Dizainerė: „Alytaus jaunimas atrodo stilingai“

„Alytuje madingų, originalių drabužių rasti sudėtinga. Žmonės, manydami, kad pavyks sutaupyti, aprangą dažnai perka vien turguje ar dėvėtų drabužių parduotuvėse. Tačiau tai nėra pati geriausia išeitis“, – įsitikinusi „Bliss“ drabužių salone dirbanti dizainerė iš Alytaus Violeta Sūdžiuvienė.

„Bliss“ drabužių salone dirbanti dizainerė iš Alytaus Violeta Sūdžiuvienė.<br>alytusplius.lt nuotr.
„Bliss“ drabužių salone dirbanti dizainerė iš Alytaus Violeta Sūdžiuvienė.<br>alytusplius.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Raimonda Andriulionytė (alytusplius.lt)

Aug 9, 2015, 11:09 AM, atnaujinta Oct 21, 2017, 10:39 AM

Nenorintiems aprangai išleisti daug pinigų moteris pataria verčiau palaukti išpardavimų ir tuomet nusipirkti kokybišką, naują, originalų drabužį ar daiktą. „Geriau turėti mažiau, bet kokybiškų drabužių, kuriuos būtų galima derinti tarpusavyje“, – sakė V. Sūdžiuvienė.

Moteris džiaugiasi, kad Alytaus jaunimas sugeba atrodyti stilingai, drąsiai priima naujoves, tačiau pastebi, kad nemažai vyresnių alytiškių pasilieka prie senų mados įpročių, tarsi yra užstrigę laike manydami, kad tai, kas jiems tiko prieš 20 metų, tinka ir dabar.

Pasak dizainerės, natūralu, kad jaunimas dažniausiai perka greitosios mados drabužius, nes brangesnių jie sau leisti negali. Jų eksperimentavimas, stiliaus jausmas – pagirtinas, bet kai kurie žmonės, galėdami sau ir aprangai skirti kur kas daugiau dėmesio ir lėšų, vis tiek negali praeiti pro turgų ir renkasi pigiausius variantus. Violetos nuomone, tai tiesiog tampa įpročiu.

„Galbūt todėl Alytuje niekas nestato „akropolių“ ar parduotuvių, kur būtų galima įsigyti vardinių drabužių. Tai daryti neapsimoka, nes nebūtų kam pirkti“, – teigė moteris.

Kita vertus, pinigai neturi nieko bendro su skoniu. Galima išleisti labai daug, bet atrodyti neskoningai.

Mada nėra vien tik drabužiai – tai yra visuma: ir šukuosena, ir avalynė, ir aksesuarai. Neskoningai atrodo daug blizgučių, pernelyg atviri drabužiai, iššaukianti, vos kūną dengianti apranga, kada bendras vaizdas atrodo vulgariai. Tačiau jei žmogus įsitikinęs, kad tai gražu, vargu, ar jis paklausys patarimo“, – kalbėjo alytiškė, pastebėjusi, kad yra tokių, kuriems svarbu tik tiek, kad būtų ne nuogi, o ką apsirengti – visiškai nėra skirtumo.

V. Sūdžiuvienė atkreipia dėmesį, kad tokia taisykle vadovautis tikrai nereikėtų užimant aukštas pareigas. Norint palikti gerą pirmąjį įspūdį, daug ką lemia ir išvaizda. Moteriai teko matyti, kaip aukštas pareigas užimantys vyrai „prašauna pro šalį“ apsirengę per didelių dydžių švarkus.

„Žiūri ir galvoji: juk tereikia nusipirkti dviem dydžiais mažesnes kelnes ir švarką, ir situacija kaipmat pasitaisys. Dažnai viešumoje matomiems, aukštus postus užimantiems žmonėms privalu deramai apsirengti, būti pasitempus. Nesakau, kad būtinai reika stilisto paslaugų, bet pasikonsultuoti su profesionalais vertėtų“, – kalbėjo moteris.

Dizainerė V. Sūdžiuvienė mados patarimais pasidalijo ir su alytiškėmis moterimis. Anot jos, moterys labai mėgsta juodą spalvą, kai kurios būna įsitikinusios, kad ši spalva jas plonina. Dizainerė pritaria, kad juoda iš tiesų atrodo elegantiškai, pabrėžia siluetą, bet labiau tinka jaunesnio amžiaus moterims. Vyresnių veiduose juoda spalva išryškina nuovargį, tad joms geriau rinktis tamsiai mėlyną, pilką, tamsiai žalią spalvas.

Suklysti nesudėtinga ir margus raštus mėgstantiems žmonėms. Suderinti skirtingų raštų drabužius labai sudėtinga. Renkantis vieno rašto viršutinius drabužius, reikėtų tokio pat rašto rinktis ir kelnes, nes kitu atveju, raštų „maišalynė“ gali atrodyti neskoningai.

Jaunoms merginoms V. Sūdžiuvienė pataria vertinti savo jaunatvišką grožį, vengti dirbtinumo. „Dabar, norint paryškinti antakius, lūpas, juos galima išsitatuiruoti. Jaunų merginų veido bruožai supanašėja, nebelieka jaunatviško žavesio, išskirtinumo. Dvidešimtmetės atrodo kaip keturiasdešimties. Juk jos ir taip gražios, kam save sendinti? Vakarui galima prisiklijuoti blakstienas, paryškinti antakius – to jaunoms merginoms užtenka“, – sakė alytiškė, patarianti moterims nekopijuoti „dirbtinių“ gražuolių madų: tatuiruoti veidai – praeitis, natūralumas – ateitis.

Pasak dizinerės, nevertėtų susigundyti ir labai pigiais naujais drabužiais. Jei drabužis labai pigus, vadinasi, kažkas su juo negerai. Drabužį pagaminti kainuoja, jo pardavimas turi atsipirkti ir pardavėjui. Kokybiški drabužiai turi savo kainą.

Įtarimą turėtų sukelti ir pigūs, neva garsių prekės ženklų drabužiai. Eiliniam vartotojui sunku atskirti, ar daiktas originalus, ar klastotė. Kas tikra, o kas ne, iškart gali pasakyti tik profesionalas.

V. Sūdžiuvienė nestokoja idėjų ir vos suspėja jas visas įgyvendinti. Moteris teigia, kad niekuomet, kurdama drabužius, nesiorentavo vien į Alytų. Sukurti drabužiai parduodami ir užseinio šalyse.

„Tiek garsių, pasaulinių, tiek ne tokių garsių prekės ženklų drabužiai siuvami iš panašių, tiek pat kainuojančių audinių. Žinoma, nekalbu apie prabangius audinius.

Būtent prekės ženklas labai daug ką reiškia. Kuo jis garsesnis, tuo drabužį galima brangiau parduoti, nors drabužių audiniai tiek vienur, tiek kitur tikrai nėra kažkuo išskirtiniai“, – pasakojo alytiškė.

Violetai drabužis – tai komfortabilumas, estetika ir atspindys to, kur tuo metu esi, kur eini. Savimi pasirūpinti turėtų nepamiršti kiekvienas. Geras skonis – tai nereiškia turėti daug pinigų.

„Norisi, kad gaminys nenuviltų nei manęs, nei klienčių. Džiaugiuosi galėdama papuošti, patarti ir suteikti laimę moterims“, – sakė profesionali dizainerė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.