Kaip užmigti mažiau nei per minutę?

Dauguma žmonių tikina, jog jiems reikia 7 ar 8 valandų miego tam, kad jaustųsi visiškai pailsėję. Tačiau ko ne pusei nepavyksta tiek išsimiegoti pirmiausia dėl to, kad atsigulę į lovą jie ilgai vartosi ir neužmiega. Kaip išspręsti šią problemą?

Kaip užmigti mažiau nei per vieną minutę?<br>123rf nuotr.
Kaip užmigti mažiau nei per vieną minutę?<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 10, 2015, 6:04 PM, atnaujinta Oct 16, 2017, 11:32 AM

Geras miegas būtinas gerai savijautai, sveikatai, ką jau kalbėti apie gerą nuotaiką. Ką daryti? Išeitis yra. Dr. Andrew Weilas siūlo būdą, kaip užmigti mažiau nei per minutę. Šis būdas vadinamas „4-7-8“.

„Viskas labai paprasta – tiesiog kvėpuojate 4 sekundes per nosį, tada septynioms sekundėms sulaikote kvėpavimą ir per aštuonias sekundes iškvepiate orą per burną“, – paaiškino A.Weilas.

Kai jaučiate stresą, padažnėja širdies ritmas, kvėpuojate greitai ir negiliai. Todėl labai svarbi yra kvėpavimo technika. Sulaikydami orą ir ramiai iškvėpdami atsipalaiduojate, širdies ritmas sulėtėja.

Tai veikia panašiai, kaip po sprinto bėgimo lengvas pasivaikščiojimas parke – kūnas palengva nurimsta ir širdies ritmas sulėtėja.

Jeigu negalite vakare užmigti, tai reiškia, kad jums trūksta deguonies. Gilus ir lėtas kvėpavimas, pripildo smegenis deguonies, atsipalaiduoja širdis, nervų sistema bei protas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.