Johnny Deppo gimtadienio džiaugsmus temdo problemos

52-ąjį gimtadienį birželio 9-ąją šventęs Holivudo nenuorama Johnny Deppas balansuoja ties beprotybės riba. Braškanti santuoka su gražuole dabartine žmona Amber Heard (29 m.), gresiantys 10 metų nelaisvės (jis slapta įvežė į Australiją du savo šunis, taip pažeisdamas įstatymą) ir nuolat kirbanti mintis, kad gyvenimas ne visuomet teisingas. Regis, aktoriaus galvoje dabar vyrauja chaosas. O štai rankoje – taurelė?

Johnny Deppo ir dabartinės jo žmonos Amber Heard santuoka braška.<br>„ViDA Press“ ir „Scanpix“ nuotr.
Johnny Deppo ir dabartinės jo žmonos Amber Heard santuoka braška.<br>„ViDA Press“ ir „Scanpix“ nuotr.
Per ilgus bendro gyvenimo metus Johnny Deppas ir Vanessa Paradis taip ir nerado laiko oficialiai įteisinti santykių.<br>„ViDA Press“ ir „Scanpix“ nuotr.
Per ilgus bendro gyvenimo metus Johnny Deppas ir Vanessa Paradis taip ir nerado laiko oficialiai įteisinti santykių.<br>„ViDA Press“ ir „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Jun 11, 2015, 11:36 PM, atnaujinta Nov 23, 2017, 1:23 AM

Ironiška, tačiau skambią girtuoklio etiketę pelnęs J.Deppas savęs tokiu niekuomet nelaikė: „Ne, neturiu fizinės priklausomybės nuo alkoholio. Mano atveju tai prilygsta meditacijai, padedančiai neišprotėti nuo beprotiško gyvenimo tempo. Vyną ir stipriuosius gėrimus išnagrinėjau taip pat puikiai, kaip ir jie mane, – mes puikiai sutariame. Galbūt net pernelyg gerai.“

Aktoriui teko griebtis taurelės ir prieš trejus metus, kai ryžosi didžiausiems savo gyvenimo pokyčiams – skyryboms su 14 me-tų mylėta prancūzų aktore Vanessa Paradis. Juk tai yra beprotiškai ilgas laiko tarpas vienam geidžiamiausių pasaulio vyrų, prie kurio kadaise glaudėsi iš meilės kone išprotėjusi Winona Ryder bei kokaino ir alkoholio liūne kartu skendusi Kate Moss.

„Žinote, nebuvo lengva nei man, nei Vanessai. Tačiau turint vaikų viskas tampa keturis kartus sudėtingiau – privalai galvoti apie jų gerovę ir tai tampa didžiausiu tavo prioritetu. Negali jų apsaugoti nuo tokių žinių – antraip meluotum. O būti atviram su savo vaikais yra didžiausia vertybė“, – sakė aktorius.

J.Deppas ir V.Paradis susilaukė dviejų atžalų: dukters Lilly Rose (16 m.) ir jaunėlio Jacko (13 m). Aktorius matė abiejų savo vaikų gimimą ir jų atėjimą į pasaulį nuoširdžiai laikė stebuklu.

„Esu įsitikinęs, kad susitikimas su Vanessa mane išgelbėjo. Atrodo, lyg atsibudau iš baisaus košmaro nuostabų saulėtą rytą“, – sakė aktorius.

Per ilgus bendro gyvenimo metus J.Deppas ir V.Paradis taip ir nerado laiko oficialiai įteisinti santykių. Laikydamiesi nuomonės, kad popierėlis su antspaudu negarantuoja šeimos laimės, jie ignoravo šį formalumą.

Nors tiksli skyrybų priežastis vis dar lieka mįslė aktoriaus gerbėjams, sklinda kalbos, kad gležna prancūzė neapsikentė nuolatinių gandų apie mylimo vyro neištikimybę.

O pagrindo nepasitikėjimui tikrai būta – J.Deppas ne kartą buvo užkluptas meiliai bendraujantis su kitomis moterimis. Tačiau lemtingas momentas įvyko tada, kai filmo „Romo dienoraštis“ filmavimo aikštelėje jo dėmesį atkreipė biseksuali ir kone perpus jaunesnė gražuolė A.Heard, – jų santykiai ėmė žaibiškai rutuliotis.

2012 metais aktorius galutinai apsisprendė nutraukti santykius su buvusia mylimąja. Po skyrybų J.Deppas buvo itin dosnus – šeimai ne tik paliko daugybę namų ir žemės sklypų, bet ir laisva valia sumokėjo 157 mln. JAV dolerių – daugiau nei bet kuris kitas vyras per visą pramogų verslo istoriją.

