Įvaizdį keičia detalės – ir tai galite sau leisti

Ne visos turime galimybių kiekvieną žiemą nusipirkti vis naują paltą ar pasidovanoti pačius madingiausius apdarus. Besitęsiant didžiųjų prekybos tinklų bumui ir kai kuriems prekės ženklams patiriant neįtikėtiną sėkmę, daugėja galimybių, kad susikursime tokį pat įvaizdį kaip ir mūsų kaimynė.

„Tod's".<br>AP nuotr.
„Tod's".<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 20, 2014, 11:48 PM, atnaujinta Jan 25, 2018, 7:34 AM

Tokie gamintojai vis mažiau rizikuoja, kopijuoja vienas kitą, dėl to galiausiai viskas supanašėja. Jei pasirinksite tinkamus ir gerai priderintus aksesuarus, jūsų apranga taps šiuolaikiškesnė ir vertingesnė. Be to, jau keletą metų aksesuarų kūrėjų galvose knibždėte knibžda idėjų, kaip padaryti mus išskirtines. Aksesuarais galite pakeisti įvaizdį.

Pėdkelnės

Jei manote, jog pėdkelnes reikia pirkti vien tam, kad nesušaltumėte ar kad negalite pasirodyti gatvėje plikomis kojomis, klystate. Jei netinkamai išsirinksite, atrodysite juokingai ir nemadingai. Jei pėdkelnes mūvėsite tinkamai, pagyvinsite niūrią aprangą ir atgaivinsite stilių. Tai gana nebrangus aksesuaras, galintis visiškai pakeisti įvaizdį. Tik reikia gerai pasirinkti.

Nemūvėkite plonų kaip šydas permatomų pėdkelnių prie trumpo sijono ar juodos suknelės! Nebent trokštate būti panaši į pagyvenusią provincijos notaro asistentę. Jei bijote suklysti ir atrodyti neskoningai, rinkitės nepermatomas juodas pėdkelnes.

Spalvingos gali būti ne tik anglės ar mažos mergytės. Spalvotas pėdkelnes derinkite prie etninio stiliaus suknelių, trumpų aksominių ar džinsinių sijonų. Nesirinkite raudonos spalvos (pavojinga ją derinti prie juodos!), verčiau violetinę, tamsiai pilką, ryškią fuksijų ar alyvinę spalvą. Atrodysite nuostabiai su rusvai žalsvomis ar rudeninių spalvų pėdkelnėmis. Bet nepadauginkite spalvų, antraip būsite panaši į keksiuką!

Nėriniuotos ir tinklinės pėdkelnės gali būti mūvimos tiek prie klasikinio tiesaus sijono, tiek prie mažos multino suknelės arba odinių šortų. Tinka prie batelių, ilgaaulių ar sportinių batų. Drąsiausios merginos šias pėdkelnes mūvi su storomis kojinėmis ir sandalais.

Margas pėdkelnes reikia rinktis atsargiai: gėlių, drugelių ir kitokių niekučių raštai gali jus paversti sena hipe.

Skaros

Mums labiau patinka tuaregų stiliaus didelė afrikietiška skara, vadinama šešu (cheche), nei vilnonis škotiškas ar purvino smėlio spalvos apsivėlęs šalikas kaip mokinukų Paryžiaus metro stotyje. Kas yra šešas? Tai spalvotas, etniniais raštais išmargintas audinio gabalas. „Tokiomis skaromis galvas dengia tuaregai, – aiškina šių skarų specialistė, butiko „Yaya Store“ kūrėja. Tai vienintelis makiažas, kurio nereikia nuvalyti.“

Žiemą jos šildo ir pagyvina paltą. Ši skara tinka prie klasikinio įvaizdžio. Joks kitas aksesuaras nesuteikia tiek ryškumo įprastiems drabužiams (lietpalčiui, vyriškam švarkui, odinei striukei).

Vasarą tinka plona plati skara, ją galime dėvėti kaip skraistę ar suknelę apnuoginta nugara. Parsivežkite šį perliuką iš kelionių (nuostabi batika iš Borneo ar ypatingo audinio gabalas iš Afrikos, Meksikos ar Azijos). Jei kelionės į egzotiškas šalis ne pagal kišenę, paieškokite butikuose.

Jei turite daug skarų, apjuoskite aplink kaklą ir derinkite prie fanko stiliaus drabužių kaip septintajame dešimtmetyje, ryšėkite vietoj galvajuostės, kurkite čigonišką stilių, priderindamos didelius kreoliškus auskarus, arba apsivyniokite skara riešą.

