3 privalomi žingsniai prieš keliaujant į dušo kabiną

Mes žinome, kad karštas vanduo ir seni skustuvo ašmenys gali pažeisti odą, tačiau ar esate girdėję šiuos patarimus?

Prieš šokdami į dušą atidėkite mintis nuo konkrečių rūpesčių.<br>123rf nuotr.
Prieš šokdami į dušą atidėkite mintis nuo konkrečių rūpesčių.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 28, 2015, 8:45 AM, atnaujinta Oct 2, 2017, 10:02 AM

1. Išsiimkite kontaktinius lęšius

Vanduo ir kontaktiniai lęšiai niekada neturėtų kontaktuoti, turint omenyje ir vandenį iš čiaupo. Minkšti kontaktiniai lęšiai yra pralaidūs įvairiems teršalams, pasitaikantiems vandenyje, todėl patekę pro lešį jie gali sukelti sunkią akių infekciją.

Akantameba – tai ameba, paprastai randama miesto vandentiekyje, kuri sukelia itin pavojingą infekciją regėjimui, gresiančią apakimu.

Su 85 proc. šalyje pasitaikančių nelaimingų atvejų, atsitinkančių kontaktinių lęšių nešiotojams, susiduriantis oftalmologas bei švietimo organizacijos Lęšių pralaidumas dujoms instituto direktorius Edvardas Benetas, skatina pacientus visada išsiimti lęšius prieš einant maudytis ar plaukioti.

Nors ir retai, tačiau stipriai pažengusi infekcija, tokiais sunkiais atvejais pareikalauja ragenos transplantacijos. Svarbiausia, niekada neplaukite lęšiu su vandeniu, išsiimkite juos eidami į dušą, o jiems valyti naudokite specialų kontaktinių lėšių tirpalą.

2. Palikite visas problemas už durų

Ar kada nors susimąstėte, jog duše esate ne vieni. 2012 metais Kalifornijos universitete, Santa Barbaroje, buvo atliktas tyrimas, kurio dalyviai užsiėmė ypatingų pastangų nereikalaujančia veikla, leidusia jų mintims lengvai klajoti ir padėjusia paprasčiau bei kūrybiškiau pažvelgti į problemų sprendimo būdus.

Atpalaiduojanti aplinka ir įprasta rutina duše – tai puiki galimybė jūsų protui veikti „autopilotu“. Veikla, reikalaujanti, pavyzdžiui, išspręsti kokią žodinę ar matematinę užduotį, nesuteikė tokio pat efekto. Todėl, prieš šokdami į dušą atidėkite mintis nuo konkrečių rūpesčių ir palikite nuošalyje visus nemalonius dalykus.

3. Išsišukuokite plaukus

Jūs tikriausiai žinote, kad nerekomenduojama šukuoti drėgnų plaukų, bet ar gerai suprantate kodėl? Drėgnų plaukų šukavimas kenkia ne vien tuo , kad jie tampa silpnesni ir linkę lūžinėti, tačiau tuo pačiu ir šiurkštėja. „Vanduo ir taip leidžia plaukams išsitiesinti, todėl jums nereikia jų papildomai šukuoti“, – pataria plaukų stilistas iš Konektikuto, Bilis Šrlau.

Šukuoti susivėlusius drėgnus plaukus gali tapti nepakenčiamai skausminga, todėl turime tai daryti kaip įmanoma švelniau. Jeigu jūsų plaukai linkę negailestingai susiraizgioti, su tuo galite kovoti naudodami plaukų kondicionierių.

Stilistas taip pat pataria, kad geriausia pradėti šukuoti plaukus pradedant nuo pačių galiukų ir pamažu kylant link susivėlusių plaukų židinio, naudojant plačių dantukų šukas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.