Sprendimą skirtis tikriausiai lėmė karti aktoriaus patirtis. Kai J.Deppo tėvai pasirašė skyrybų dokumentus, jam tebuvo 15-a. „Kartais prisimenu, kaip vaikystėje išgyvenau dėl savo tėvų pykčių. Aš viską kenčiau ir galvojau: „Kada visa tai baigsis, kada pagaliau jūs išsiskirsite?“ O jie vis gyveno kartu manydami, kad taip bus geriau man. Jie išsiskyrė, kai man sukako penkiolika. Aš su palengvėjimu atsidusau“, – prisimena žvaigždė.

J.Deppo tėvas buvo inžinierius, motina – padavėja. Aktorius iki šiol šmaikštauja, kad tėvai kas vakarą skaičiuodavo paskutinius centus ir per kiekvienas Kalėdas patirdavo bankrotą. Finansinė padėtis varė į neviltį, tad šeima buvo priversta kraustytis iš vieno miesto į kitą.

„Atėjus laikui krautis daiktus, net jei tai tėra kelionė, iki šiol tampu tikru nervų kamuoliu. Lagaminai man primena vaikystę, kai turėjau nuolat keltis iš vienos vietos į kitą. Buvau tikras bastūnas – kitokio gyvenimo tiesiog neįsivaizdavau“, – teigė Holivudo žvaigždė.

Aktorius taip pat atskleidė, kad vaikystėje buvo ne kartą patyręs skaudžių kirčių, tad savo vaikams siekė sukurti kitokį, geresnį gyvenimą.

„Meluočiau sakydamas, kad mano vaikystė buvo pavyzdinga vaikų auklėjimo prasme. Netrūko smurto. Jei ką nors padarydavau blogai, man iškaršdavo kailį. Jei nepadarydavau nieko blogo, vis vien iškaršdavo. Ir vis dėlto manau, kad mano tėvai tiesiog stengėsi kliautis savo įsitikinimais ir augino mane taip, kaip jiems atrodė teisinga.

Augindamas savo vaikus stengiuosi jiems duoti tai, ko pats niekuomet neturėjau. Jie 75 kartus per dieną išgirsta, kad yra mylimi. Jie jaučiasi saugūs, laimingi ir reikalingi. Ir, svarbiausia, jaučiasi esantys kažko dalis“, – teigė aktorius.

Iš tiesų J.Deppas – beviltiškas keistuolis. Jis atrodo kaip užkietėjęs rokeris, tačiau kalba taip, tarytum būtų įkvėpimo apimtas poetas. Be kita ko, tikina retsykiais girdintis keistus balsus savo galvoje. Kvepėtų šizofrenija, jei ne vienas šmaikštus faktas.

Tas keistas balsas, vis neduodantis J.Deppui ramybės, – jo velionio bičiulio Marlono Brando niurnėjimas: „Velniop tą ir aną. Tau nereikia šito šlamšto. Velniop tai!“

J.Deppas tikino, kad būtent tokiu požiū-riu M.Brando vadovavosi paskutinį savo gyvenimo dešimtmetį, ir pridūrė, jog gebėjimas nekreipti dėmesio į nereikšmingus dalykus, nesirūpinimas tuo, ką apie tave mano aplinkiniai, ir yra tikroji laisvė.

J.Deppas netiki Dievo, netiki, kad yra pomirtinis gyvenimas. Anot jo, po mirties mūsų laukia tik „purvas ir kirminai“.

Tačiau paskutiniosios scenarijų jis planavo ne kartą. Štai anuomet norėjo, kad po mirties jo kūnas būtų numestas nuo aukščiausio skardžio.

„Galėčiau tiesiog ridentis į apačią ir atsimušinėti nuo kyšančių uolienų. Žmonėms tai būtų tikra holivudinio stiliaus pramoga. Tiesa, prieš tai reikėtų nudirti odą tose vietose, kuriose esu pasidaręs tatuiruotes. Palaukite, juk tai neskamba baugiai, ar ne? Žinoma, kad ne. Ir visai nepanašu į maniako užmačias. Tai žiauriai kieta!“ – sakė J.Deppas.

Be kita ko, aktorius – ir didis neapsisprendėlis. „Nemeluosiu – niekuomet nežinojau ir lig šiol nežinau, kuo noriu būti“, – sakė aktorius ir pridūrė, kad keleri metai be aktorystės tikriausiai išeitų į naudą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.