Poilsis kalnuose: ką apie grožį turi žinoti kiekviena moteris?

Žiema jau pradėjo kandžiotis, o tai – nenuginčijamas ženklas, kad neturkus ne viena moteris susiruoš sutepti slides – išvyks atostogų šį kalnus. Mokėti valdyti snieglentę ar tvirtai laikytis ant slidžių – viena, o tinkamai susiruošti grožio priemonių krepšelį vykstant į kalnus – visai kitokia, bet ne mažiau svarbi užduotis.

Tinkamai susiruošti grožio priemonių krepšelį vykstant į kalnus – svarbi ir atsakinga užduotis.<br>123rf nuotr.
Tinkamai susiruošti grožio priemonių krepšelį vykstant į kalnus – svarbi ir atsakinga užduotis.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 14, 2015, 1:41 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 3:15 AM

Taigi, kokius grožio produktus vykstant į kalnus galima ramia širdimi palikti namuose, o kokių šiukštu negalima pamiršti susiruošus užkariauti žiemiškas kalnų viršūnes?

Į kelionę ruoškitės iš anksto. Apsilankykite pas masažuotoją, kuris jūsų kūną per visą masažų kursą įtrins aliejais, pakeliančiais raumenų tonusą. Taip sustiprės ir odos apsauginis sluoksnis.

Į bagažą būtinai įsimeskite kūno sviestą arba kitokią priemonę, kuri tinkamai maitins jūsų odą. Tam puikiai tiks kremai, kurių sudėtyje yra kokosų, organo ar taukmedžio aliejaus, pantenolio ar kitų atstatančių elementų.

Dėl nuolatinio odos kontakto su dažniausiai sintetiniais slidinėjimo drabužiais, dažno temperatūrų pokyčio ir padidėjusio prakaitavimo oda kur kas greičiau tampa sausa. Jei leidžia bagažo apribojimai, pasiimkite ir lengvą, minkštą šveitiklį, kuriame bus aliejų.

Kalnų kurortuose dažnai įrengtos ir pirtys. Jei galite vakarais ten mėgautis šiuo malonumu, leiskite sau ir tai.

Nepamirškite ir rankų kremo su UV apsauga. Nuimti įtampą odai padės ir po lauko malonumų užteptas kremas su atpalaiduojančiu efektu. Pasirūpinkite visomis įmanomomis priemonėmis su mentoliu ir eukaliptu – jos padės išvengti sunkumo jausmo ir nuovargio kojose.

Veidui nepamirškite apsauginio kremo su aukštu SPF filtro lygiu. Kalnuose UV spinduliai kur kas agresyvesni nei atostogaujant prie jūros. Ryte veidą tepkite su 30–50 SPF kremu. Kai kurie šių kremų gamintojai poilsiui kalnuose, slidinėjimui net turi specialią stipriau apsaugančių kremų liniją.

Makiažo pagrindas ar BB kremas, jei planuojate naudoti šias priemones, turėtų taip pat turėti SPF filtrą. Nepatingėkite apsauginį sluoksnį atnaujinti kelis kartus per dieną, pasiimkite su savimi kompaktišką SPF pieštuką.

Apie gerą maitinamąjį balzamą lūpoms nė nekalbėkime – be jo nepavydime jūsų lūpoms! O prieš eidamos miegoti palepinkite savo veidą itin intensyviais maitinančiais ir atstatančiais kremais ir kaukėmis. Tai išgelbės jus nuo suskerdėjusiosios odos.

O štai kosmetinę su makiažo priemonėmis vykdama į kalnus galite ramia širdimi palikti namuose. Juk po slidinėjimo kauke jūsų makiažo vis tiek niekas nepamatys. Jei jau negalite gerai jaustis nepasidažiusi, rinkitės vandeniui atsparų tušą (šaltyje akys ašaroja), maitinančius arba drėkinančius lūpų dažus ir makiažo pagrindą aliejiniu pagrindu.

Pats geriausias pasirinkimas plaukams – apimtį padidinantis šampūnas. Tokia priemonė plaukams grąžins jėgas ir neleis jiems elektrintis po kepure ar šalmu. Maitinanti kaukė ir drėkinanti priemonė plaukų galiukams, visagaliai aliejukai išgelbės plaukus nuo sausumo ir lūžinėjimo.

Beje, universalūs aliejai, skirti kūnui, plaukams ir veidui, sutaupys vietos lagamine. O jei išsiruošite į pasivaikščiojimą be galvos apdangalo, plaukus būtinai padenkite šydu su UV apsauga – tai apdės apsisaugoti nuo itin agresyvių kalnų saulės spindulių.

Nepamirškite, kad atostogaudamos kalnuose turite pamiršti visas dietas – tai būtų didžiausia kvailystė. Aktyviai slidinėjant jūsų kūnui reikia subalansuoto valgiaraščio, praturtinto riebalais, baltymais ir angliavandeniais.

Tačiau tai nereiškia, kad reikėtų sau iškelti savaitės persivalgymų puotą. Riebus sūris, dešrelės, bulvės ir kiti panašūs patiekalai, kurių apstu kalnų kurortuose, ir puiki figūra – nesuderinami dalykai.

Stenkitės valgyti daugiau daržovių sriubų, žuvies ir grilyje keptos veršienos. Nepersistenkite su duona, pyragais ar pyragėliais iš sviesto. Tuomet iš aktyvaus žiemos poilsio į namus grįšite pasitempusi ir lieknesnė bei standesnė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.