rodo atlikti tyrimai, valgant riebias jūrines žuvis 5 kartus per savaitę dėl jose esančių nesočiųjų riebalų rūgščių ir beta karoteno 54 procentais sumažėja insulto rizika.

6 vieta. Kakava

Kakava turi labai daug stiprių antioksidantų. Kakavos pupelėse jų daugiau negu žaliojoje arbatoje. Dažnai vartojant produktus, kurių sudėtyje yra kakavos, sumažėja vėžinių susirgimų, skrandžio opos, šienligės tikimybė ir sustiprėja organizmo imunitetas.

5 vieta. Kviečių daigai

Vienas vertingiausių maisto produktų. Iš organizmo šalina šlakus ir toksinus, normalizuoja virškinamojo trakto mikroflorą. Reguliuoja medžiagų apykaitą ir aktyvina imuninę sistemą.

4 vieta. Obuoliai

Obuoliuose yra pektinų, antioksidanto kvercetino, geležies, jodo. Reguliariai valgant obuolius išsivalo organizmas, sumažėja cholesterino lygis ir tikimybė susirgti vėžiu bei širdies ir kraujagyslių ligomis.

3 vieta. Vynuogės

Tamsiose vynuogėse (kuo tamsesnės, tuo geriau), ypač jų luobelėse ir kauliukuose, labai daug resveratrolio – vieno pačių stipriausių antioksidantų. Jo veikimas dešimtis kartų stipresnis už vitamino E.

2 vieta. Pomidorai

Vienas stipriausių natūralių antioksidantų yra likopenas. Pomidoruose jo yra daugiausia. Likopenas turi teigiamą įtaką imuninei sistemai, greitina audinių atsinaujinimą, sumažina vėžinių susirgimų riziką.

1 vieta. Mėlynės

Mėlynės yra pats turtingiausias antocianidinų – pačių stipriausių natūralių antioksidantų – šaltinis. Šios uogos ne tik stiprina regėjimą, bet ir atkuria daugelį organizmo funkcijų ir trukdo senėjmo procesui: padidėja ląstelių membranų pralaidumas ir sumažėja uždegiminiai procesai. Pagerėja nervinių impulsų perdavimas, dėl to sumažėja rizika susirgti Parkinsono, Alzheimerio ligomis. Be to, mėlynės stiprina kraujagyslių sieneles, mažina cukraus kiekį kraujyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.