Neapsigaukite! 7 mitai apie dantų balinimą

Dantų balinimas – populiari paslauga. Dauguma mūsų svajoja apie baltą ir gražią šypseną. Deja, bet žmonės, pasiryžę šiai procedūrai, neretai patiki mitais apie ją. Portalas polki.pl pateikė 7 mitus, kurie klaidina akinančios šypsenos siekiančius žmones.

Liaudies medicina siūlo pigų ir paprastą sprendimą, kaip išbalinti dantis namuose.<br>„123rf.com“ nuotr.
Liaudies medicina siūlo pigų ir paprastą sprendimą, kaip išbalinti dantis namuose.<br>„123rf.com“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 7, 2015, 1:27 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 8:55 PM

1 mitas. Dantų balinimas pakeičia danties kaulo spalvą

Nesvarbu, koks balinimo būdas bebūtų – kaulas nėra balinimas, tai tėra apnašų panaikinimas. Balinimas tik pašalina tai, dėl ko mūsų dantys atrodo tamsesni, o lygis, kurį pasieksime, priklauso nuo pasirinkto būdo.

2 mitas. Dantys išliks jautrūs visą gyvenimą

Tai priklauso nuo jūsų. Jeigu naudojate balinimo priemones taip, kaip nurodyta instrukcijoje, o prieš tai pasitarsite su savo odontologu – išvengsite nepageidaujamo jautrumo. Jeigu balinamąsias pastas, pieštukus ar kitas priemones naudosite per dažnai, galite kentėti ne tik dėl jautrumo, bet ir dėl dantenų skausmo ar kraujavimo. Dėl balinimo kabinete dažnumo bei būdo taip pat būtina pasitarti su gydytoju ir tuo nepiktnaudžiauti.

3 mitas. Balinimas pažeidžia dantų emalį

Dantų balinimas neturi neigiamos įtakos emaliui, jeigu žmogus laikosi gydytojo nurodymų. Be to, nepatariama naudoti įvairius balinimo būdus vienu metu. Jeigu jums atliko balinimą gydytojas odontologas, neverta dar bandyti balintis namuose naudojant juosteles, pieštukus arba kapas. Juo labiau, jei ketinate tai daryti praėjus mažai laiko nuo pirmos procedūros.

4 mitas. Balinimas kabinete – visam gyvenimui

Dantų balinimas yra panašus į pilingą, kuris pašalina nuo paviršiaus arba šiek tiek giliau tai, ko mums nereikia. Dantų balinimas – apnašų pašalinimas. Deja, tačiau spalva su laiku vėl tampa tokia, kokią matėme iki procedūros. Tai priklauso nuo maisto, kurį valgome, dantys tampa tamsesni nuo rūkymo, kavos, raudono vyno ir kitų dažančių produktų. Dantų balinimo rezultatas kabinete išlieka maždaug 6 mėnesius. Tačiau, jei laikysimės gydytojo nurodymų – rezultatas džiugins mus kur kas ilgiau.

5 mitas. Tik chemija gali išbalinti

Ne visi žino, jog vien apnašų pašalinimas gali būti priežastis to, jog mūsų dantų spalva bus šviesesnė net 4 kartus. Neretai žmonės galvoja, jog tokiems rezultatams pasiekti reikia labai daug cheminių medžiagų. Tačiau jei mes kartą per savaitę skiriame laiko odos šveitimui – ar tai reiškia, jog mūsų kūnas patiria chemijos perteklių?

6 mitas. Įžymybių dantys išbalinti

Jeigu galvojate, jog kažkuri visiems žinoma aktorė arba dainininkė turi akinančiai baltą šypseną dėl dantų balinimo – klystate. Dažniausiai toks stiprus dantų spalvos pasikeitimas įmanomas tik atlikus protezavimą. Tik toks būdas padėtų džiaugtis visiškai balta šypsena.

7 mitas. Dantų balinimas – kiekvienam

Prieš dantų balinimą dantys privalo būti sveiki. Todėl reikėtų kreiptis į gydytoją odontologą. Be to, šios procedūros nepatariama atlikti žmonėms, kurie kenčia nuo įvairių uždegimų, karieso ar tiesiog turi padidintą jautrumą ir dažnai tenka lankytis pas odontologą. Tokie žmonės turėtų vengti bet kokio balinimo būdo.

Parengė Sabina Adamovič

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.