Išskirtinį Michaelio Schumacherio laikrodį kūrė penkerius metus

Legendinio „Formulės 1“ lenktynininko Michaelio Schumacherio (46 m.) laukia dar ilgas kelias iki pasveikimo. Bet jo artimieji, pirmiausia sutuoktinė Corinna Schumacher (46 m.), nenuleidžia rankų ir nepraranda vilties.

„Royal Oak Concept Laptimer“ bus pagaminta tik 221 – tiek lenktynių dalyvavo septyniskart „Formulės 1“ nugalėtojas M.Schumacheris.
„Royal Oak Concept Laptimer“ bus pagaminta tik 221 – tiek lenktynių dalyvavo septyniskart „Formulės 1“ nugalėtojas M.Schumacheris.
„Royal Oak Concept Laptimer“ bus pagaminta tik 221 – tiek lenktynių dalyvavo septyniskart „Formulės 1“ nugalėtojas.
„Royal Oak Concept Laptimer“ bus pagaminta tik 221 – tiek lenktynių dalyvavo septyniskart „Formulės 1“ nugalėtojas.
„Royal Oak Concept Laptimer“ bus pagaminta tik 221 – tiek lenktynių dalyvavo septyniskart „Formulės 1“ nugalėtojas.
„Royal Oak Concept Laptimer“ bus pagaminta tik 221 – tiek lenktynių dalyvavo septyniskart „Formulės 1“ nugalėtojas.
Daugiau nuotraukų (3)

lrytas.lt

Jun 14, 2015, 4:41 PM, atnaujinta Nov 22, 2017, 12:57 PM

Milžiniškuose ekranuose demonstruojama vaizdo juosta, kaip „Formulės 1“ lenktynininkas deformuoja įstabaus dizaino laikrodį, iš garsiakalbių sklinda bolidų gaudesys.

Taip gegužės pabaigoje atrodė vienas vakarų C.Schumacher vesterniško jojimo rančoje prie Ženevos ežero. Schumacherių šeimos kvietimu iš 15 šalių sugužėję 80 žurnalistų buvo vaišinami šampanu ir vieno kąsnio sumuštiniais.

Tą vakarą viena prabangiausių Šveicarijos laikrodžių manufaktūrų „Audemars Piquet“ pristatė M.Schumacherio „Royal Oak Concept Laptimer“ (vieneto kaina – apie 208 tūkst. eurų).

Laikrodžių ekspertai šį išskirtinį gaminį ir jo dizainą kūrė penkerius metus. „Royal Oak Concept Laptimer“ ypatingas: tai pirmasis laikrodis, mechaniškai išsaugantis laiką, per kurį bolidas įveikia skirtingus trasos ratus per „Formulės 1“ lenktynes. Tokios laikrodžio funkcijos pageidavo ir M.Schumacheris.

„Kai 2013 metų rudenį Michaelis savo rankose laikė iš 413 dalių sunarstytą prototipą, jo veidas spindėjo kaip septynerių metų berniuko, radusio trokštamą dovaną po Kalėdų eglute“, – pasakojo Šveicarijos laikrodžių manufaktūros „Audemars Piquet“ vadovas François Henry Bennahmiasas.

Po kelių savaičių, 2013 metų gruodį, slidinėdamas Prancūzijos Alpėse legendinis „Formulės 1“ lenktynininkas patyrė sunkią galvos traumą. Nuo šio nelaimingo įvykio praėjo pusantrų metų, bet Schumi, kaip jį vadina gerbėjai, sveikatos būklė mažai pasikeitė.

Remdamasi artimiausia Schumacherių šeimos aplinka, žiniasklaida praneša, kad jis vis dar slaugomas. Dėl to tą vakarą garsusis vokiečių lenktynininkas negalėjo kartu su kviestiniais svečiais ir žurnalistais dalyvauti savo išsvajoto laikrodžio „krikštynose“, nors nuo vesterniško jojimo rančos Schumacherių šeimos namus skiria vos keletas kilometrų. Ten nuo 2014-ųjų rugsėjo ir slaugoma „Formulės 1“ legenda.

Neilgai trukus po nelaimingo atsitikimo F.H.Bennahmiasas pasiūlė C.Schumacher sustabdyti minėto laikrodžio kūrimą, nes tai suteikia skausmo jai ir abiem vaikams.

Bet ryžtingoji moteris ir toliau rūpinosi projektu, kuriuo taip didžiavosi jos vyras. „Royal Oak Concept Laptimer“ bus pagaminta tik 221 – tiek lenktynių dalyvavo septyniskart „Formulės 1“ nugalėtojas.

Bet tą gegužės vakarą C.Schumacher nedalyvavo. Šeimai atstovavo lenktynininko vadybininkė Sabine Kehm, kurią Šveicarijos laikrodžių manufaktūros „Audemars Piquet“ vadovas švelniai vadina mažąja Micha-elio seserimi.

Klausimai apie M.Schumacherio sveikatą buvo tabu. Bet jei jau kas nors iš žurnalistų užsimiršdavo, bičiuliai ir „Audemars Piquet“ darbuotojai apie lenktynininką kalbėjo šykščiai: „Jis būtų taip didžiavęsis“, „Michaeliui tai būtų patikę“.

Nedaug ir labai lakoniškai apie legendinio paciento sveikatos būklę visuomet kalba ir S.Kehm.

„Michaeliui būtų buvę labai malonu palydėti sūnų į lenktynes ir jam patarti. Esu įsitikinusi, kad jis labai didžiuotųsi juo“, – sakė žurnalistams S.Kehm balandžio mėnesį Ošerslėbene, kur M.Schumacherio 16-metis sūnus Mickas debiutavo „Formulės 4“ lenktynėse.

Likus dviem dienoms iki laikrodžio „Royal Oak Concept Laptimer“ pristatymo Schumacherių šeimos rančoje S.Kehm ir F.H.Bennahmiasas davė interviu Šveicarijos laikraščiui „Le Temps“.

„Mes džiaugiamės galėdami pranešti, kad sunkią galvos traumą patyręs M.Schumacheris daro pažangą“, – sakė S.Kehm.

Ir po šių žodžių pridūrė, kad garsaus lenktynininko, dviejų vaikų tėvo sveikimo procesas truks dar ilgai.

„Visų, kurie prisideda prie šio proceso, laukia ilga kova“, – sakė S.Kehm.

Didžiausias ir sunkiausias krūvis tenka Corinnai, kuri daugelį mėnesių elgiasi ryžtingai ir nepraranda vilties.

Didelė vesterniško jojimo aistruolė po vyrą ištikusios nelaimės tik retsykiais užsukdavo į rančą.

„Corinna lydi dukterį Giną Marią į jojimo turnyrus. Priešingai nei anksčiau, pati nebedalyvauja. Visas Corinnos dėmesys sutelktas į Michaelį. Ji nebeleidžia sau pramogų“, – pasakojo viena jos draugių.

Parengė ONA KACĖNAITĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.