9 naudingi patarimai, kaip sumažinti mėlynes

Seimo narė Agnė Bilotaitė antradienį nepabūgo parodyti, kaip ją „papuošė“ dalyvavimas televizijos projekte „Tikri vyrai“. Po kelių dienų, praleistų Rukloje, pratybose, politikės kojos liko nusėstos didžiausiomis mėlynėmis.

Sumažinti mėlynes galima nesunkiai.<br>123rf nuotr.
Sumažinti mėlynes galima nesunkiai.<br>123rf nuotr.
Sumažinti mėlynes galima nesunkiai.
Sumažinti mėlynes galima nesunkiai.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

2015-06-30 17:16, atnaujinta 2017-10-28 15:20

Akivaizdu, kad dabar A.Bilotaitei teks pamiršti trumpus sijonus ir sukneles, kol mėlynės nesugis. Kaip atsikratyti jų kuo greičiau? Pateikiame 9 patarimus, kuriais pasinaudoję galėsite apie mėlynes pamiršti daug greičiau ir vėl mėgautis vasariška apranga.

1. Kalninės arnikos ar vaistinės taukės tepalai.

Tokie tepalai labai padeda, jei susitrenkėte ir jūsų kūną „papuošė“ mėlynė. Tepalas ne tik sumažins patinimą, bet ir teigiamai veiks kraujagysles. Tiesa, reikia nepamiršti, kad pasinaudojus šia priemone reikėtų vengti saulės. Mat tokie tepalai padidina odos jautrumą UV spinduliams.

2. Sodos arba acto tirpalo kompresai.

Vieną šaukštelį sodos arba acto reikia ištirpdyti 100 ml šalto vandens, o vėliau pamirkyti į šį tirpalą marlę. Ją pridėjus prie mėlynės palaikyti 10–15 minučių. Tai padės greičiau atsikratyti sumušimo žymės.

3. Česnako ir aliejaus kompresas.

Penkias česnako skilteles reikia sutrinti ir sumaišyti su 2 šaukštais aliejaus. Gautą masę užtepti ant pamėlusios vietos ir pridengus marle palaikyti apie 15 minučių. Tačiau tokio kompreso griežtai negalima naudoti tuomet, jei toje vietoje, kur yra mėlynė, oda yra pažeista ar nubrozdina. Česnako sudėtyje esantys sieros junginiai gali dirginti pažeistą odą.

4. Ledas ar šalto vandens kompresai.

Šis būdas nuo seno žinomas visiems. Ledas ar šalto vandens kompresai padės sumažinti skausmą, neleis mėlynei išplisti. Šaltus kompresus reikėtų dėti nuo sumušimų nepraėjus parai ir laikyti apie 10 minučių.

5. Masažas.

Masažą patariama derinti su įvairiais tepalais, skirtais sumušimų gydymui. Masažuoti reikia atsargiai ir švelniai, kad dar labiau nepablogintume padėties.

6. Pakelkite galūnes į viršų.

Jeigu mėlynė atsirado ant rankos ar kojos, jums gali pagelbėti jų pakėlimas į viršų. Taip kraujas greičiau „susigers atgal“. Galūnės turi būti pakeltos aukščiau nei širdies lygis. Kraujas, esantis po oda, sutekės greičiau.

7. Šilti kompresai.

Nuo sumušimo praėjus parai galime pradėti naudoti šiltus kompresus. Jie pagerins kraujotaką ir taip pat padės sumažinti mėlynes.

8. Kopūstų lapai.

Kopūstų lapuose yra daug vitamino C, kuris sumažina kraujosrūvas. Kopūsto lapą reikia „išmušti“ taip, kad išsiskirtų sultys. Kopūsto lapą galima dėti tiesiai ant mėlynės, aprišti ir palaikyti per naktį.

9. Vitaminas C.

Jei vartosime produktus, kuriuose gausu vitamino C, mūsų kūnas taps „atsparesnis“ mėlynėms. Viskas dėl to, kad vitaminas C kraujagysles padaro lankstesnes. Puikiu vitamino C šaltiniu gali būti citrusiniai vaisiai, uogos, žalios daržovės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.