Butiką „Šarka“ įkūrė madai neabejingos šeimos moterys

Viena dukrų, Justė Kondratė, dar kostiumo dizaino studijų metais svajojo apie tokią parduotuvėlę ir sesei Onei Maldžiūnaitei ir mamai Jurgitai Maldžiūnienei ž atsikrausčius į Vilnių svajonę įgyvendino itin greitai – nuo idėjos iki pirmųjų klientų praėjo vos du mėnesiai.

„Šarka“ kūriniai.
„Šarka“ kūriniai.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-05-16 17:18, atnaujinta 2018-01-03 13:12

Butikas „Šarka“ – tai mamos ir dviejų jos dukrų įkurtas verslas. Savo parduotuvėlę Vilniaus senamiestyje, Šv. Mykolo gatvėje jos atidarė dar 2010 metų pavasarį. Pradžioje moterys tempė viską į savo lizdą, bandė atrinkti tai, kas stilinga, kas pačioms įdomu.

Dirbdamos ir bendraudamos su klientais, moterys pamatomė, ko jie nori, ko žmonėms trūksta. Todėl pradėjo kurti vis daugiau ir daugiau.

Dabar seserys ir mama mėgaujasi kūryba ir daugiausiai prekiauja savo dizaino rūbais bei aksesuarais, savo perdarytais (naujam gyvenimui prikeltais dėvėtais) drabužiais, taip pat turi kitų jaunų dizainerių darbų, nuolat ieško stilingų sendaikčių bei papuošalų.

„Tikras malonumas, kai sulaukiame pasiūlymo kurti rūbus teatrui, sceninį įvaizdį atlikėjams, organizuoti fotosesijas privatiems mergvakariams, šventėms“, – sakė viena „Šarkos“ įkūrėjų O.Maldžiūnaitė.

Moterys pasisako už lėtą madą, saikingą vartojimą, daiktų prikėlimą antram gyvenimui. Anot jų, „Šarka“ – tai subjektyvus požiūris į madą, vartojimą, daiktus ir grožį.

Tad butike galima rasti rasite viską, kas gražu jomss pačioms: „Kaip tikros šarkos tempiame į savo lizdą viską, kas mūsų akims blizga. Naujus rūbus bei aksesuarus kuriame pačios, tad galime pasiūlyti gerą kokybę už tikrai nedidelę kainą. Visada renkamės itin kokybiškus ir natūralius audinius, mat viską kuriame taip lyg kurtume sau“, – sakė O.Maldžiūnaitė.

Jūs taip pat ką tik įkūrėte savo drabužių, galanterijos ar aksesuarų liniją? O gal tiesiog laisvalaikiu mėgstate kurti sau ir savo draugams? Atėjo metas visiems parodyti save ir savo kūrinius! Trumpai aprašykite savo veiklą, nufotografuokite savo kūrinius ir atsiųskite viską el. paštu pramogos@lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.