Užsiauginkite: prieskonis, galintis padėti plaukams ir odai

Mėtos tinka ne tik arbatai paruošti ar maistui pagardinti. Ji taip pat yra puiki natūralios kosmetikos priemonė, padėsianti jūsų odai bei plaukams.

Iš mėtų galite pasigaminti veido kaukę.<br>123rf nuotr.
Iš mėtų galite pasigaminti veido kaukę.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 21, 2016, 6:50 AM, atnaujinta Jun 1, 2017, 3:27 AM

Mėtų lapelius, tiek šviežius, tiek ir džiovintus galite naudoti jei norite atsikratyti akių patinimo, atjauninti odą ar pagelbėti išsausėjusiems plaukams.

1. Akių patinimas

Atsibudote ryte ir pamatėte, jog akys patinusios, atrodote pavargusi? Paimkite 5 mėtų lapelius ir porą šaukštelių džiovintos melisos lapelių. Užpilkite šiek tiek verdančio vandens ir palikite pravėsti. Masę uždėkite ant patinusios odos aplink akis ir palaikykite 10 minučių.

2. Plaukų kaukė

Jei norite pasigaminti plaukų kaukę iš mėtų, jums reikės: kelių šakelių šviežių mėtų, 2 šaukštelių džiovintos melisos lapelių, 2 šaukštelių ąžuolo žievės, stiklinės kefyro ir 0,5 litro verdančio vandens.

Verdančiu vandeniu užpilkite mėtas, melisą ir ąžuolo žievę. Palikite per naktį. Ryte nupilkite vandenį ir į gautą masę įpilkite kefyrą. Gautą kaukę užtepkite ant plaukų ir palikite pusvalandžiui. Nuplaukite šiltu vandeniu ir šampūnu.

3. Gaivinanti veido kaukė

Paimkite pusę stiklinės šviežių mėtų lapelių ir tiek pat sutarkuoto agurko. Tarkuotą agurką įdėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir užvirkite. Tuomet sudėkite mėtų lapelius ir pavirkite dar 3 minutes. Leiskite atvėsti. Atvėsusią masę uždėkite ant veido. Palaikykite 20 minučių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.