5 patarimai, kad kraujagyslės neužsikimštų

Mityba – labai svarbus faktorius, jei norite išvengti kraujagyslių užsikimšimo ir iš to sekančių ligų. Pateikiame penkis produktus, kuriuos turėtumėte vartoti, jei norite išvengti šios problemos.

Mityba labai svarbi kovojant su širdies ir kraujagyslių ligomis.<br>123rf nuotr.
Mityba labai svarbi kovojant su širdies ir kraujagyslių ligomis.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 23, 2016, 4:24 PM, atnaujinta May 31, 2017, 7:52 PM

Jei norite, kad jūsų niekada neužkluptų infarktas ar insultas, turite žinoti auksines taisykles – kuo mažiau alkoholio, jokio tabako, būtina atsikratyti antsvorio ir palaikyti fizinį aktyvumą.

Be šių taisyklių yra ir produktai, kurie turi atsirasti jūsų lėkštėje.

1. Ciberžolė

Teigiama, kad ciberžolės vartojimas sumažina aterosklerozės riziką net du kartus. Visų pirma dėl to, kad padeda sureguliuoti kraujospūdį. Todėl nepamirškite ją vartoti reguliariai.

2. Cinamonas

Cinamonas gerina virškinimą, sumažina cukraus kiekį kraujyje ir padeda numesti svorio. Kaip žinia, antsvoris yra viena priežasčių, kodėl išsivysto aterosklerozė.

3. Spirulinos milteliai

Spirulina atkuria pažeistą žarnyno mikroflorą, gerina kepenų veiklą, gerina kenčiančiųjų nuo kraujospūdžio svyravimo savijautą. Ją vartoti patariama sergantiems krūtinės angina.

4. Žalia arbata

Galbūt sunku patikėti, tačiau toks paprastas produktas kaip žalioji arbata gali padėti kovoje su ateroskleroze. Visų pirma dėl to, jog ji šalina iš organizmo toksinus. Be to, žalioje arbatoje gausu katechinų – organizmui naudingų antioksidantų.

5. Granatai

Granatuose taip pat gausu antioksidantų, kurie padeda išvalyti kraujagyslių sieneles. Teigiama, kad vartojant granatus reguliariai, kraujagyslės ilgiau išlieka elastingos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.