Niujorke sublizgėjo net šešios Lietuvos manekenės

Šį kartą Niujorko mados savaitėje žibėjo ne tik Editos Vilkevičiūtės žvaigždė. „Stilius“ suskaičiavo dar šešias manekenes iš Lietuvos, kurios susuko galvą garsiausiems pasaulio dizaineriams ir kasdien žingsniavo geidžiamiausiu Niujorko podiumu.

Lietuvės Niujorko mados savaitėje.
Lietuvės Niujorko mados savaitėje.
Daugiau nuotraukų (1)

Rita Stankevičiūtė

2014-09-18 11:24, atnaujinta 2018-01-30 14:37

Nuo Viktorios Beckham iki Calvino Kleino ir Ralpho Laureno – lietuviško grožio modeliai papuošė maždaug keturiasdešimt kolekcijų Niujorko mados savaitėje. Mes pabandėme atrinkti įsimintiniausius mūsiškių kadrus šioje nepakartojamoje mados šventėje.

Morta Kontrimaitė

Jei iki šiol nebuvote girdėję apie Mortą, laikas išmokti jos pavardę. Niujorkas jau įsiminė jos mėlynas akis ir gilų žvilgsnį.

V.Beckham pasirinko lietuvę demonstruoti net du savo kolekcijos modelius. Laisvai krintantys ilgi Mortos plaukai pabrėžė vos žemiau kelių krintančių paltų-suknelių eleganciją, maišytą su jaunatviškumu. Drabužiai, per liemenį sujuosti diržu, pabrėžė liekną moters figūrą. Pirmą kartą V.Beckham kolekcijai pati kūrė ir batus. Nebuvo matyti nė vieno plono aukšto kulno. Vieni batai buvo su sunkiais platforminiais kulnais, kiti – smailėjantys burtininko stiliaus plokščiapadžiai, puošti gėlėmis.

M.Kontrimaitė pateko ir į jaunimo mėgstamos „Marc by Marc Jacobs“ kolekcijos pristatymą. Pavasarį šis dizaineris siūlė grįžti į pankuojančio devintojo dešimtmečio laikus, susišiaušti plaukus, nebijoti plastiko, juodos spalvos ir nuogos bambos.

Vienu įsimintiniausių Mortos pasirodymų Niujorke tapo mados namų „Hugo Boss“ šou, nes pirmą kartą kolekcija pristatyta rugsėjo 11-osios išvakarėse teroro aktų vietoje – 54-ajame naujai pastatyto ketvirtojo bokšto aukšte.

Pribloškiančioje jaunojo Jasono Wu sukurtoje kolekcijoje ir lietuvės, ir kitų modelių demonstruotos suknelės atspindėjo rafinuotą „Hugo Boss“ preciziškumą. J.Wu pabandė išryškinti žmogaus ir gamtos, architektūros ir gyvybės sintezę.

Niujorko mados savaitę M.Kontrimaitė baigė skambiu akordu visada laukiamame „Calvin Klein“ pavasario kolekcijos pristatyme. Pirmoje eilėje lietuvei plojo Holivudo žvaigždės Sarah Jessica Parker ir Rooney Mara, pro savo akinius kolekciją vertino „Vogue“ legenda Anna Wintour. „Calvin Klein“ dizaineris Francisco Costa nenuvylė sukūręs klasikinę sofistikuotą pavasario kolekciją, o M.Kontrimaitė Niujorke pradėjo kelionę į mados elitą, kuri turėtų tęstis ir per Europos mados savaites.

Vita Šilkaitytė

Niujorko mados savaitės organizatoriai nutarė atidarymą surengti neįprastoje vietoje – iškilmingoje Niujorko „Metropolitan Opera“ salėje. Viena lietuvė, 180 cm ūgio ilgakojė Vita, pateko tarp modelių, pasirodžiusių šioje šventėje.

Elegantiškų bruožų manekenė Niujorke pasirodė demonstruojant kelių dizainerių kolekcijas. Nors ir ne pačių garsiausių dizainerių, bet Vita dėl to atrodė ne mažiau kerimai vilkėdama korėjiečio Lie Sang Bong’o, Erin Fetherston ir kitų kūrėjų sukurtais apdarais.

Augustė Abeliūnaitė

Nors šiaulietei Augustei tik devyniolika, ji yra viena labiausiai patyrusių Lietuvos manekenių, nes ant podiumo Milane pirmą kartą pasirodė būdama vos keturiolikos. Dabar Niujorke jai teko garbė ne šiaip pasirodyti šou, bet vieną jų ir užbaigti.

