Palangiškis dailininkas Marius Kavolis prie jūros eina keistu metu

Marius stebina tuo, kad nestudijavo meno, tačiau jo darbai jau pasklidę po pasaulį, dabar iš to jis net gyvena. Vadybą baigęs vyras užsiėmė verslu, tačiau prieš ketverius metus skaičiuotuvą rankose pakeitė teptukai.

Marius Kavolis.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Marius Kavolis.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Lietuvos ambasadorius Rusijoje Remigijus Motuzas ir Marius Kavolis.
Lietuvos ambasadorius Rusijoje Remigijus Motuzas ir Marius Kavolis.
Mariaus Kavolio darbai.
Mariaus Kavolio darbai.
Parodos atidarymo akimirkos Žemutinio Naugardo valstybiniame muziejuje.
Parodos atidarymo akimirkos Žemutinio Naugardo valstybiniame muziejuje.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Oct 27, 2016, 2:29 PM, atnaujinta May 10, 2017, 2:38 AM

Sėkmės jam galėtų pavydėti net profesionalūs dailininkai. M.Kavolio darbai eksponuojami prestižinėse šiuolaikinio komercinio meno galerijų kolekcijose Milane, Maskvoje, Dubajuje. 2014-aisiais palangiškio kūrinys „nr.1“ įtrauktas į Saatchi galerijos direktorės Rebeccos Wilson sudarytą kolekciją „Big and Bold“.

Šiuo metu Marius išgyvena didelį džiaugsmą: pirmą kartą jo 18 paveikslų ekspozicija iškabinta valstybiniame muziejuje, o ne komercinėje galerijoje. Jos panoro 120 metų istoriją turintis Rusijos Žemutinio Naugardo valstybinis muziejus.

„Mano paveikslai kabo ant tų sienų, ant kurių puikavosi tokių iškilių avangardo meistrų kaip Vasilijaus Kandinskio ar Kazimiro Malevičiaus darbai! Tai man svarbus įvykis“, – žurnalui „Stilius“ džiaugėsi Marius, kuriantis ekspresyvias įspūdingo dydžio abstrakcijas.

Jis pasimėgavo ne tik parodos atidarymo šventės šurmuliu. Kitą dieną palangiškio paveikslus panoro apžiūrėti taip pat su meno misija į Žemutinį Naugardą atvykęs režisierius Algimantas Puipa.

„Maniau, reikės pirkti 300 rublių (vos per 4 eurus) kainuojantį bilietą į muziejų, tačiau muziejaus darbuotojų buvau sutiktas labai pakiliai“, – Marių pradžiugino ši smulkmena.

Dabar jam – pats įkvėpimo metas, nes būtent rudenį jis pradeda vaikščioti prie jūros. Vasarą ji jam neįdomi, gražiausia – žiemą.

„Tačiau jei išvykstu, tarkime, į Vilnių, man jūros labai trūksta. Galiu nenueiti prie jos, bet jausti šalia turiu visuomet“, – sakė dailininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.