Tatuiruotės – geidžiamos vyrų puošmenos: L.Salasevičiaus mintys

Amžinieji piešiniai ant kūno – tatuiruotės visada buvo laikomos vyriškumo simboliu. Jomis puošėsi ne tik indėnai ar žyniai, bet ir aristokratijos atstovai.

Nors naujausia tatuiruote Liutauras Salasevičius pasipuošė praėjusį rudenį, netrukus ketina pasidaryti ir dar vieną.<br>T.Bauro nuotr.
Nors naujausia tatuiruote Liutauras Salasevičius pasipuošė praėjusį rudenį, netrukus ketina pasidaryti ir dar vieną.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Feb 19, 2015, 10:17 AM, atnaujinta Jan 12, 2018, 6:27 PM

Bene svarbiausia tatuiruočių paskirtis – atspindėti ja pasipuošusio žmogaus pasaulėžiūrą ar tam tikrus svarbius gyvenimo įvykius. O kartais – tiesiog mados išraiška.

Visam gyvenimui išmarginti odą originaliais piešiniais ryžtasi tikrai ne visi, o vis dar nemažai ir tokių, kurie šio meno nepripažįsta. Tačiau ne paslaptis, kad tatuiruotėmis pasipuošę blogiukų įvaizdį kuriantys vyrai pavergia daugelio dailiosios lyties atstovių širdį.

Garsiems vyrams tatuiruotės vis dažniau tampa ne tik asmeninio gyvenimo, bet ir viešo įvaizdžio dalimi. Keičiasi tatuiruočių formos ir mados, tačiau besipuošiančių jomis tikrai nemažėja. Tarp susižavėjusių šiuo menu – daugybė menininkų, sportininkų ir pramogų pasaulio žvaigždžių, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“.

Liutauras Salasevičius

Dizainerio Liutauro Salasevičiaus (33 m.) kūną puošia ne viena tatuiruotė. Paklaustas, kiek jų turi iš viso, žinomas vyras sugaišo minutę jas skaičiuodamas. Pastaruoju metu jo kūną puošė septyni piešiniai, o vienas, pasirodo, spėjo net išnykti.

„Viena tatuiruotė ant kaklo išnyko. Ją dariausi būdamas labai jaunas, o kadangi ši vieta arti veido, labai bijojau, kad man suaugus ji nebepatiks. Tačiau kuo toliau, tuo labiau patiko“, – pasakojo dizaineris.

Bet dėl išnykusios tatuiruotės jam gailėtis nėra ko, mat ją labai greitai pakeitė kita. Ant kaklo šiuo metu puikuojasi net dvi skirtingos sentencijos, o sprando srityje ir karūną vaizduojantis piešinys. Dar trys piešiniai puošia dizainerio plaštakas.

Nors naujausia tatuiruote dizaineris pasipuošė praėjusį rudenį, netrukus ketina pasidaryti ir dar vieną: „Jau kažko norisi, seniai kas daryta, o laisvų vietų yra. Bet tatuiruočių nesidarau šiaip sau. Vis svarstau, ką, kur ir kaip.“

Vis dėlto dizaineris nemano, kad tatuiruočių turi per daug, o didelės prasmės savo kūno piešiniams neteikia. Jam svarbiausia, kad tatuiruotės derėtų, būtų tiesiog gražu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.