5 priežastys, kodėl neturėtumėte išmesti svogūnų lukštų

Artėjant Velykoms daugelis namuose greičiausiai sukaupė ne vieną saują svogūnų lukštų. Tačiau ar žinojote, kad juos panaudoti galima ne tik kiaušinių marginimui?

Neskubėkite išmesti svogūnų lukšų.<br>123rf nuotr.
Neskubėkite išmesti svogūnų lukšų.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-03-18 08:00, atnaujinta 2017-06-01 09:45

Kaip tikina liaudies medicinos šalininkai, būdų, kaip panaudoti svogūnų lukštus yra daugybė. Teigiama, kad svogūnų lukštai ne tik stiprina imunitetą, bet ir padeda išvengti ligų.

1. Plaukams

Svogūnų laiškų nuoviras puikiai tinka plaukams. Jis sustiprina ir suteikia žvilgesio nusilpusiems plaukams. Be to, nuoviras tinka ir norintiems kiek patamsinti plaukų spalvą.

2. Kepenims ir šlapimo takams

3 arbatinius šaukštelius susmulkintų svogūnų lukštų užpilkite 2 stiklinėmis verdančio vandens. Palikite pastovėti pusvalandį. Vartokite po 1 valgomąjį šaukštą 3-4 kartus per dieną.

3. Jei vargina venų varikozė

Paimkite kelis šaukštelius susmulkintų svogūnų laiškų ir užpilkite 2 valgomaisiais šaukštais alyvuogių aliejaus. Leiskite mišiniui pastovėti 10 dienų. Toks produktas labai tiks vietoje įprasto kremo ar tepalo kai masažuosite venų varikozės paveiktas vietas.

4. Nuo slogos

Kankina sloga? 4 valgomuosius šaukštus susmulkintų svogūnų lukštų įberkite į puodą su verdančiu vandeniu ir palenkę virš jo galvą pakvėpuokite garais 3-5 minutes.

5. Imuniteto stiprinimui

Svogūnų lukštų nuovirai tinka imuniteto stiprinimui. Tiesiog užpilkite porą šaukštelių svogūnų lukštų pora stiklinių verdančio vandens, leiskite šiek tiek pastovėti ir vartokite po kelis šauktus per dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.