„LinkedIn“ įkūrėjas R. Hoffmanas dėl karjeros atsisakė vaikų

Jei pasaulyje yra žmogus, žinantis tikrąją ryšių vertę, – tai Reidas Hoffmanas. 47-erių Silicio slėnio sunkiasvoris ne tik įsteigė solidžiausią verslui skirtą socialinį tinklą „LinkedIn“, bet ir planuoja į jį įtraukti net ketvirtadalį žemės gyventojų.

Jei pasaulyje yra žmogus, žinantis tikrąją ryšių vertę, – tai Reidas Hoffmanas.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Jei pasaulyje yra žmogus, žinantis tikrąją ryšių vertę, – tai Reidas Hoffmanas.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Silicio slėnio sunkiasvoris R.Hoffmanas ne tik įsteigė solidžiausią verslui skirtą socialinį tinklą „LinkedIn“, bet ir planuoja į jį įtraukti net ketvirtadalį žemės gyventojų.
Silicio slėnio sunkiasvoris R.Hoffmanas ne tik įsteigė solidžiausią verslui skirtą socialinį tinklą „LinkedIn“, bet ir planuoja į jį įtraukti net ketvirtadalį žemės gyventojų.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Jun 5, 2015, 12:14 AM, atnaujinta Nov 24, 2017, 8:17 AM

Vargu ar ką nustebintų tokie verslininko užmojai. Juk būdamas vos 12 metų jis ant popieriaus lapo braižydavo schemas, neva padėsiančias jam pakeisti pasaulį, – ryžto, drąsos ir, svarbiausia, noro jam netrūko jau nuo mažumės. Socialinio tinklo steigėjas ir šiandien rengia savaitgaliais vykstančius susibūrimus intelektualams, siekiantiems rasti naujų būdų padaryti pasaulį šviesesnį.

Savo indėlį į istoriją prestižinių Stanfordo ir Oksfordo universitetų absolventas jau padarė – šiandien „LinkedIn“ turi daugiau nei 300 mln. narių. Teigiama, kad kas sekundę prie socialinio tinklo prisijungia net po du naujus vartotojus. Šitoks tempas neabejotinai R.Hoffmanui glosto širdį.

R.Hoffmanas itin saugo savo privatumą – jis retai dalija interviu, dar rečiau pasirodo viešumoje ir niekam nė už ką neleidžia kapstytis po savo asmeninį gyvenimą. Apie pastarąjį žinoma itin mažai. „LinkedIn“ įkūrėjas savo mylimąją Michelle Yee vedė 2001-aisiais, tačiau vaikų pora nesusilaukė.

„Šeštadienio vakarai – tai mūsų pasimatymų metas“, – apie laiką, kurį skiria žmonai, viename interviu sakė R.Hoffmanas. O laikas jam – didžiulė prabanga. Būtent dėl intensyvaus grafiko ir laiko stokos pora bendru sutarimu nusprendė atsisakyti bet kokių minčių apie tėvystę.

R.Hoffmano turtas vertinamas daugiau nei 4,7 mlrd. JAV dolerių, tačiau manyti, kad jis yra švaistūnas, labai klaidinga. Kai 2003-iaisiais įmonę „PayPal“ (R.Hoffmanas buvo jos viceprezidentas) perpirko interneto gigantė „ebay“, daugelis Reido kolegų šia proga pasidovanojo prašmatnius „Ferrari“ automobilius. Ką įsigijo R.Hoffmanas? Gerokai pigesnę „Honda Acura“. Kodėl? Mat jam nekilo jokių abejonių, kad solidžią premiją reikia investuoti atsakingai.

„Svarsčiau, ar turėčiau įsigyti naujutėlį „Audi S8“, ar investuoti į perspektyvią pradedančiąją įmonę, galbūt pakeisiančią pasaulį?“ – prisiminimais dalijosi R.Hoffmanas.

Ir vis dėlto šiokių tokių silpnybių turi ir vienas stambiausių pasaulio verslininkų. Reidas – didelis naujausių technologijų entuziastas. Jis turi net penkis mobiliuosius telefonus ir tikrai nė vienas jų nėra laikomas pasenusiu. Kita vyro silpnybė – gurmaniškos vakarienės prašmatniausiuose restoranuose.

Nors verslininkas jau ilgą laiką kovoja su antsvoriu ir ieško sveikesnių maisto alternatyvų, griežtos alinamos dietos jis laikytis neketina. Juk, anot jo, „tikroji gyvenimo prasmė – galimybė retsykiais pasilepinti“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.