Tikriems narcizams – beprotiškos asmenukių technologijos

Atėjo laikai, kai tradiciniai tėveliai kiekvieną kartą įsijungdami „Facebook“ dreba, kad tik naujojoje savo asmenukėje dukrytė būtų su visais drabužiais ir be nugerto butelio, o sūnelis – su vyriškais drabužiais ir be šviežių mėlynių, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“.

Atėjo laikai, kai žmonės fotografuoja save ir tas nuotraukas viešina internete taip intensyviai, lyg nuo to priklausytų būsimos jų pensijos dydis.
Atėjo laikai, kai žmonės fotografuoja save ir tas nuotraukas viešina internete taip intensyviai, lyg nuo to priklausytų būsimos jų pensijos dydis.
Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius („Lietuvos rytas“)

Apr 4, 2015, 7:59 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 12:56 PM

Kai pažadintas viršininko skambučio pagirių kamuojamas pavaldinys tik iš jo sužino, kad yra atleistas, nes asmenukė, kurioje vakar užfiksavo tai, ko neprisimena, jau juokina ir Uriupinsko gyventojus.

Turistas be teleskopinės lazdos, padedančios telefonui lengviau nufotografuoti grupinukę, jau toks neįprastas, kad beveik vertas asmenukės kartu. Žodžiu, atėjo laikai, kai žmonės fotografuoja save ir tas nuotraukas viešina internete taip intensyviai, lyg nuo tų autoportretų skaičiaus priklausytų būsimos jų pensijos dydis.

Nenuostabu, kad visada žmonių manijomis mokantis pasinaudoti verslas ėmėsi kurti vis naujų priemonių šiai ligai pasunkinti. Keisčiau, kad kai kurie sukurti ir gaminami įrenginiai asmenukių maniakams išties atrodo taip, lyg juos kūrė dar didesni maniakai. Na, kaip tokių nepagirsi už išradingumą, drąsą ir vaizduotės polėkį?

Londono mados savaitės metu dizaineris Christianas Cowanas-Sanluis, bendradarbiaudamas su kompanija „Acer“, sukūrė kažkokį klaikų ant galvos dėvimą įrenginį, kurį pavadino asmenukių kepure.

Iš esmės tai jau anksčiau pagamintos Christiano skrybėlės, kurią spėjo pasimatuoti ir Lady Gaga, kopija su specialia atauga, kurioje įtvirtinamas planšetinis kompiuteris „Acer Iconia A1-840“.

Tikėtis, kad kas nors tai panaudos realiame gyvenime, labai sunku. Bet būtent todėl tai atrodo visai realu. Na, bent jau nustebusių veidų gausą savo asmenukėje tokia priemonė tikrai užtikrins.

Gali įsigyti ir paprastesnių keistenybių asmenukėms. Paprastą teleskopinę lazdelę jau minėjome, o ne vienas ją ir turi. Tačiau atsirado tokių, kurie suprato, kad fotografuodami save tik iš priekio prarandame dar bent 180 laipsnių džiaugsmo.

Todėl prekybos vietose jau pasirodė „BelfieStick“ – sulenkiamoji lazda, su kuria patogiai galite nufotografuoti savo užpakalį. Na, arba tiesiog asmenukę iš nugaros. Sukurta socialiniame tinkle „On.com“, lazda leis be vargo fotografuoti save tokiais rakursais, kokie be pagalbos tiesiog buvo neįmanomi. Tam ji netgi turi įrengtą „bluetooth“ jungtuką, kuriuo galima fotografuoti nepalietus telefono.

Paprastesnis, bet ne prastesnis sprendimas – plaukų šepetys „SelfieBrush“. Iš esmės tai „iPhone“ dėklas, kurio priekyje šalia telefono pritvirtintas veidrodėlis, o galinėje dalyje – plaukų šepetys. Visiškai beprasmis daiktas, tačiau asmenukėms tiks, o ar gali būti kas nors svarbiau?

Asmenukė telefone? „Tai taip banalu!“ – pagalvojo kompanijos „Burnt Impressions“ steigėjai.

Būtent. Kas gali taikytis su tokia pasenusia naujove – savo asmenukės rodymu kitiems? Kur kas šauniau, jei ją gali kitiems ir sumaitinti! Arba suvalgyti pats. Kas gali būti šauniau, negu graužti savo veidą?

Žodžiu, „Burnt Impressions“ jau gamina duonos skrudintuvus, kurie gali jūsų nuotrauką išdeginti ant duonos riekelės. Tiesa, fotoaparato dar į juos neįtaisė, tad reikia savo mėgstamą aukštos raiškos asmenukę nusiųsti Vermonte (JAV) įsikūrusiai kompanijai ir ji per savaitę pagamins skrudintuvą, kuris visas duonos riekeles puoš šia jūsų nuotrauka.

Jums šis malonumas kainuos 70 dolerių, bet vėliau galėsite pirkti tik keičiamąsias deginimo plokšteles, kurios puoš duoną kitais vaizdais.

Nenori sausos duonos? Prašom. Garsus majonezo gamintojas „Hellmann“ sukūrė 3D spausdintuvą, kuris jūsų mėsainį papuoš asmenuke. Ne šiaip bet kokia, o nupiešta tikru majonezu!

Tiesa, kol kas tų spausdintuvų „Hellmann“ nepardavinėja – sumontavo vieną mėsainiais prekiaujančiame kioskelyje. Taigi jei atsidursite tarp tų laimingųjų, kurie JAV jį ras, pastovėję nemažoje eilėje būsite nufotografuoti išmaniuoju telefonu, o jau tada graušite mėsainį, papuoštą jūsų atvaizdu iš majonezo.

Kas nori tokio daikto, bet nenori laukti, gali kreiptis į KTU studentus – jie tikrai sugalvos, kaip pritaikyti 3D spausdintuvą, kad jis atliktų tokį svarbų darbą. Nors protingiau, matyt, likti prie klasikos – valgyti ne save, bet tai, kas skanu, o to, ko negali nufotografuoti ištiesta ranka laikomu telefonu, nevadinti asmenuke.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.