M. Vasiliauskas pristatė kolekciją iš tūkstančių klevo lapų

Vis naujais rekordais stebinantis kaunietis floristas Modestas Vasiliauskas penktadienio vakarą restorane „Legenda“ publikai pristatė naują kolekciją „Spalvotų rudens lapų šou“.

Renginio akimirka.<br>A.Nareikos nuotr.
Renginio akimirka.<br>A.Nareikos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Oct 25, 2014, 1:20 AM, atnaujinta Jan 24, 2018, 6:07 PM

Ją sukurti vyrui prireikė 100 tūkst. spalvotų klevo lapų ir apie 70 kilogramų vielos. Suknelės, priklausomai nuo modelio, sveria 5 - 20 kilogramų. Klevo lapus kūrėjas rinko įvairiuose Kauno parkuose.

„Lapų teko pririnkti ne vieną maišą. Kad turėčiau tokį kiekį, kiek reikia kolekcijai, teko keliskart traukti į parkus. Kad kūriniai trauktų akį, ieškojau ne tik kuo spalvingesnių, bet ir nesutrūkinėjusių lapų“, – aiškino M.Vasiliauskas.

Vieną modelį kaunietis kūrė maždaug dieną. Prieš kolekcijos pristatymą M.Vasiliauskas plušėjo ir naktimis.

Labai iš anksto kurti suknelių M.Vasiliauskas negalėjo, nes lapai po kurio laiko vysta, skilinėja ir trupa. Maždaug prieš porą savaičių jis pagamino visų suknelių karkasus. Kiekvienam iš jų prireikė nuo 4 iki 8 kilogramų vielos.

Iš lapų sukurtais aksesuarais vyras papuošė ne tik kolekcijos modelius. Jie pagyvino ir scenoje su smaugliu pasirodžiusias cirko „Diamons Show“ artistes.

Renginyje buvo galima išvysti ir 2015 metų vestuvines sukneles. Sukneles iš rudeninių lapų M.Vasiliauskas pristato ne pirmą kartą. Pernai jis sukūrė suknelę iš 8 tūkst. sidabrinės drebulės lapų.

,Anksčiau floristas yra pristatęs pavienes sukneles iš įvairių kitų medžių lapų.

Rudeniniais lapais pagražintų drabužių kolekciją vyras kuria pirmąkart. Jis tikisi, kad ji atsidurs Lietuvos rekordų knygoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.