Miesto šukuosenų tendencijos – jauniems, ryškiems ir matomiems

Kuo alsuoja miestas? Jaunyste, veržlumu, ryškiomis spalvomis ir nepažabota energija – bent jau taip teigia Kauno grožio salono „UNISON Beauty Lab4“ jungtinė meistrų komanda, pristačiusi visuomenei savo kūrybinę įvaizdžio ir šukuosenų kolekciją „Street Spirit“.

Šukuosenos, makiažas ir stilius grožio salono „UNISON Beauty Lab4“, garderobas – „Miki Moda“, „A &amp; J Style“, priemonės – „Nook Family“, „Evo“.<br>V.Morozovo nuotr.
Šukuosenos, makiažas ir stilius grožio salono „UNISON Beauty Lab4“, garderobas – „Miki Moda“, „A &amp; J Style“, priemonės – „Nook Family“, „Evo“.<br>V.Morozovo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 7, 2015, 2:11 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 4:24 PM

Vyriškų ir moteriškų modelių kolekcijoje dominuoja ryškumas ir pabrėžtas individualumas. Pasak kolekcijos autorių, norėjosi maksimaliai paryškinti kiekvieno iš šių jaunų žmonių unikalumą bei išskirtinumą – kad savo apranga, šukuosena jie pasakotų istoriją, trauktų praeivių žvilgsnius ir priverstų atsisukti. Būtent tokį – įžūlų ir iššaukiantį stilių siūlo meistrai šiai vasarai.

Tekstūrų žaismas

Jūsų plaukai garbanojasi arba banguojasi? Puiku: grožio meistrai siūlo žaisti tekstūromis ir kurti kontrastą: sukelkite garbanas aukštyn, priplodami šukuosenos šonus, o visą masę ir efektingai ryškius galiukus palikdami garbanotus. Arba užšukuokite lygius, žvilgančius kirpčius, bet suvelkite ir iškelkite pakaušio sritį.

Galite leisti garbanoms natūraliai išdžiūti – o tada formuoti šukuoseną su lankeliu – juk šis aksesuaras jau kuris sezonas nesitraukia iš mados olimpo ir į valias suteikia erdvės eksperimentams.

Lygiai taip pat mados pozicijų neužleidžia ir vyrų barzdos: nors mados apžvalgininkai trimituoja barzdų eros pabaigą, tačiau Lietuvos, kaip ir visos Europos, miestų gatvės knibžda jaunų barzdotų vyrų.

Tiesa, „maxi“ barzdas pamažu keičia trumpesni ar visai trumpi jų variantai. Ir tai puiku: juk barzda išlieka vienu ryškiausių vyriško įvaizdžio formavimo įrankių: jaunuoliui ji suteikia vyriškumo ir brutalumo, o trumpesnis barzdos variantas – kaip demonstruoja vienas kolekcijos modelis – tampa atsvara ir žaismingu kontrastu „glamūriniam“, švarios klasikos kupinam kirpimui.

Drąsios plaukų spalvos

Ne tik drabužių, bet ir plaukų bei makiažų srityje pastebima ryškių spalvų tendencija: nuo akinančiai raudonų garbanų, iki geltonos, žalios ir smaragdinės žaismo. Net ir natūraliose, prigesinto persiko spalvos garbanose, įpinta mėlynų sruogų. Trys, keturios ar daugiau spalvų – šiandien mada leidžia eksperimentuoti, derinti ir žaisti. Trokštančioms naujovių meistrai siūlo išbandyti sudėtingą, profesionalių įgūdžių reikalaujantį, bet itin efektingai atrodantį „pikselinį“ dažymą – kaip kad tamsiaplaukės merginos kirpčiai, išmarginti žalia-mėlyna-geltona spalvomis. Po „pikselinio“ dažymo pavadinimu slepiasi daug galimų variacijų, tačiau pagrindinis jo principas – skaitmeninės realybės įkvėptos geometrinės dažymo formos.

Ne mažiau spalvingos ir jaunuolių šukuosenos: dažymais paryškinta jų natūrali spalva, kurią pagardina mėlynos ir žalios sruogos, sužibančios pasisukus tam tikru kampu, ir vėl pranykstančios blausesnėje šviesoje.

Nenatūralių, rėkiančių, sintetinių spalvų sugrįžimas – tai pasaulinė mados tendencija, tegul ir nedrąsiai, bet visgi pradedanti atsispindėti ir Lietuvos gatvėse.

„Kam, jei ne jauniems, veržlumo kupiniems žmonėms galėtume pasiūlyti tokias spalvas? Ir kas, jei ne jie, suteiks gyvybės miestui?“ – retoriškai klausia kolekcijos kūrėjai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.