5 dalykai, kurių geriau niekada nedaryti vonios kambaryje

Ar galėjote pamanyti, kad jūsų vonia gali būti iš tiesų pavojinga vieta? Štai keli patarimai, ko geriau niekuomet nedaryti, kad išvengtumėte sužeidimų ir susirgimų.

Ar galėjote pamanyti, kad jūsų vonia gali būti iš tiesų pavojinga vieta? Štai keli patarimai, ko geriau niekuomet nedaryti, kad išvengtumėte sužeidimų ir susirgimų.<br>123rf nuotr.
Ar galėjote pamanyti, kad jūsų vonia gali būti iš tiesų pavojinga vieta? Štai keli patarimai, ko geriau niekuomet nedaryti, kad išvengtumėte sužeidimų ir susirgimų.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-04-26 07:04, atnaujinta 2017-05-27 15:47

Venkite vonios, kai žaibuoja

Mary M.Cooper iš Žaibo sužeidimų tyrimų programos, vykdomos Ilinojaus universitete Čikagoje, perspėja vengti buvimo arti dušų, vonių ar net kriauklių, kai žaibuoja. Pasirodo, žaibas gali atkeliauti į jūsų namus net per vamzdžius!

Pavojingos bakterijos

Kolorado universitete atliktas tyrimas atskleidė, kad trečdalis vonios kambarių yra pavojingų bakterijų veisyklos. Galite kiek norite balinti mažiausius tarpelius balikliu, tačiau mokslininkai teigia, kad bakterijos ilgainiui vėl veisiasi, kaip iki dezinfekcijos. Prausiantis po karštu dušu, tikėtina, kad prisikvėpuosite nuodingų garų, tad rekomenduojama praustis vientisa srove arba nustatyti švelnų purškimą – dulksną.

Traumų pavojus

Prieš kelerius metus JAV Ligų kontrolės ir prevencijos centro pateiktoje ataskaitoje matyti, kad per metus daugiau nei 230 tūkst. atsitiktinių traumų įvyko būtent vonioje ar duše. Beveik 20 proc. šių sužalojimų įvyko dėl slydimo. Todėl vertėtų apsvarstyti apie patikimą kilimėlį ant grindų bei duše ar turėklus, į kuriuos galėtumėte įsikibti.

Nepatikimos kempinės

Taip, jos puikiai pašalina negyvas odos ląsteles, tačiau lygiai taip pat greitai gali tapti didžiausia mikrobų terpe vonioje. Todėl bent kartą per savaitę savo kempinę išmirkykite acto tirpale ir gerai išplaukite. Keiskite kempinę bent kas mėnesį.

Nesimaudykite karštoje vonioje ar duše prieš miegą

Maudynės prieš miegą – daugelio įprotis, tačiau „American Journal of Biology“ teigiama, kad maudynės karštame vandenyje turėtų vykti bent dvi valandas prieš miegą, mat karštas vanduo sutrikdo organizmo natūralią pusiausvyrą, o tai gali trukdyti užmigti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.