Tinkama kaklaraiščio priežiūra: ką reikėtų žinoti?

Kokybiškas, prižiūrėtas kaklaraištis – esminė solidaus vyro įvaizdžio detalė. Be abejo, suteikiamas oficialumo, elegancijos, o kartais ir žaismingumo įspūdis (juk kaklaraištis gali išsiskirti ne tik spalvomis, bet ir įvairiais raštais) nėra didžiausias šio aksesuaro privalumas.

Kaklaraištis – praktiška aprangos detalė, galinti pagyvinti pabodusį kostiumą ir neatpažįstamai pakeisti daugybę spintoje kabančių marškinių.<br>123rf. nuotr.
Kaklaraištis – praktiška aprangos detalė, galinti pagyvinti pabodusį kostiumą ir neatpažįstamai pakeisti daugybę spintoje kabančių marškinių.<br>123rf. nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 23, 2014, 10:36 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 7:29 PM

Bene svarbiausia tai, kad kaklaraištis – praktiška aprangos detalė, galinti pagyvinti pabodusį kostiumą ir neatpažįstamai pakeisti daugybę spintoje kabančių marškinių.

O štai kaklaraiščio priežiūra nėra itin lengva užduotis. Mat, priešingai nei nešvarių kelnių, šio aksesuaro į skalbyklę taip paprastai neįmesite.

Norite išlaikyti prekinę kaklaraiščio išvaizdą ištisus metus? Vadovaukitės šiais paprastais patarimais.

Kaklaraiščio kabinimas

Nesvarbu, koks audinys (šilkas, vilna, poliesteris), ši subtili aprangos detalė labai greitai praranda formą. Kiekvienas save gerbiantis vyras spintoje privalo turėti kaklaraiščiams skirtą vietą – tam puikiai tiks specialus laikiklis arba nupoliruotas medinis pakabas.

Esminė taisyklė – ši aprangos detalė turi kaboti. Megzti kaklaraiščiai turėtų būti laikomi suvynioti į ritinėlį.

Niekuomet atmestinai nekabinkite kaklaraiščio ant kėdės ir nepalikite dienos šviesoje – audinys gali išblukti.

Audinio raukšlėjimasis

Raukšlės – senėjimo požymis, tas pat galioja ir kalbant apie kaklaraiščių audinį. Kuo dažniau ryšėsite kaklaraištį, tuo daugiau raukšlių ant jo atsiras. Geriausias būdas to išvengti – neryšėti to paties kaklaraiščio keletą dienų iš eilės. Taip leisite raukšlėms išsitiesinti.

Ne mažiau svarbu žinoti, kaip tinkamai nusirišti šį aksesuarą. Venkite nusiimti jį per galvą, geriausias būdas – išrišti. Tačiau išrišdami netraukite per mazgą siaurojo kaklaraiščio galo, verčiau išlankstykite.

Dėmės ir nešvarumai

Net ir mažiausios dėmės gali negailestingai sugadinti kaklaraiščio audinį. Be jokios abejonės, lengviausias būdas išvengti šios problemos – prevencija, tad pasistenkite būti budrūs ir atsargūs, ypač atlikdami iš pažiūros visai nepavojingus kasdienius darbus.

Jei ne kartą esate įmerkę kaklaraištį į sriubą ar, keičiant automobilio ratą, jis ima trukdyti, įsigykite kaklaraiščio smeigtuką arba segtuką. Rezultatas: pavyks išvengti dėmių ir nereikės vargintis nuolat permetant kaklaraištį per petį. Tiesa, smeigtukai palieka miniatiūrines skylutes, tad patariama smeigti iš vidinės kaklaraiščio pusės – taip jį ne tik paslėpsite, bet ir apsaugosite kaklaraištį nuo skylučių. Segtukai atlieka tokią pat funkciją, tačiau jų privalumas – patrauklus dizainas. Tinkamai parinktas smeigtukas gali tapti žaviu jūsų įvaizdžio akcentu.

Kaklaraištį „pagražinus“ dėme, kuo skubiau išpurvintą vietą pavalykite mineraliniu vandeniu sušlapinta servetėle – taip neleisite nešvarumams įsigerti. Užtiškus riebalų teks griebtis talko miltelių – jie sugers riebalus.

Nepamirškite, kad skalbiami tik sintetiniai kaklaraiščiai. Visais kitais atvejais reikėtų konsultuotis su aksesuarų valymo ekspertu, mat cheminis valymas retsykiais gali pridaryti daugiau žalos nei duoti naudos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.