Badmintonininkas Kęstutis Navickas žengia į mados pasaulį

Kęstutis Navickas (30 m.) vikrus ne tik badmintono aikštėje. Geriausias šalies badmintonininkas šiais metais pradės kabintis į olimpinę svajonę ir pristatys laisvalaikio aprangos ir aksesuarų kolekciją.

Geriausias šalies badmintonininkas Kęstutis šiais metais pradės kabintis į olimpinę svajonę ir pristatys laisvalaikio aprangos ir aksesuarų kolekciją.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Geriausias šalies badmintonininkas Kęstutis šiais metais pradės kabintis į olimpinę svajonę ir pristatys laisvalaikio aprangos ir aksesuarų kolekciją.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Rimkus („Lietuvos rytas“)

2015-01-23 16:42, atnaujinta 2018-01-15 05:27

Sportininko gyvenimas įprastai sukasi griežtu disciplinos ratu, bet K.Navickui patinka peržengti liniją ir nuklysti į naujas gyvenimo sritis, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“.

„Galbūt badmintonininkai nėra ypač stilingi žmonės. Tai nėra keista, kai žinai, koks tai sunkus sportas. Labai lengva pasiduoti treningų stiliui treniruojantis po du kartus per dieną, – sakė K.Navickas. – Bet man norisi patogų ir madingą laisvalaikio stilių išlaikyti keliaujant į pratybas ar varžybas.

Visada domėjausi mada. Daug metų keliaujant po pasaulį atsirado stiliaus pojūtis. Norėčiau šią stilistiką perkelti į lietuvišką madą.“

K.Navickas sulaukė pasiūlymo prisidėti prie „Olig.“ laisvalaikio drabužių ir „B Urban.“ aksesuarų kolekcijų kūrimo.

Kartu su verslo partneriu Arūnu Paulausku profesionalus badmintonininkas žiemą ruošiasi pristatyti naują kolekciją, kurioje svarbiausią vietą užims skandinaviško stiliaus minimalistiniai, tačiau modernaus kirpimo laisvalaikio rūbai aktyviam miesto žmogui.

„Orientuosimės į neįprastą kirpimą. Taip pat į detales, subtiliai išreiškiančias asmens stiliaus pojūtį, – kalbėjo K.Navickas. – Kolekcijoje bus pristatyti ir aksesuarai – apyrankės ir kaklo papuošalai, kurie turėtų padėti iki galo įgyvendinti mūsų suprantamą stilistiką.“

K.Navickas pats aktyviai dalyvauja kūrybos procese, pradedant pirmine idėja, baigiant pardavimu.

„Aš nelaikau savęs dizaineriu, bet per stilių išreiškiu save, praskaidrinu kasdienybę. Tikiuosi, tai patiks ir lietuviams“, – vylėsi badmintonininkas.

Nors dauguma atletų dažniau renkasi garsius aprangos gamintojų vardus, K.Navickui labiau patinka subtilesnis stilius.

Iš Kauno kilęs daugkartinis šalies badmintono čempionas per karjerą marias laiko praleidžia užsienyje – turnyruose ir treniruočių stovyklose, kur randa stipresnių partnerių.

Jis daug mėnesių yra praleidęs Vokietijoje, Danijoje, Honkonge, Japonijoje ir Kinijoje, o šiose valstybėse įgyta sportinė ir gyvenimiška patirtis prasiveržia įvairiais atspalviais.

Neseniai kostiumų meistras Andrejus Sergejenka pakvietė K.Navicką dalyvauti „Henry Bailey“ prekės ženklo fotosesijoje.

Po to „Woxx Barbers“ įkūrėjas Raimondas Pasternackis pasiūlė badmintonininkui užlipti ant podiumo per mados savaitę Rygoje.

„Tai buvo urbanistinė pikta kolekcija, atitinkanti mano skonį. O podiumu žengiau be įtampos – tai buvo smagus nuotykis“, – modelio vaidmeniu liko patenkintas K.Navickas.

Pastaraisiais metais jis pakeitė savo įvaizdį ir užsiaugino barzdą, kurios ilgiu jau galėtų varžytis su Kalėdų Seneliu.

Badmintono meistras teigė, kad barzdą pradėjo auginti gydydamasis sudėtingą kryžminių kelio raiščių traumą.

„Barzda simbolizuoja sunkų metą, kai nebuvo aišku, ar galėsiu grįžti į aukščiausią lygį. Kartu tai ir pasaulinė mados tendencija, kurią keliaudamas pastebėjau jau senokai.

Kartais dėl barzdos sulaukiu priešiškumo iš vyresnės kartos žmonių ir nežinau, ar atsilaikysiu, – šyptelėjo K.Navickas. – Galbūt nusiskusiu barzdą gegužės 1 dieną, kai prasidės naujas olimpinis kelias – atranka į 2016 metų Rio de Žaneiro žaidynes.“

Visas K.Navicko kūnas – tarsi traumų kolekcija.

30-mečiam badmintonininkui buvo įplyšę dešinio kelio raiščiai. Dėl dešinės kojos Achilo sausgyslės uždegimo ir po to atliktos operacijos sugriuvo jo planai prasimušti į 2012 metų Londono olimpines žaidynes.

2013 metų pavasarį jam trūko kairio kelio kryžminiai raiščiai, o šią baisią traumą lydėjo menisko operacija.

Prieš trejus metus sporto šakos, kurioje dominuoja azijiečiai, pasaulio reitinge K.Navickas buvo pakilęs iki 38-osios vietos.

Po traumų serijos lietuvis buvo už šimtuko ribų, bet per šiuos metus palypėjo iki 80-osios pozicijos.

„Labai daug darbo turėjau įdėti bandydamas sugrįžti po traumos, – sakė K.Navickas. – Iki šiol turiu papildomai treniruoti kairį kelią, atlikti daug papildomų pratimų.

Patyriau daug išbandymų, bet pagaliau mano žaidimo lygis ir sportinė forma yra aukščiausio lygio.“

K.Navickas aktyvus ir populiarindamas badmintoną mūsų šalyje.

Jis įkūrė savo vardu pavadintą badmintono akademiją, o 2015 metų kovo 7 dieną Vilniuje antrą kartą kartu su krepšininko Rimanto Kaukėno labdaros fondu rengs badmintono turnyrą – šių metų pradžioje jame varžėsi ne tik sporto, bet ir pramogų pasaulio atstovai.

Vis dėlto svarbiausią tikslą jis nori pasiekti pats, rakete smūgiuodamas plunksninuką.

2008 metais Pekino olimpinėse žaidynėse devintąją vietą užėmęs ir azartišku žaidimu tautiečių simpatijas pelnęs badmintonininkas galvoja apie 2016 metų olimpines žaidynes. Tiesa, patirtis verčia svajoti atsargiai.

„Po negandų ir traumų nebe taip garsiai reiškiu svajones, – kalbėjo K.Navickas. – Tačiau svarbiausias tikslas – olimpinis etapas. Įvairiuose turnyruose rinksiu olimpinius taškus, kad patekčiau į žaidynes Brazilijoje.

Galiausiai tiesiog noriu panaudoti visą savo sportinį potencialą, pasiekti, kiek man duota, ir tuo mėgautis. Po įvairių išgyvenimų kiekviena pergalė man yra dvigubas džiaugsmas.“

Daugiau Lietuvos ir užsienio garsenybių gyvenimo naujienų - mūsų „Facebook“ paskyroje!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.