Kada tepti kremą, jei spaudžia šaltis?

Kai už lango gerokai spaudžia šaltukas, ypač svarbu tinkamai prižiūrėti odą. Niekas nenori vargti dėl šerpetojančios, paraudusios ir perštinčios veido odos. Tačiau ne visada žinome pagrindines taisykles, kaip ją reikia prižiūrėti šaltuoju metų laiku.

123rf nuotr.
123rf nuotr.
Drėkinamąjį kremą būtina naudoti teisingai.<br>123rf nuotr.
Drėkinamąjį kremą būtina naudoti teisingai.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-01-05 08:00, atnaujinta 2017-06-11 22:19

Kada tepti kremą?

Tarptautinės grožio ir estetikos federacijos INFA auksinio diplomo savininkė kosmetologė Džamilia Vaickuvienė sako, kad dažnai atvėsus orams kyla klausimas, ar galima žiemą naudoti drėkinamąjį kremą? Specialistė tvirtina, jog galima, tiesiog reikia žinoti pagrindines naudojimo taisykles.

„Kiekvieno drėkinamojo kremo sudėtyje yra daug vandens: skirto riebiai odai – 70–80 procentų , sausai – 50–60 procentų. Šalčio veikiamas vanduo virsta ledu, bet mūsų oda nėra užšąlantis organas. Joje yra kraujo indai, kuriais teka šiltas kraujas. Odos paviršiaus temperatūra, net ir labai sušalus, nekrenta žemiau 32 laipsnių Celsijaus. Rankos šąla stipriau. Kai mes paskirstome kremą ant veido, jis labai greitai sušyla iki odos temperatūros, ir jame esantis vanduo taip pat. Taigi pavirsti į ledą vanduo negalės, bet kremui reikia laiko įsigerti. Jeigu eitumėte į šaltį drėgnu veidu, oda išsausėtų“, – aiškina kosmetologė.

Todėl, pasak Dž.Vaickuvienės, geriausia paskirstyti kremą ant veido 20–30 minučių prieš išeinant į lauką. Taip elgtis reikia tiek su drėkinamuoju, tiek su maitinamuoju kremu. „Pavyzdžiui, padarykite tai prieš pusryčius. Jei lauke labai šalta, naudokite makiažo pagrindą su dideliu silikono kiekiu – drėgmė neišgaruos, o pats pagrindas į odą neįsigers ir jokios žalos jai nepadarys. Papildomai žiemą savo arsenale reikėtų turėti birios pudros ir ją paskirstyti ant veido paviršiaus lengvais judesiais prieš pat išeinant iš namų“, – moterims pataria kosmetologė.

Temperatūrų pokyčiai

Staigūs temperatūrų pokyčiai, ypač didesnis kaip 20 laipsnių skirtumas, pavyzdžiui, iš šalčio įėjus į šiltą patalpą arba atvirkščiai, taip pat kenkia mūsų odai – ji nespėja prisitaikyti ir sausėja. Ką daryti tokiu atveju? „Jei tik yra galimybė, nusiprauskite drungnu vandeniu ir vėl paskirstykite kremą. Idealiausia, jei jūsų kremų sudėtyje būtų ne tik maitinamųjų medžiagų, bet ir kraujagyslių sieneles stiprinančio arklinio kaštono, ginkmedžio ar panašių sudedamųjų dalių.

Tiesa, jei į biurą ir atgal keliaujate automobiliu, būtinybės naudoti labai riebų kremą žiemą nėra, pakaks įprasto bei birios pudros. „Tačiau jeigu žadate daugiau laiko praleisti lauke, pavyzdžiui, žaisti su vaikais, kai termometro stulpelis rodo daugiau nei 20 laipsnių šalčio, riebesnis kremas būtinas. Galima naudoti ir naktinį, kurio pagrindą sudarytų mineraliniai arba gyvulinės kilmės aliejai. Kuo didesnis fizinis aktyvumas, tuo aktyvesnis ir kraujagyslių darbas, tuo greičiau išgaruoja drėgmė“, – paaiškina Tarptautinės grožio ir estetikos federacijos INFA auksinio diplomo savininkė.

Patarimai sportuojantiems

Mėgstantiems slidinėti ar pabėgioti rytais, kai už lango spaudžia šaltukas, Dž.Vaickuvienė pataria turėti kepurę-šalmą, kad apsaugotumėte kaktą ir žandus.

„Žinodami, kad rytoj bėgsite ar slidinėsite, iš vakaro nenaudokite šveitiklio ir rūgšties turinčių produktų, prauskitės švelniu pieneliu. Dvidešimt minučių ar pusvalandį prieš išeinant į lauką priežiūros tvarka turėtų būti tokia: švelnus pienelis prausimuisi, kapiliarus stiprinantis ir apsaugantis serumas bei maitinamasis kremas. Idealu, jei būtų naudojamos abi pastarosios priemonės. Taip pat reikalinga ir biri pudra arba silikoninė kreminė pudra. Tuomet veido oda atlaikys šalčio smūgį ir nenukentės“, – sako kosmetologė.

Ir nepamirškite lūpų! Joms ypač tinka priemonės su dideliu kiekiu vitamino E arba tiesiog grynas vitaminas E kapsulėse, paskirstytas ant lūpų ryte ir vakare.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.