9 veiksmingi būdai, kaip palengvinti pagirias

Šventės, ilgieji savaitgaliai neretam būna proga išgerti daugiau alkoholio, nei įprasta, o kartais ir gerokai jo padauginti. Kitą dieną atsibundame skaudančia galva, mus pykina, jaučiamės nusilpę. Ką daryti, kad kitą dieną po švenčių būtų lengviau?

Palengvinti pagirias galime įvairiais būdais.<br>123rf nuotr.
Palengvinti pagirias galime įvairiais būdais.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-06-24 08:00, atnaujinta 2017-10-29 15:59

1. Vanduo – paprasčiausias ir geriausias būdas.

Viena pagrindinių pagirių priežasčių – skysčių trūkumas. Todėl juos būtina kuo greičiau atgauti. Būdai, kaip organizmą vėl pripildyti skysčių, yra du. Paprasčiausias – tiesiog atsikėlus pirmiausia nueiti atsigerti kuo daugiau vandens, geriausia negazuoto ir be jokių priedų.

Kita vertus, apie skysčius organizme galime pagalvoti dar šventės metu. Jei vakare gersime ne tik alkoholį, o ir vandenį, ryte jausimės daug geriau.

2. Kava.

Nors šis būdas nėra pats sveikiausias, tačiau kai kalbame apie alkoholio vartojimą ir pagirias, kartais mums reikia ir stipraus energijos „spyrio“, kuris mus prižadintų. Būtent tokį efektą ir gali suteikti kava.

Geriausia, jei į kavą įpilsime daug pieno. Tada šis gėrimas ne tik suteiks mums energijos, bet ir papildomai gausime reikiamą kalcio bei kitų reikalingų medžiagų dozę.

3. Gėrimų su papildais venkite.

Alkoholio vartojimas – tai ne sportas, todėl turėtumėte pamiršti apie sportininkams skirtus gėrimus su papildais. Nors tokie gėrimai padeda pripildyti organizmą skysčiais po didelio fizinio krūvio, bet tai niekaip nesusiję su alkoholio vartojimu.

Be to, šie gėrimai, kaip ir alkoholis – gryna chemija. Todėl jei savo skrandį sudirginame alkoholiu, o vėliau dar išgersime sportininkams skirtų gėrimų, padarysime sau meškos paslaugą.

4. Vitaminai – ne bet kokie.

Kartais žmonės galvoja, kad vartodami alkoholį ir tuoj pat išgėrę vitaminų, sugrąžins visas reikalingas medžiagas, kurias „išplovė“ taurieji gėrimai. Tačiau tai visiškai klaidingas įsitikinimas.

Vitaminus susigrąžinti geriausia padės ryte išgerta natūralių sulčių stiklinė arba suvalgytas vaisius bei daržovė.

5. Sotūs, bet lengvai virškinami pietūs.

Gerai pavalgyti, kai jus kankina pagirios, būtina. Tačiau čia reikėtų atkreipti dėmesį į tai, ką valgote. Jokiu būdu negalima dar labiau dirginti savo skrandžio riebiais ir sunkiai virškinamais patiekalais.

Geriausia rinktis ryžius, salotas, į kurias galite įdėti raugintų agurkėlių. Taip pat verčiau rinkitės liesą mėsą, pavyzdžiui paukštieną.

6. Koktelis.

Neapsigaukite – tikrai nesiūlome alkoholinio kokteilio. Jį turi sudaryti vaisiai. Geriausias pasirinkimas šiuo atveju – bananiniai kokteiliai, į kuriuos galime įdėti ir braškių, apelsinų ar citrinos.

7. Sportas.

Nors apie sportavimą su skaudančia galva retas nori galvoti, tačiau tai taip pat vienas geriausių būtų atsikratyti pagirių. Tiesa, galbūt nereikėtų rinktis svarmenų kilnojimo ar labai sunkių fizinių pratimų.

Geriausiai tinka bėgimas, dviračio mynimas.

8. Močiutės metodas.

Nuo seno žinoma gudrybė – kava su citrina. Jos galima išgerti ir prieš einant į vakarėlį arba kitą dieną, kai mus kankina pagirios. Tai daug geresnis būdas, nei energetiniai gėrimai, kurios renkasi jauni žmonės.

9. Specialistų pagalba

Jeigu vis dėlto jaučiatės labai blogai ir jums nepadeda nei vandens gėrimas, nei vaisių kokteiliai, sportas ar kiti būdai, geriausia yra kreiptis į gydytoją. Jums bus pajungta lašelinė ir labai greitai pasijusite geriau. Tiesa, šventes praleisti gydymo įstaigoje nelinkėtume niekam.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.