Agnė Zuokienė išjuokė Gretos Kildišienės paltų verslo idėją

Pirmadienį dabar jau buvusi skandalais išgarsėjusi Seimo narė Greta Kildišienė gynėsi savo baigiamąjį bakalauro darbą. Vilniaus kolegijoje krimtusi aprangos technologijų ir verslo mokslus moteris parengė ir su tuo susijusį rašto darbą.

Žinoma verslininkė išpeikė G.Kildišienės verslo planą.<br>T.Bauro ir J.Stacevičiaus nuotr.
Žinoma verslininkė išpeikė G.Kildišienės verslo planą.<br>T.Bauro ir J.Stacevičiaus nuotr.
Žinoma verslininkė išpeikė G.Kildišienės verslo planą.<br>T.Bauro ir J.Stacevičiaus nuotr.
Žinoma verslininkė išpeikė G.Kildišienės verslo planą.<br>T.Bauro ir J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 23, 2017, 3:55 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 3:25 PM

Jos baigiamasis darbas tema „Moteriškų paltų gamyba ir verslo galimybės MB „Greta Gretos“ ne tiek nustebino, kiek prajuokino kritikus.

Gretos su motina įkurta įmonė jau spėjo išgarsėti, nes pastarosiomis savaitėmis buvo linksniuojama žiniasklaidoje. Lrytas.lt primena, kad įmonei vadovauja G.Kildišienės mama, o Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga iš įmonės pirko tūkstančius skarelių su partijos simbolika.

Tačiau galbūt būsimos dizainerės ir verslininkės ambicijos kiek didesnės – G.Kildišienė pragyvenimui norėtų užsidirbti iš paltų gamybos. Savo verslo planą ji ir išdėstė baigiamajame darbe.

Jos darbo nepatingėjo perskaityti verslininkė, „Rožinio kaspino“ projekto iniciatorė ir įgyvendintoja Agnė Zuokienė. Ji savo įžvalgas šmaikščiai surašė feisbuke:

„Užmirškim „Tesla“. Lietuvos ateitį siekim su paltų siuvimu.

Seimo narė Greta atsisakė mandato, todėl jos pačios parengtas verslo planas apie sėkmingiausią ir nerealiausią paltų siuvyklą pasaulyje – labai arti realybės.

Jei aplinkybės nebūtų susiklosčiusios kaip dabar, galimai ji būtų galėjusi kaltinti likimą, jog negalėjo siūti paltų, nes tai nesuderinama su Seimo nario mandatu. Bet nuo rytojaus ji jau galės. Tad šiandieninė situacija – ne pralaimėjimas, o galimybė įrodyti, kad ji puiki vadybininkė, organizatorė, turinti profesionalių žinių, pelnytai tapusi frakcijos bei partijos pirmininko pavaduotoja“, – ironiškai komentavo moteris.

Tačiau A.Zuokienei užkliuvo tai, kad, jos galva, G.Kildišienės sumanytas verslo planas ir planuojamas gamybos mastas bei darbuotojų darbo apmokestinimas – toli nuo realybės.

„Šiandien gintas diplominis apie paltų siuvyklą – itin ambicingas. Lietuva nustebins pasaulį paltais. Jų kiekiais. Jų paklausa. Jų pasiuvimo greičiu. Jų pasiuvimo vieta. Ir mes visi dar atsistoję plosim Gretai. Juk net dėstytojai neišdrįs suabejoti šio projekto sėkme. – Siūsime 56 tūkst. to paties modelio paltų per metus (nors dar nebuvo pasaulyje nė vieno palto (net „Zara“), kurio vieno modelio būtų parduota daugiau nei 50 tūkst. visame pasaulyje). – Paltai bus tokie geri, kad visi noriai mokės po 300 eurų (nors nėra pasaulyje nė vieno drabužio, kurio kaina 300 eurų ir tą patį gaminį būtų nupirkę daugiau nei 50 tūkst. žmonių visame pasaulyje). – Paltus pasiūsime per 1 val. (neįmanoma net ir paties nesudėtingiausio palto pasiūti per 1 val.). – Visos siuvėjos varžysis dėl noro siūti paltus, todėl joms šis darbas bus prestižo reikalas ir jos net neklaus apie atlygį  (neįmanoma rasti meistro, kuris dirbtų su aukštos rūšies žaliava ir ypatinga atsakomybe už kokybę už 4 eurų per valandą atlygį). – Parodysim, kad Panevėžyje įmanoma pramoninę gamybą organizuoti kiekviename bute  (neįmanoma 40–60 kv. metrų patalpose įrengti siuvimo linijos, kur dirbtų mažiausiai 50 žmonių kasdien“, – visą planą kandžiai kritikavo A.Zuokienė.

Jos manymu, taip atsainiai parengtas kolegijos baigiamasis darbas neturėtų sulaukti teigiamo įvertinimo. Moteris viešai pažadėjo, kad jei šis darbas bus įvertintas teigiamai ir aukštojo neuniversitetinio mokslo diplomas bus išrašytas, ji perskaitys dar 10 Vilniaus kolegijos diplominių darbų ir juos taip pat aprašys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.