Tatuiruotės – geidžiamos vyrų puošmenos: Beissoul istorija

Amžinieji piešiniai ant kūno – tatuiruotės visada buvo laikomos vyriškumo simboliu. Jomis puošėsi ne tik indėnai ar žyniai, bet ir aristokratijos atstovai.

Artūras Žabas-Beissoul atskleidė, kad pasidaryti tatuiruotę jam užtruko vos 7 minutes.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Artūras Žabas-Beissoul atskleidė, kad pasidaryti tatuiruotę jam užtruko vos 7 minutes.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Feb 20, 2015, 9:05 PM, atnaujinta Jan 9, 2018, 8:36 PM

Bene svarbiausia tatuiruočių paskirtis – atspindėti ja pasipuošusio žmogaus pasaulėžiūrą ar tam tikrus svarbius gyvenimo įvykius. O kartais – tiesiog mados išraiška.

Visam gyvenimui išmarginti odą originaliais piešiniais ryžtasi tikrai ne visi, o vis dar nemažai ir tokių, kurie šio meno nepripažįsta. Tačiau ne paslaptis, kad tatuiruotėmis pasipuošę blogiukų įvaizdį kuriantys vyrai pavergia daugelio dailiosios lyties atstovių širdį.

Garsiems vyrams tatuiruotės vis dažniau tampa ne tik asmeninio gyvenimo, bet ir viešo įvaizdžio dalimi. Keičiasi tatuiruočių formos ir mados, tačiau besipuošiančių jomis tikrai nemažėja. Tarp susižavėjusių šiuo menu – daugybė menininkų, sportininkų ir pramogų pasaulio žvaigždžių, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“.

Artūras Žabas-Beissoul Prieš keletą metų itin neįprastą savo kūno vietą – kaktą pirmąja mažyte tatuiruote papuošęs atlikėjas Beissoul (25 m.) tikino, kad tai užtruko vos 7 minutes. Tačiau dabar tarsi studentui, kuriam vis pritrūksta vienos nakties, jis neranda laiko kitam vizitui pas tatuiruočių meistrą – juokauja, kad perdien laisvo laiko lieka tik 5 minutės. „Beveik kasdien mane aplanko mintis, kad reikia dar vienos. Manau, tai įvyks labai netikėtai ir vieną dieną mano socialinio tinklo paskyroje pasirodys nuotrauka su nauja tatuiruote“, – šypsosi Beissoul. Mažą juodą natą ant kaktos išsitatuiravęs atlikėjas tikina, kad šio piešinio tikslas buvo pačiam sau suteikti nors kiek keisto džiaugsmo, kurio negalima palyginti su niekuo. „Vieniems džiaugsmą suteikia batai, šukuosena, o mano žemiškasis džiaugsmas buvo ši tatuiruotė. Tai kartu ir simbolis to, kuo gyvenime užsiimu, – meno sintezėmis“, – sakė A.Žabas. Išraiškos būdu tatuiruotės A.Žabas nelaiko, kaip ir daugelio kitų dalykų, kurie slepiasi už šio žodžio. Piešiniui ant kūno jis ryžosi iš smalsumo: „Man tai pasirodė įdomi ir naudinga patirtis bei pažintis su dar nepaliesta meno forma.“ Atlikėjas mano, kad tai vidinė ir dvasinė relikvija. „Mano tatuiruotė ypatinga tuo, kad ji kaip jaunas mėnulis pasirodo labai retai ir jos apraiškos priklauso nuo vėjo krypties – į kurią pusę pūstelės plaukus. Visi draugai buvo labai nustebę, kodėl dariausi ją būtent ant kaktos. Tačiau ji čia taip tiko, kad vos pamatę visi suprato, kodėl“, – džiaugėsi A.Žabas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.