Lietuvė demonstravo finalinę Monique Lhuillier kolekcijos suknelę. Nuo lubų krito ir ore pleveno blizgančios gėlytės, jos byrėjo Augustei po kojomis ir kūrė magiško vakaro iliuziją. Žinoma, nepaprastą jausmą labiausiai stiprino princesiškos dizainerės suknelės, pasiūtos, atrodė, iš niekada nesibaigiančio tiulio.

Vis dėlto įspūdingiausiai A.Abeliūnaitė atrodė pasipuošusi Carolinos Herreros suknele. Balta, dideliu gėlės atspaudu ir geometrinėmis figūromis išdabinta suknelė pavertė lietuvę gyvu vaikščiojančiu meno kūriniu.

Kristina Petrošiūtė

Palangiškė Kristina Petrošiūtė pateko į visų fotografų kadrus, kai per „Rodarte“ kolekcijos pristatymą jos antakius papuošė keturiolika auskarų – po septynis metalinius ratelius kiekviename! Žinoma, tiek kartų durti antakių lietuvei nereikėjo. Dizaineriai padirbėjo, kad lengvo metalo lankai priliptų ir neapsunkintų antakių. „Nusifotografavau ir nusiunčiau nuotrauką savo vaikinui. Jis atsakė, kad atrodau keistokai. Bet man patinka!“ – pakalbinta „The New York Times“ juokėsi K.Petrošiūtė.

Niujorke jai buvo ko šypsotis. Mėlynakė švytėjo daugybėje šou. Demonstruoti apdarų ją rinkosi ir Phillipas Limas, „Porsche Design“, dvynių Mary Kate ir Ashley Olson linija „The Row“ ir net Alexanderis Wang’as.

Šis trisdešimtmetis, sugebantis kurti ir savo, ir mados namų „Balenciaga“ kolekcijas, visada sulaukia marių dėmesio. K.Petrošiūtės demonstruotas A.Wang’o kostiumas gal ir neatrodė išskirtinai, bet raudoni-mėlyni batai tikrai išsiskyrė. „Batai pribloškė. Labai tavimi didžiuojuosi“, – apkabindama A.Wang’ą užkulisiuose sakė dainininkė Rihanna.

Agnė Končiūtė

Sunku suprasti, kaip aštuoniolikametė Agnė spėjo sulakstyti į tiek peržiūrų ir dalyvauti tiek šou. Ši manekenė iš Mažeikių Niujorke buvo tiesiog graibstoma dizainerių ir per aštuonias dienas pristatė daugiau nei dešimt kolekcijų.

Rusvos A.Končiūtės akys karališkai spindėjo, kai ji žengė podiumu vilkėdama iškilmingą C.Herreros sukurtą suknelę iki žemės. Ryškiai raudonos lūpos, tvirtai į kuodą sušukuoti plaukai ir švytinti manekenių oda visai dizainerės kolekcijai suteikė karališko prieskonio.

Nors dar visai jaunutė, A.Končiūtė ant podiumo spinduliavo gracija ir demonstruodama M.Llhuillier sukneles, kurios atrodė tarsi išplaukusios iš sapnų arba XIX amžiaus pokylio.

Atrodo, lietuvė itin patiko Maxui Azriai, nes ji pasirodė demonstruojant šio dizainerio „Herve Leger“ ir „BCBG Max Azria“ kolekcijas, kur net padidintas švarkas ant lieknos manekenės neatrodė sunkus, suporuotas su balta šilkine suknele.

Niujorko mados savaitę A.Končiūtė baigė su trenksmu, kai pateko tarp išrinktųjų, pristačiusių legendinio Ralpho Laureno kolekciją. Daug kas naujuosius jo apdarus prilygino išvykai į safarį, nes dizaineris dosniai naudojo rusvai žalsvą spalvą ir kareiviško stiliaus kelnes. Tačiau tik Ralphas Laurenas sugeba taip viską sukirpti, kad net kareiviški šortai atrodė prabangiai ir elegantiškai. O A.Končiūtė gavo galimybę pademonstruoti net du šios kolekcijos modelius.

Evelina Sriebalytė

Užsisukusi kaip bitė po Niujorką visą savaitę skrajojo ir E.Sriebalytė. 22 metų manekenė iš Telšių jau ne pirmus metus sukasi mados pasaulyje ir šį rudenį Niujorke neliko nepastebėta.

Lincolno centre surengtame šou ypač įspūdingai atrodė jos demonstruotos „Herve Leger by Max Azria“ kolekcijos suknelės.

E.Sriebalytė pasirodė ir kitoje M.Azrios kolekcijoje, kur balti apdarai tik paryškino jos natūralų grožį ir įtikinantį paprastumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.