5 būdai atsisakyti baltojo nuodo ir kodėl tai būtina visiems

Pastaraisiais metais cukrus tapo pripažintu pagrindine nutukimo epidemijos priežastimi. Daug jo vartojantys asmenys jaučiasi išsekę, jų gliukozės kiekis kraujyje būna nepastovus. Nors daugumai visiškas šio produkto atsisakymas kelia baimę, vis daugiau žmonių prisideda prie judėjimo, skatinančio nesaldintą gyvenimo būdą, skelbia dailymail.co.uk.

Vida Press ir 123rf nuotr.<br>Lrytas.lt montažas
Vida Press ir 123rf nuotr.<br>Lrytas.lt montažas
Atsisakyti cukraus yra naudinga sveikatai.<br>123rf.com
Atsisakyti cukraus yra naudinga sveikatai.<br>123rf.com
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 23, 2016, 7:35 AM, atnaujinta May 20, 2017, 10:22 PM

Tai skatina ir įvairios įžymybės, pradedant modeliu Kate Hudson ir baigiant aktorėmis Eva Longoria ar Jennifer Anniston. Visgi, akivaizdu, kad žymus asmenys pasitelkia į pagalbą savo asmeninius trenerius, dietologus. Tačiau nereikia nusiminti – žemiau esančiame sąraše pateikiami 5 būdai, padėsiantys iš jūsų mitybos visiškai pašalinti cukrų.

1. Maisto produktus rinkitės atsakingai

Pirmas žingsnis sveikesnės gyvensenos link – atsakingai pasirinkti maisto produktus apsiperkant. Prieš dedant produktą į prekių krepšelį derėtų atkreipti dėmesį į jo sudėtį. Nederėtų pasikliauti vien tuo, kas rašoma pakuotės viršuje.

Tai labiausiai rinkai matoma produkto dalis, kurioje neretai sutiksite teiginius, kad jūsų pasirinkta prekė yra becukrė, neturinti kalorijų ar pan. Vis dėlto, pakuotės nugarinėje dalyje nurodyta informacija gali byloti visai ką kitą.

Pirmiausia reikėtų atsisakyti visų saldintų gėrimų. Antras etapas būtų nesaldinti karštų gėrimų, tokių kaip kava ar arbata bei atsisakyti greito paruošimo košių. Paprastai jos būna iš anksto pasaldintos.

2. Sėkmės link judėkite mažais žingsneliais

Svarbu suprasti, kad detoksikacijos nuo cukraus etapas bus iš tikrųjų sunkus. Daugybė žmonių yra smaližiai ir visiškas saldumynų atsisakymas jiems gali atrodyti absoliučiai neįmanoma užduotis.

Yra būtina suprasti, kad kelias sėkmės link bus ilgas ir nederėtų pernelyg savęs skubinti. Nors geriausia būtų tai daryti pamažu, kai kuriems asmenims lengviausia visiškai staiga nutraukti bet kokį saldžių produktų vartojimą.

Nuoseklus plano sekimas yra labai svarbus, tačiau kartkartėmis „paslydus“ nereikėtų pernelyg graužtis.

„Pasidavus vienam dailiam torto gabaliukui, gardžiai atrodančiam keksiukui ar taurei vyno nederėtų to priimti kaip visiškos nesėkmės. Neigiamai nusiteikę žmonės yra linkę pasiduoti manydami, kad vos viena klaida reiškia, jog jiems nepavyks pasiekti savo tikslo.

Vis dėlto, jiems svarbu suvokti, kad geriau jau maitintis cukraus neturinčiais produktais ir kartais „pasukčiauti“, nei būti visiškai nuo jo priklausomais“, – teigė mitybos specialistė Marilyn Wilkinson.

3. Atstatykite savo žarnyno mikroflorą

Vis daugiau mokslinių tyrimų patvirtina žarnyno bakterijų svarbą bendrai mūsų organizmo sveikatai. Be to, jos padeda ne tik svorio kontrolei, bet ir imuninės sistemos veiklai.

Didelis saldžių produktų poreikis gali parodyti, kad išsiderino žarnyno bakterijų pusiausvyra. Nustojus valgyti saldumynus šis poreikis tik padidės.

Kartais visiškas saldiklių atsisakymas organizmui sukelia šoką. Staigus jų išbraukimas iš mitybos gali paskatinti blogų bakterijų įsivyravimą žarnyne bei mineralinių medžiagų trūkumą.

Sureguliuoti žarnyno bakterijų pusiausvyrą gali padėti probiotikų vartojimas. Jie taip pat valo organizmą, tačiau reikia atsižvelgti į tai, kokios bakterijos yra preparatuose. Kai kuriuose iš jų galima rasti net 4 skirtingas žarnyno mikrobiotos šeimas.

4. Išmokite suvaldyti savo troškimus

Vos atsisakius cukraus, pajusite neišvengiamą energijos lygio sumažėjimą. Tai gali paskatinti norą užkrimsti ko saldaus.

Mitybos specialistai teigia, kad šį saldumynų poreikį gali padėti sukontroliuoti chromo papildai, kurie grąžina normalų insulino kiekį kraujyje. Taip pat gali padėti ir žalios kavos ekstraktas, normalizuojantis medžiagų apykaitą.

5. Valgykite daugiau baltymų

Išalkus neretai norisi saldaus maisto. Visgi, dažniausiai šį signalą interpretuojame klaidingai. Anksti pasireiškęs alkis taip pat gali reikšti baltymų trūkumą. Baltymų prisotintas maistas yra virškinamas lėtai, taigi ilgiau nejausite alkio.

Asmenys, besimaitinantys daugiausia augaliniu maistu gali nesunkiai pamiršti apie baltymų svarbą sveikatai. Pasak dietologų, lengviausia jų trūkumą kompensuoti naudojant baltyminę pudrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.