Batai

Jie net paprastus džinsus ir blankią rusvai žalsvą spalvą padaro glamūrinę. Kartą gyvenime reikia sudaužyti taupyklę ir pasidovanoti tokių grožybių porą. Būkite atsargios: 1) nekraukite ant savęs brangenybių, stenkitės per daug nepatraukti į save dėmesio; 2) rodykite tik nepriekaištingas pėdas: nušveistas (kaip negražu sutrūkinėję kulnai ar neprižiūrėti nagai), nulakuotais nagais. Tokią avalynę, apsimovusios liurekso kojines, galite avėti ir žiemą.

Papuošalas

Jis labai pagražina paprastą berankovę suknelę, suteikia moteriškumo dalykiniam švarko ir kelnių deriniui, o džinsus padaro įmantresnius. Kad daiktas tikrai padarytų įspūdį, meskite į šalį dešimtį santuokinio gyvenimo metų skaičiuojantį smaragdinį žiedą, bižuterijos niekučius, sportinį laikrodį. Ypatingasis papuošalas nemėgsta konkurentų. Geriau rinkitės masyvią, nemažą dekoltė dalį dengiančią koljė, puoštą spalvotais stikliniais karoliukais, kelias paauksuotų ilgų vėrinių eiles, stambią sidabrinę grandinėlę ar plačią kaip riešinė apyrankę.

Galvos puošmenos

Šios puošmenos, dingusios iš akiračio nuo Vudstoko laikų, vėl grįžta į madą! Vintažiniais perlais, subtilia povo plunksna, pintu metalu, ekstravagantiškomis gėlėmis, ištaigingomis plunksnomis, smulkiomis grandinėlėmis galvą puošia ne tik paauglės. Nepamirškite vėl madingų šydų ir mažų prisegamų skrybėlaičių. Galvajuostės tapo nepamainomu moterų, mėgstančių žaismingumą, aksesuaru.

Būkite atsargios, nesuklyskite! Stop visiems plaukų niekučiams!

Kalbame apie tuos plastikinius dantytus, kaulo imitacijos plaukų segtukus ir rėksmingų spalvų aksomines plačias plaukų gumeles. Šie daikčiukai neturi iškeliauti iš jūsų vonios kambario. Tas pat taikoma ir „Hello Kitty“ segtukams ar spalvotiems laumžirgio formos menkniekiams, kurie taip mielai atrodo įsegti mažoms mergaitėms į plaukus.

Pamirškite viską, kas gali sudaryti ką tik išlipusios iš lovos ar nusimaudžiusios po dušu merginos įspūdį. Ar įsivaizduojate Kate Moss ar Ines de la Fressange, seginčias minėtus niekučius? Nėra jokių pasiteisinimų, visada galima rasti gražių galvos aksesuarų dideliuose prekybos centruose arba kūrėjų butikuose.

Diržas

Gailite pinigų diržams? Be reikalo! Pigūs, prastos medžiagos, blukti pradėjusios aukso spalvos, sutrūkinėjusios odos diržai su pigia metaline sagtimi gadina visą vaizdą. Taigi reikėtų atsikratyti visų dirbtinės odos diržų, kurie siūlomi kartu su kelnėmis didžiųjų prekybos tinklų parduotuvėse. Kaip ir batams, diržams netinka imitacijos: pigi oda retai kada atrodys prabangiai. Geriau jau rinkitės medžiaginius, tankaus kareiviško audinio diržus.

Diržo paskirtis – ne tik prilaikyti kelnes, jis suformuoja siluetą. Gražus paprastas odinis diržas bemat padailina pigų švarką. Vyriškais diržais modernizuojamas lietpaltis, o tiesi suknelė, apjuosta plačiu korseto tipo diržu, atrodo labai moteriškai.

Skrybėlės

Jei nenorite būti panaši į šventadieniškai pasidabinusią Anglijos karalienę ar dainininką Boy George’ą, galite rinktis trečią, tarpinį, variantą. Kadangi Justinas T ir Pete’as D neišeina iš namų be minkštų fetrinių skrybėlių įspaustu viršumi, mes taip pat norime susikurti prabangų blogiukių įvaizdį. Aišku, reikia, kad mums apskritai tiktų skrybėlės (jos tinka arba ne), bet yra tiek daug jų rūšių ir formų, kad galiausiai kiekviena ras savąją.

Visiškai nerizikuojate rinkdamosi vyriškas skrybėles. 15–77 metų moterims jos tinka prie visų stilių: skrybėlę galite derinti tiek prie romantiškos nėriniuotos suknelės, tiek prie tvido švarko. Nepamirškite ir spalvotų skrybėlių, kurios dvelkia vasara Kaprio saloje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.